29 Mart 2022 Salı

Anadolu Leoparı (2021)

Anatolian Leopard

Emre Kayiş'in yönettiği ilk uzun metrajlı filmi Anadolu Leoparı (2021) hayvanat bahçesi müdürü olan Fikret'in özelleştirme kapılarına dayandığında yaşadıklarını perdeye getiriyor. Dram Suç Gizem türlerindeki filmin başrollerini Tansu Biçer ve Uğur Polat paylaşıyor. 1 Nisan 2022 günü gösterime girecek olan film, yurt içinde ve dışında gösterildiği festivallerde çeşitli ödüller kazandı.

Anadolu Leoparı (2021) Poster

Anadolu Leoparı (2021) Konusu:

22 yıldır bir hayvanat bahçesinde müdürlük yapan Fikret, bahçenin özelleştirilmesi durumuyla karşı karşıya kalır. Hayvanat bahçesi kapatılıp Araplara satılacak ve araziye eğlence parkı yapılacaktır. Fikret, özelleştirmeye genel olarak muhalefet etmektedir. Bahçede yaşayan ihtiyar bir Anadolu Leoparı koruma altında olduğu için özelleştirme işlemi gerçekleştirilemez. Leoparı başka bir yere taşıyınca sorun çözülecektir. Fikret ve içine kapanık bir kadın olan yardımcısı bu değişime karşı mücadele eder.

Anadolu Leopari (2021) Uğur Polat ve Seyithan Özdemir

Vizyon Tarihi: 1 Nisan 2022

Diğer Adı; Anatolian Leopard / Yönetmen - Senaryo: Emre Kayiş / Görüntü Yönetmeni: Nick Cooke / Dağıtımcı: Chantier / Yapım: MRK Film / Türkiye, Almanya, Danimarka, Polonya / 2021 / Süre: 1 saat 53 dakika /Dram, Suç, Gizem / 6+

Oyuncu Kadrosu:
Uğur Polat (Fikret)
Tansu Biçer (Savcı )
Hatice Aslan (Tezer)
Ege Aydan (Nevzat)
Ezgi Gör (Leyla)
İpek Türktan Kaynak (Gamze)
Seyithan Özdemir (İbo)

8 yorum:

  1. Konu güzel gibi. Bir yerlerde karşıma çıkar umarım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bir konusu var. Özelleştirmeye eleştirel yaklaşılmış gibi. Alt geçit sorunsalı yüzünden zürafa taşıma sahnesini merak ettim. Sarmaşık filminde rol alan Seyithan Özdemir'in de rolü var filmde.
      Kısmet diyelim canım, inşallah karşılaşırsın :)

      Sil
  2. Güzel görünüyor. Sakin ilerleyen gerçekçi bir konu. Müdür neler yapacak bakalım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncu kadrosunda savcı var, müdür bir şeyler yapacak gibi görünüyor. Konunun ağır ilerlediğine ben de katılıyorum. Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. hımm bu anadolu leoparı ve kaplanını duymuştum, bunlar galiba en son 1950 lerde filan görülmüşler anadoluda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avlamışlar hayvanları. Leopar fotoğrafına ulaşabilir miyim diye bakındım Google'a. Hakkındaki haberleri de okudum. Türkiye'de leopar yaşadığına inanmak zor geldi. :) Leopar ve müdürümüz türlerinin nadir örneklerinden sanırım.
      Çok teşekkürler deep :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Uğur Polat ve Tansu Biçer kadroda dikkat çeken isimler. Hatice Aslan çok ama çok kısa görünüyormuş filmde.
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön