5 Nisan 2022 Salı

Bir Dilek Tut (2022)

Meta Akkuş'un yönettiği film, ailesinin İstanbul'a taşınma kararına üzülen Kaan'ın sevdiği ortamdan ayrılmak istememesi üzerine yaşananları anlatıyor. Altan Erkekli, Vildan Atasever ve İhsan Berk Aydın'ın başrollerinde yer aldığı "çocuklara özel" Aile, Fantastik, Dram türlerindeki Bir Dilek Tut (2022) filmi 8 Nisan 2022 günü gösterime giriyor.

Bir Dilek Tut (2022) Poster

Filmin tanıtımında 'Eğitici ve öğretici' olduğu vurgusu yapılıyor. Tanıtımın bu bölümünü alıntı olarak sunuyorum: "Küçük bir çocuğun dünyasında iyiliğin ve evrensel düzenin gerçekçi bir beklenti ile temellendirildiği zamana hitap eden bir değerler eğitimi filmidir. Büyüsel isteklerin hayatın içindeki yerini gerçekçi bir şekilde anlamlandıran, eğitici ve öğretici bir filmdir. Modern çağın en büyük ihtiyacı olan karakter eğitiminde kritik noktalara dokunan bir karakter eğitimi filmidir denilebilir. 12 yaşında ki Berke’nin okulda akran zorbalığına karşı hayal gücünü geliştirerek sevgi ile bununla baş etme macerasıdır."

Bir Dilek Tut (2022) Çocuk Oyuncular Toplu Halde

Bir Dilek Tut (2022) Konusu:

Yaşadığı kenti seven, mutlu bir yaşamı olan Kaan bir gün ailesinin İstanbul'a taşınacağını öğrenir. Bu haber onu üzer. Arkadaşlarını ve çok sevdiği kürek takımını bırakmak istemez. Bir şey yapıp bu yolculuğu durdurmalıdır. Sonunda çareyi teyzesinin hediye ettiği kitapta bulur. "Bir Dilek Tut" isimli kitap sayesinde nasıl dilek tutacağını, saflığın ve iyi kalpliliğin tılsımını keşfeder. Kitap onun ufkunu genişletir ve hiç hayal etmediği bir dünyanın kapılarını açar.

Vizyon Tarihi: 8 Nisan 2022

Yönetmen: Meta Akkuş / Senaryo: Meta Akkuş, Avni Tuna Dilligil / Görüntü Yönetmeni: Joan Bordera Aec/ Müzik: Mustafa Yazıcıoğlu / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: Best Films Productions / Türkiye / 2022 / Süre: 1 saat 25 dakika / Aile, Fantastik, Dram / tt8832928 /

Oyuncu Kadrosu:
Altan Erkekli
Vildan Atasever
İhsan Berk Aydın
Yusuf Kemal Kılkış
Mehmet Turan Doğan (Kaan)
Almira Tuana Albay (Lara)
Gün Akıncı (Koç)
*Seda Alpat (Seda)
*Alper İlker (Tayfun)
Meta Akkuş (Elif)
ile; Berke Mutlu, Bartu Mutlu, Özer Tuncer, Tonguç Oksal, Ceren Reis, Melisa Giz Cengiz, Arda Kalaycı, Melis Kara, Taha Yusuf Tan

6 yorum:

  1. izlenebilir hıhıms, atasever, kader filmi vardı, severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmenin ismini ilk kez duydum, kadın yönetmenin elinden çıkmış bir film, izlenebilir diye düşündüm. Çok teşekkürler deep :)

      Sil
  2. İtalyan çocuk yapımı filmlerine benzemiş,italyan kanallarında denk geliyorum çoğu zaman bu tür filmlere..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, İtalyan filmlerinde çocuklar genellikle kısa pantolonlu oluyor :) Güzel tespit, katılıyorum :)

      Sil
  3. Çocuklar için olması hoşuma gitti. Çocuğa izletecek nitelikli şeyler bulmak pek zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım, filmin konusunu okuyunca üzerinde ince düşünülmüş olduğuna hükmettim. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön