13 Aralık 2021 Pazartesi

Kumbara (2020)

Murat Kılıç ve Gülçin Kültür Turan'ın başrollerini üstlendiği filmde, yaşadığı sorunlar bir dağ gibi büyürken en yakınlarına bile yavaş yavaş yabancılaşmaya başlayan Orhan'ın hikâyesi anlatılıyor. Hikâyenin içinde günlük yaşamla ilgili mizahın yer aldığı Ferit Karol'un ilk uzun metrajlı filmi olan Kumbara (2020), 17 Aralık 2021 günü gösterime girecek. 2020 yılında düzenlenen 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılan ve En İyi İlk Film Ödülü’nü kazanan yapım Başka Sinema dağıtımıyla sinemalara geliyor.

Kumbara (2020) Afiş

Kumbara (2020) Konusu:

Orhan kimseye zararı olmadan yaşayan bir aile babasıdır. Muhasebecilik yapan Orhan bir yandan ev kazası yüzünden komada olan annesiyle ilgilenir, bir yandan da kefil olduğu arkadaşı ortadan kaybolduğu için üzerine kalan borcu kapatmaya çalışır. Bu süreçte ailesiyle arasına mesafe giren Orhan zamanla baba rolünü kaybeder. Yaşadığı zor durumdan kurtulmak için taksi şoförlüğü gibi ek işler yapmaya başlayan Orhan, giderek başka bir adam haline gelecektir.

Kumbara (2020) Murat Kılıç
Vizyon Tarihi: 17 Aralık 2021

Diğer Adı: Penny Bank / Yönetmen: Ferit Karol / Senaryo: Ferit Karol, Serkan Fakılı / Görüntü Yönetmeni: Barış Aygen / Müzik: Erdem Helvacıoğlu / Dağıtımcı: Başka Sinema / Yapım: Nefes Film / Türkiye / 2020 / Süre: 94 dakika / Dram / tt7011600 / 10+

Oyuncu Kadrosu:
Murat Kılıç (Orhan Karlı rolünde)
Gülçin Kültür Şahin (Ayfer Karlı)
Mert Ateş (Ege Karlı)
Onur Gökçek (Cemil)
Baran Can Eraslan (Hasan)
Bilen Bilmen (Şevket)
Hasan Aslangiray (Okul müdürü)
Dilara Akın (Berrin öğretmen)
Fikret Karol (Ayhan)

7 yorum:

  1. hımmmm bak bu iyi bir filme benziyoooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemalardan sonra TRT2'nin sinema kuşağında oynaması muhtemel bir film. İnşallah kaçırmayız deep :)

      Sil
  2. Kırmızı Oda' daki kadın oynuyormuş, severim onu. Biraz durağan gibi film ama merak ettim. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülçin Şahin, hastaları karşılıyordu... Kırmızı Oda dizisinin bir iki bölümünü izlemiştim. Bahsedince anımsadım. Tavırlarını sevmiştim.
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. fragmanı izledim filmi daha iyi tanıyabilmek için, durgun ve biraz duygusal bir ilme benziyor gibi. Pek ilgimi çekmedi. Emeğine sağlık, yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi henüz izleme fırsatım olmadı ama yönetmenle ve Murat Kılıç'la yapılan bir söyleşiyi dinledim. Film keskin köşelere sahip değil. Olaylar yavaş gelişiyor...
      Ben de teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. İzleyelim merak uyandırıcı yazı

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön