23 Aralık 2021 Perşembe

Haftanın Vizyona Giren Filmleri (24 Aralık 2021)

Haftanın Vizyona Giren Filmleri

Bu hafta üç yeni yapım gösterime girdi. Haftanın vizyona giren filmleri (24 Aralık 2021) arasında yerli film 'Dalgalar ve İzler' ayrıca Fransa yapımı 'Her Şey Yolunda' ve 'The Matrix Resurrections' bulunuyor. Filmlerin detaylarına başlıklarda bulunan bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Haftanın Vizyona Giren Filmleri 24 Aralık 2021

Salonlarda Yer Bulamayan Filmler, Seçeneksiz Bırakılan Seyirciler

Markalaşmış filmlerin salonları ele geçirdiği dönemde birçok film vizyona girmeyi beklerken erteleme alıyor. Sonbahar kış mevsiminde genellikle haftada 10 filmin gösterime girdiği bu dönemlerde 3-5 filmin salonlarda oynatılması sektöre sekte vuruyor. Sadece 3 filmin vizyona girdiği 24 Aralık 2021 haftasında, dağıtımcısı Warner Bros. Türkiye olan Spider-Man ve Matrix gibi filmler arka arkaya yayınlanınca sinema izleyicisi kendi çizgisindeki filmleri izlemek için farklı kanallara yöneliyor. Evrenselleşmiş, markalaşmış süper kahraman filmlerine karşı bir önyargımız yok ama Sezar'ın hakkının da Sezar'a verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tek bir film 330 salon yerine daha az salonda yer alacak şekilde anlaşmalar yapılsa tekelleşmenin önüne geçilse, hem film üretenler hem de sinema seyircisi mutlu olsa...

Yabancı Film

The Matrix Resurrections (2021)

Kahramanımız Thomas Anderson, iki gerçekliğin var olduğu hayatında fiziksel yaşamı ve zihninin kurgusu arasında hangisinin gerçek olduğunu anlamak için kendini alıkoyamaz ve yeniden beyaz tavşanı izle komutunun peşinden gider... Bilim-Kurgu, Aksiyon türündeki serinin dördüncü filminin başrollerini Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss paylaşıyor.

Her Şey Yolunda - Everything Went Fine (2021)

Fransa yapımı olan Dram türündeki filmin başrolünde Sophie Marceau, Andre Dussollier ve Géraldine Pailhas yer alıyor. François Ozon'un yönettiği filmde, felç geçiren 85 yaşındaki Andre'nin hayatına son vermek için kızlarından yardım istemesi üzerine yaşananlar anlatılıyor.

Yerli Film

Dalgalar ve İzler (2021)

Dram türündeki yerli filmin başrolünde Pelin Karahan yer alıyor. Bir anne ve küçük kızının yaşam mücadelesinin anlatıldığı filmde, zorlu geçen bir evliliğin ardından yalnız kalan Suna ve kızı Funda, ablası ve annesinden umudunu kesince kendi başına ayakta kalmaya çalışır ve geleceğin neler getireceğini bilemeden yol almaya devam ederler.

10 yorum:

  1. Fransız yapımı güzel bir dram daha sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozon, Fransız sinemasının parlayan yönetmenlerinden. İzlediğim her filmini sevdiğimi söyleyemeyeceğim ama usta işi filmler çıkıyor elinden.
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. sinemayı unuttuk artık herşey evden seyredilir oldu halbuki haftasonları bayılırdık sinemaya gitmeye bu pahalılıkta böyle giderse daha birçok şeyi unutucaz sanırım napalım sabır sabır sabır....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek başına sinemaya gitmek bütçeyi çok zorlamıyor ama sayı artınca sıkıntısı büyük oluyor. Hele izlenecek film için ulaşım sorunu da olunca...
      Bende sabır diyorum. :)
      Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Pandemi başladığından beri henüz sinemaya gidemedim. Yılbaşından sonra gitmeyi düşünüyorum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandemi hayatın bir çok alanına ket vurdu. Umarım yakında tasasızca gidip film izleyebiliriz. :)
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. ozon filmi işallah güzeldir :) yani, sadece cinemax salonları var :) onlar da napsın, hiç olmazsa biraz para kazanırız belki diyorlar, salonlar bomboş çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozon'un filmi imdb'de 6.6 puan almış. Filmden karışık sinyaller alıyorum deep :) Ama kesinlikle izleyeceğim ben :)
      Bizim ilçe merkezinde Oscar sineması var. Oraya gittim tek sıra dışı film Azamet isimli korku filmiydi. Diğerleri hep o 300 diye bahsettiğim salona dağıtılan filmlerdi. Spider-man, Matrix, Dayı ve Aykut Enişte. Diğer filmlerin esamesi bile okunmuyordu.

      Sil
  5. Hem pandemi zamanı hem de dev yapım şirketlerinin arasında özgün film üretebilmek çok zor. Bu tarz film yapmaya cesaret eden yapımcıları desteklemek için gitmek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Destek şart, katılıyorum size. Festivalleri takip ediyorum. Üretilen yerli filmlerin sayısı hiç az değil. Ama sinemalarda dağıtıma giren filmler o kadar az ki...
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön