16 Aralık 2021 Perşembe

Sinemalarda Bu Hafta 17 ARALIK 2021

Bu hafta dördü yabancı biri yerli olmak üzere toplamda 5 yeni yapım vizyona girdi. Sinemalarda Bu Hafta 17 Aralık 2021 filmlerinin konu, oyuncu bilgisi ve fragmanlara başlıklarda bulunan bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Haftanın filmleri arasında yer alan 'Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok' filmi gala sonrası eleştirmenlerden 70 civarında puan topladı. Vizyona giren diğer önemli filmimiz 'Karanlık Kız - The Lost Daughter', Ocak 2022'de ödülleri dağıtılacak olan Altın Küre Ödülleri için En İyi Yönetmen (Maggie Gyllenhaal) ve En İyi Kadın Oyuncu (Olivia Colman) dallarında aday gösterildi. Bu filmin ayrıca 2022 Critics Choice Film Ödülleri için; En İyi Kadın Oyuncu (Olivia Colman) ve En İyi Uyarlama Senaryo (Maggie Gyllenhaal) dallarında adaylığı bulunuyor.

Sinemalarda Bu Hafta 17 Aralık 2021

Yabancı Film

Karanlık Kız - The Lost Daughter (2021)

Maggie Gyllenhaal'un yönettiği başrollerini Olivia Colman, Dakota Johnson ve Jessie Buckley'in paylaştığı Dram türündeki ödüllü film, tek başına tatile çıkan iki kız annesi Leda'nın, genç bir anneyle tanışması sonrası kendi annelik geçmişine doğru yaptığı zorlu içsel yolculuğunu perdeye getiriyor.

Yarım Kalan Hayat - Adam (2020)

Michael Uppendahl'in Dram türündeki konusunu yaşanan bir olaydan alan filmi, 26 yaşında bir kaza sonucu felçli kalan Amerikalı bir adamın kaza sonrası yaşadığı deneyimleri beyazperdeye getiriyor. Filmin başrolünü Aaron Paul oynuyor.

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok - Spider-Man: No Way Home (2021)

Mysterio, Örümcek-Adam'ın Peter Parker olduğunu içinde çarpıtılmış bilgilerle dünyaya açıkladıktan sonra suçlamalara maruz kalan Parker, Dr. Stephen Strange'den sihirle gizli kimliğini geri kazanmasına yardım etmesini ister. Ancak bu tehlikeli büyü çoklu evrenin kırılmasına ve beş süper kötünün dünyaya gelmesine yol açar. Bu zor durum henüz 16 yaşında olan Peter'ı, Örümcek-Adam olmanın gerçek anlamını keşfetmeye zorlayacaktır... Jon Watts'ın 3. kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu filmin önemli rollerini Tom Holland, Zendaya ve Benedict Cumberbatch paylaşıyor.

Maşa ile Koca Ayı 4 (2020)

Çocuklara yönelik Animasyon filmi Maşa ile Koca Ayı sinema filmlerinin dördüncüsünde, Maşa ve ormanda yaşayan hayvan dostlarının yeni maceraları perdeye geliyor. Roly Gutiérrez'in yönettiği Orjinal adı 'Masha And The Bear: Masha's Songs' olan 2020 Rusya yapımı Animasyon 56 dakika sürüyor.

Yerli Film

Kumbara (2020)

Murat Kılıç ve Gülçin Kültür Turan'ın başrollerini üstlendiği ve Ferit Karol'un yönettiği ödüllü filmde, hasta annesiyle ilgilenmek, kefil olduğu arkadaşının borcunu yüklenmek gibi sorunlarla uğraşırken en yakınlarına bile yavaş yavaş yabancılaşmaya başlayan Orhan'ın hikâyesi anlatılıyor.

11 yorum:

  1. Karanlık Kız, Yarım Kalan Hayat, Kumbara güzel gibi. Yıllardır sinemaya gitmeyince biraz da soğukluk giriyor araya. Merakla beklediğim bir film gelirse gidebilirim. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o duyguya çok sık kapılıyorum. Yani merak ettiğim bu filmi görmeliyim dediğim filmler çok oluyor. Şu pandemi derdi bitsin güzel vakit geçirmek için sinemaları tercih etmeye başlayacağız inşallah. :)

      Sil
  2. 100 üzerinden mi 70? öyleyse az gibi sanki, iyi olmamış mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 100 üzerinden değerlendiriliyor. Ama ortalamayı ben göz kararı hesapladım. 85 verende var 55 verende var. Metascore'un İmdb rakamları şu an 72 olarak görünüyor. Bu bence başarılı bir oran. Genel olarak beğenilmiş diyebilirim. Hedefteki genç kitle daha çok sevecektir :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Lost Daughter'i çok merak ediyorum deep. Hakkında yorum okumadan izleyebilirim umarım. Sürprizi kaçsın istemiyorum da :)

      Sil
  4. Maşa ve Koca Ayı benim çocukların favorisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar Maşa'nın maceralarını çok seviyor, bizzat şahidim :) Bu film Nisan ayında gösterilecekti. Daha yeni sinemalara gelebildi... Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  5. Hola, hay algunas buenas películas en la lista ... Muchas gracias querida.

    YanıtlaSil
  6. Yeni yıl ile birlikte devamı niteliğinde güzel filmler geliyor gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıl sonunda beklenen filmler geldi, ben şahsen Dr. Strange'in filmini bekliyorum. 2022 de çıkıyor o da. Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön