15 Şubat 2022 Salı

Mahlûkat (2022)

Siccin ve Musallat  filmlerinin yönetmeni olan Alper Mestçi'nin yazıp yönettiği Korku türündeki Mahlûkat (2022) 18 Şubat 2022 günü sinemalarda gösterime giriyor. Yönetmen Mestçi, filminin konusunu 'pandemi bunalımında Mardin'de yazıp çektiğim, bugüne kadar bana anlatılan en ürkütücü olay' diyerek tanımlıyor. Gerçek bir korku vakasının anlatıldığı Mahlûkat'ın oyuncu kadrosunda Adnan Koç, Seda Oğuz ve Kurtuluş Şakirağaoğlu yer alıyor.

Mahlûkat (2022) Poster

2014 yılından başlayarak sonuncusu 2019 yılında çekilen 6 filmlik Siccin korku filmleri serisini yöneten Alper Mestçi'nin filmlerinde oynayan Adnan Koç bu filmin kadrosunda da yer alıyor. Serinin son filmine buradan ulaşabilirsiniz; Siccin 6 (2019)


Vizyon Tarihi: 18 Şubat 2022

Yönetmen - Senaryo: Alper Mestçi / Görüntü Yönetmeni: Kadir Yücel / Müzik: Reşit Gözdamla / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: Metronom Yapım, Aytaç Medya, Fikri Harika Prodüksiyon / Türkiye / 2022 / Süre: - / Korku / 16+

Oyuncu Kadrosu:
Adnan Koç
Seda Oğuz
Kurtuluş Şakirağaoğlu
Öykü Gökduman
Alara Kardak
Simge Konrat
Özge Deniz Asyalıoğlu

10 yorum:

  1. gerçek olayları anlatan korku filmleri güzel oluyor, bu yönetmen de siccin ile başarısını göstermişti bence, izlemeye çalışacağım bu filmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin konusu yaşanmış olduğu için ayrı ürkütücü, ayrıca fragman da öyle. İzleyeceklere cesaret diliyorum :)
      Teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Çinli filmler artık Turkish korku filmlerinin aranılan bir özelliği olacak gibi görülüyor..:) Tayland,Endonezya ve Malezya'da da Çinli korku filmleri revaşta,Thrill TV diye bir kanal var mesela sanmıyosam Endonezya kanalı olması lazım,sadece korku, gerilim, gerilim ve doğaüstü kurgu türlerini yayınlıyor, Güneydoğu Asyada çok popüler ama paralı bir televizyon kanalı..Netfiliksde tv kanalları var mı bilmiyom,varsa eğer ordan izleyebilirsiniz ama yabancı dilde yayın yapıyor,endonezyaca/malezyaca alt yazılı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçenlerde bir yorumda Çinlilerden bahsetmiştiniz. Fragmanı tekrar izlemiş Çinliye benzeyen oyuncu aramıştım. :) C harfinde bir sorun olduğunu şimdi fark ediyorum :))
      Cin konusu 2014'te işleniyormuş. Yönetmenin ilk Siccin filmi o yıl çıkmış. Sanırım o yıllarda cin konusu daha bakirdi ilgi çekiyordu. Şimdi çok sayıda film yayınlanıyor. Yasaklı Köy filmi var gösterime girmesini bekliyoruz, o filmin kaynağı Azerbaycan'a dayanıyor. Yani yönetmenlerin ilham alacakları bir takım olaylar söz konusu. Bu da film sektörünü körüklüyor sanırım. Korku türüne meraklılar bahsettiğiniz kanalı inceleyecektir eminim. Ben türle pek barışık değilim :) Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
    2. Alper Mestçi'nin Musallat filmi daha da eskiymiş, 2007 tarihli :)

      Sil
    3. Aslında Çinli ile Cinli aynı yolun yolcusu..Çünkü Çin folklor ve literatürü cinlerin ve ruhların yaptıklarıyla doludur.Bu korkulan varlıklarla ilgili inançlar Çin'de çok yaygındır.Kimbilir belki de Çinli kelimesi Cinli kelimesinden de doğmuş olabilir..:) Diğer anlattığınız filmleri pek bilmiyorum,ilginç gerilim ve korku filmleri..Emeğinize sağlık..🙂

      Sil
  3. hımm neymiş acaba, nete gelince izleyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahlukat iddialı geliyor deep, ama konuyu maalesef detaylı bulamadım. İzleyince anlaşılacaklardan yani :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. İlginç görünüyor, izlemek isterdim. :) Oyuncular da iyi oynamış sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmanı iyi hazırlamışlar, izledikten sonra karnımda karıncalanma oldu :)) Bir süre de geçmedi. Korku hissini sevmiyorum o yüzden uzak duruyorum bu tür filmlerden. :)
      Çok teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön