7 Mart 2022 Pazartesi

İlk Seans: NMSM (2022)

NMSM

Gökhan Murat Toktamışoğlu'nun yazıp yönettiği Korku türündeki İlk Seans: NMSM (2022) 60 dakikadan oluşan üçlemenin ilk filmi olma özelliğini taşıyor. 11 Mart 2021 günü gösterime girecek olan filmin başrolünü Eylül Ezgi Yılmaz üstleniyor. Yerli film, karanlık, kirlilik, gölge ve fare korkularından mustarip genç bir kadının gecenin bir yarısı metro istasyonunda mahsur kalınca yaşadığı korku dolu saatleri anlatıyor. NMSM'nin açılımını yazının sonunda bulabilirsiniz.

İlk Seans: NMSM (2022) Poster

Hann filmin yapımcısı olduğu İlk Seans: NMSM'nin tanıtımında ise şu ifadelere yer veriliyor; "İlkler unutulmaz! Korkularınla yüzleştiğin o ilk an gibi... Düşündükçe kanının çekilmesine sebep olan fobiler hakkında ilk korku filmi üçlemesi olan NMSM, AEEP, MTTH ile seni koltuğuna çivileyecek 60 dakikalık seanslara hazır ol! Unutma, her film yalnızca 14 gün vizyonda." Üçlemenin ikinci filmi 'İkinci Seans: AEEP'in gösterimi, tarihte bir değişiklik olmazsa 27 Mayıs 2022 günü gerçekleştirilecek.

İlk Seans: NMSM (2022) Konusu:

Baskın olarak karanlık, kirlenme, gölge ve fare korkularına sahip olan Aslı fobileri nedeniyle psikolojik tedavi görmektedir. Çocukluğundan beri kaynağı üvey babası olan fobilerle başa çıkmak için uğraşmaktadır. Bir gece davetten eve dönüşte taksi bulamayınca mecburen metroya binmek zorunda kalır. Yanında iki çanta taşımaktadır. Çantalarında temizlik malzemeleri, mendiller, dezenfektanlar, yedek pil, el feneri, çakmak gibi korkularına yönelik eşyalar bulunduran Aslı istasyona indiğinde son trene yetişir. Yolculuk sırasında müzik dinleyen Aslı uyuyakalır ve görevlilerin dikkatinden de kaçınca karanlık vagonda mahsur kalır. Çantasının biri çalınmış, telefonun şarjı bitmiştir.

Vizyon Tarihi: 11 Mart 2022

Yönetmen - Senaryo: Gökhan Murat Toktamışoğlu / Görüntü Yönetmeni: Ulaş Zeybek / Müzik: Fırat Haznedaroğlu / Dağıtımcı: CJ ENM / Yapım: Hann Yapım / Türkiye / 2022 / Süre: 60 dakika / Korku / 18+

Oyuncu Kadrosu:
Eylül Ezgi Yılmaz

NMSM Açılımı:
  • Niktofobi: Karanlıktan korkma
  • Mizofobi: Kirlilikten korkma
  • Skiofobi: Gölgelerden korkma
  • Musofobi: Fareden Korkma

16 yorum:

  1. filmin adını komik bulduğum için taşlanmam umarım ^^ psikolojik yönü iyi işlenmişse mutlu edecek beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkularıyla yüzleşmek zorunda kalan bir kadının yaşadıklarını anlatmışlar. Bunun üstesinden gelmeyi başarıp başaramayacağı merak konusu...
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Fragmanı izledim ,NMSM açılımını okudum,çıkardığım sonuç; Bir insanın vazgeçemeyeceği derecesinde fobileri olursa ve tren vagonu gibi bir yerde yanlız kalırsa, işte bu korkuları yaşarsın demek istemiş film..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bir çoğumuzun büyüklü küçüklü korkuları vardır. Filmde korkularla nasıl baş edilebileceği verilmişse tadından yenmez diyeceğim ama filmde yaratıklar kan vs gibi benim uzak durduğum konular var. Korku tetikleyicilerinden uzak durmak mı yoksa onlarla savaşmak mı gerekiyor filmde bu sorunun yanıtı aranmış galiba. :)

      Sil
  3. Fobiler üzerinden korku filmi fikri değişikmiş. Hepsi kadının hayal ürünü sanırım. Kapalı mekan ve tek kişi ile biraz sıkıcı olabilir mi diye düşündüm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmde bize metro fobisi aşılarlarsa kötü olur :))
      Filmin süresini makul tutmuşlar. Belki sıkılmaya bile fırsat kalmadan film biter :)

      Sil
  4. Bir seyredilsin yorumlara bakalım diyorum bu kez. Gerilimin iyisini severim ama kötüsü de eziyet oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin hem lokasyon sayısını hem de yorumlarını ben de merak ediyorum. Buraya izleyen yorumu da gelse ne tatlı olurdu :)

      Sil
  5. Resmen okurken gerildim. Tamam benim böyle fobilerim yok ama kızın şu fragmandaki hali bile beni bitirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fobiler her yerde. Mesela benim özellikle oğlum kucağımdayken merdiven inme fobim var. Birkaç kez de düştüm. Bir tanesi engelliler basketbol maçında gerçekleşti. İki tanesi bizim binada... Neyse ki bir şey olmadı. Bu hafta okulumuzdaki bir hatun bina içine çöp poşetinden damlayan yağa basıp kaymış. Merdivende 4-5 basamağı otura otura düşmüş. Elinin parmağını sarmışlardı... Fragman kısaydı ama ilgi çekiciydi. Şahsen yaşamak istemem :))

      Sil
  6. oooo konuyu çok beğendim, bu filmi amerikalılar yapsa ne film olurdu ama yaa. böyle yer altında çekilmiş bir film vardı, adam tek kişi, toprağın altında, bir fener filan, çok iyiydi :) bu arada benadette (veorheven) de zarif film :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toprağın altı deme bana bir de tabut. İkisini de düşününce afakanlar basıyor. :)) Kill Bill'de vardı öyle bir tabut sahnesi, unutulmazdı.
      Verhoeven'i kaçırmam. Kaçırmadım da. Çok teşekkürler deep :)

      Sil
  7. Merhaba :) Evet, fragman korkutucuydu. Benim de pek aram yok korku filmleriyle. İzleyecek olanlara iyi seyirler dileyelim. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön