21 Aralık 2021 Salı

Her Şey Yolunda (2021) | Ötenazi

Everything Went Fine

Cannes Film Festivali Resmi Seçki'sinde gösterilen Dram türündeki 'Tout s'est bien passé' filmi 24 Aralık 2021 günü Başka Sinema dağıtımıyla salonlara geliyor. Kadrosunda Sophie Marceau, Andre Dussollier ve Charlotte Rampling gibi önemli oyuncuların yer aldığı filmin yönetmenliğini François Ozon üstleniyor. Fransız yönetmenin Emmanuèle Bernheim'ın aynı isimli romanından sinemaya uyarladığı Her Şey Yolunda (2021), kızından ötenazi için yardım etmesini isteyen felçli bir adamın ve ailesinin yaşadıklarını anlatıyor.

Sophie Marceau, zor bir karar vermek zorunda kalan kız rolünde izleyenler tarafından başarılı bulunurken, yönetmen Ozon Dram türündeki filminde, konunun ciddiyetine rağmen esprili yaklaşımından da taviz vermiyor; fragmanda rastladığım bir sahne nedeniyle bu yorumu yapıyorum...

Her Şey Yolunda (2021) Ötenazi

Her Şey Yolunda - Everything Went Fine (2021) Konusu:

Babası Andre'nin felç geçirdiğini öğrenen Emmanuelle ve kız kardeşi Pascale apar topar babalarının yanına gider. Hayatına kendine yetemeyen bir durumda devam etmek istemeyen 85 yaşındaki Andre, hasta yatağında Emmanuelle'den tıbbi yardımlı intiharı için yardımcı olmasını ister. Emmanuelle, babasının isteğini yerine mi getirecek yoksa onu fikrini değiştirmeye ikna mı edecektir?

Everything Went Fine
Her Şey Yolunda (2021) Ötenazi Sophie Marceau ve André Dussollier

Vizyon Tarihi: 10 Aralık 2021

Diğer İsimleri: Tout s'est bien passé, Everything Went Fine / Yönetmen - Senaryo: François Ozon / Emmanuèle Bernheim aynı adlı kitabından uyarlama / Görüntü Yönetmeni: Hichame Alaouie / Dağıtımcı: Başka Sinema / Fransa / 2021 / Süre: 1 saat 53 dakika / Dram / tt12847812 / 16+

Oyuncu Kadrosu:
Sophie Marceau (Emmanuèle Bernheim)
André Dussollier (André Bernheim)
Géraldine Pailhas (Pascale Bernheim)
Charlotte Rampling (Claude de Soria)
Éric Caravaca (Serge Toubiana)
Hanna Schygulla
Grégory Gadebois (Gérard Boisrond)

11 yorum:

  1. Of enfes bir film.. ötenazi hakkına inanıyorum, benim için apayrı bir film olacak <3 Teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmen çarpıcı bir konu işlemiş. Ölmeyi istemek ve bunda kararlı olmak... Filmin sonu nasıl bağlanır merak uyandırıcı. Yaşlı adamın geçmişte ailesiyle ilişkisi de normal değil anladığım kadarıyla...
      Ben de teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. İlgi çekici duruyor biraz da dram tabii, güzel bence. Kızın kararı çok zor olacak merak ettim. Teşekkürler yazı için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir durumla karşılaşınca neler yaşanabileceği merak konusu. Konu hayattan ve her iki seçenekte de sonunda acı var. İzlenesi bir film bence.
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. ooo, ozon daha önce de ölcek bir adamla ilgili bir film yapmıştı ve çok iyi filmdi, ölcek bir adam çok yaşlı bir kadına gidip benim duygularımı ancak siz anlayabilirsiniz diyor. hımm izlenir tabii, sychgulla var, rampling var, marceau var veee dussolier hayranıyım yaaa, o kadar çok filmini izledim ki bu büyük ustanın :) ay heyecanlandım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dussolier'i fragmandan tanıyamadım. Tanıdık geldi ama tanıyamadım. İzlediğim filmlerini araştırınca hatırladım. Amelia'da da oynamış.
      Ozon'un fotoğrafçı olan ve öleceğini öğrenen bir adamı anlattığı film vardı sanırım o film Le Temps qui reste.
      Dalgaları Aşmak'tan bahsetmiştin deep. İzlememişim, onu edindim hemen :) Teşekkürler :)

      Sil
    2. le temps qui reste ivit :) dussolier in jane birkinle bir tiyatro filmi var :) l'amour par terre :) ayrıca, en sevdiğim filmlerde top 10 da olan ayazda bir yürek var yanii claude sautet, inanılmaz yönetmeeen :) dalgaları aşmak, trier vee muhteşemli bir kadro :)

      Sil
    3. Ayazda Bir Yürek filminde Dussolier bir hayli genç görünüyor. Yorumundan sonra bu filmi de tazelemeye karar verdim :)

      Sil
  4. Merak ettiğim bir film her şey yolunda. Şimdiden mutlu bir yıl dilerim canım 💞💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2022 hepimize iyilik getirsin, çok teşekkürler canım :)

      Sil
  5. En el género dramático, el tema emocional predomina en la película.
    muchas gracias amiga :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön