18 Ocak 2022 Salı

Sinemalara Girişte PCR Testi Zorunluluğu İçin Yeni Karar

Sinemalara Girişte PCR Testi Zorunluluğu İçin Yeni Karar

15 Ocak 2022 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen ek genelgeyle sinema ve tiyatro benzeri etkinliklere girişte aranan son 48 saatte yapılmış negatif PCR testi gösterme şartı ve aşı sonucu gösterme zorunluluğu kaldırıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu genelge 21 Ağustos 2021 tarihini taşıyordu. Sinemalarda 6 Eylül 2021 günü başlatılan uygulama 4,5 aya yakın sürdü.

14 yorum:

  1. bu uygulamadan haberim yoktu, uzun zaman oldu sinemaya gitmeyeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet ortamı film anlamında zengin bir koleksiyon sunuyor filmseverlere. Bu yüzden duymamanız normal yani :)

      Sil
  2. Aşıyı biliyordum da PCR testini bilmiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı durumlar hariç zorunluluklar kaldırıldı. Sanırım ekonominin canlanması hedefleniyor. Enerji ve benzin bu kadar pahalıyken nasıl olacak bu işler benim için bir muamma...
      Çok teşekkürler canım :)

      Sil
  3. Test gösterme zorunluluğu olunca pek çok kişi gitmemeyi tercih ediyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatil öncesi alınan bu karar tahmin ediyorum sinemaya çocuklarıyla gitmek isteyen velileri sevindirecek. Zira bu ara çocuklara yönelik filmler çıkıyor hep. :)
      Çok teşekkürler:)

      Sil
  4. Bana ters gelen bir uygulama. Sinemaya gitmiyorum ama o kalabalık ve kapalı ortam...Sadece sinema değil şehirlerarası ulaşımda da kalktı. Ada gelecek İstanbul'dan 10 güne kadar düşünüyorum o kadar zaman, onca insan...Maskeye ne kadaruyuluyordur ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şehirler arası yolculuklarda önce kaldırdılar bir gün sonra tekrar zorunluluk getirdiler diye kalmış aklımda.
      Maske konusunda özellikle kalabalık yerlerde dikkat edilmesi lazım. Salgın hala devam ediyor, unutmuş gibiyiz...
      Çok teşekkürler :)

      Sil
    2. Önce kaldırılan sonra yeniden düzenlenen maddeyi buraya yazayım. Deep'in de dediği gibi uçak seyahatlerini kapsıyor. BBC'nin haberi şöyle:
      "A.A.'nın haberine göre valiliklere gönderilen genelgeye göre, bazı durumlarda (uçak, bakımevi, cezaevi) aşısız, aşı sürecini tamamlamayan, son 180 günde covid-19 geçirmemiş kişilerden PCR istenmesine devam edilecek.
      Seyahatle ilgili bölümde; yurt dışına seyahat edecek kişiler (seyahat edilecek ülkenin belirlediği kurallar doğrultusunda) için PCR testi ile tarama yapılması sürdürülecek. Uçakla şehirler arası seyahat edecek olan aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişiler için de PCR testi uygulaması devam edecek. "

      Sil
    3. Otobüs ve trenlerde zorunluluk kalktı diye biliyorum. İstanbul'da havaalanına ulaşm da zor artık ya bizimki otobüsle gelir

      Sil
  5. yurtiçi yurtdışı uçak için koymuşlar, ama yani aşı olmayanlar için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam metni yorumda yayınladım deep :)) Teşekkürler.

      Sil
  6. Bu paylaşımına yorum gönderdiğimi hatırlıyorum:uzunca bir süre daha sinema, tiyatro salonlarına girmeyi düşünmem, diyerek. Denetime mi takıldı acaba 🤔😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum bana hiç ulaşmamış, hatta şimdi spamları kontrol ettim, orada da yoktu. Tekrar ziyaret ettiğin için teşekkür ediyorum :) Salonlarda alınan önlemlerin devam ediyor olması lazım ama salgın devam ettiği için tedbiri elden bırakmamak lazım. Sonuçta kapalı ortamlar. İnsan çekiniyor. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön