23 Aralık 2021 Perşembe

The Matrix Resurrections (2021) | Beyaz Tavşanı İzle

The Matrix Resurrections

Lana Wachowski'nin yönettiği Bilim-Kurgu, Aksiyon türlerindeki The Matrix Resurrections (2021) 24 Aralık 2021 günü vizyona giriyor. İlki 1999 yılında yayınlanan Oscarlı The Matrix üçlemesinin son filminden 18 yıl sonra gelen yapımda daha önce hayatlarını kaybetmiş olan oyuncular tekrar kadroya dönmüş görünüyor. Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick ve Neil Patrick Harris (HIMYM dizisinin Barney’si) kadrodaki oyuncular arasında yer alıyor. The Matrix  Resurrections filminin bu yıl Critics Choice Film Ödülleri için En İyi Görsel Efekt dalında bir adaylığı bulunuyor.

The Matrix Resurrections (2021) Beyaz Tavşanı İzle

Kahramanımız Thomas Anderson, iki gerçekliğin var olduğu hayatında fiziksel yaşamı ve zihninin kurgusu arasında hangisinin gerçek olduğunu anlamak için kendini alıkoyamaz ve yeniden beyaz tavşanı izle komutunun peşinden gider...

Birçok ülkede bizden 2 gün önce sinemalarda gösterilen filme dair eleştirileri okudum. Filmi izlemeyi düşündüğüm için konuyla ilgili sürprizlerin olduğu kısımları es geçtim ama öğrendiğim iki kelimelik bir detay yüzünden çok kısa bir yorum yapacağım. Eğer Tenet (2020) filmini sonuna kadar izlediyseniz Matrix filmini izlerken dejavu yaşama ihtimaliniz var!

The Matrix Resurrections (2021)
The Matrix Resurrections (2021) Keanu Reeves ve Jessica Henwick

The Matrix Resurrections (2021) Konusu:

Matrix devrimlerinden 20 yıl sonra Neo, San Francisco'da gerçek kimliği olan Thomas Anderson olarak işinde başarılı, sıradan bir hayat yaşamaktadır. Arada bir gördüğü doğal olmayan, tuhaf gelen görüntüler ve rüyaları yüzünden terapiste gitmekte ve doktorunun sürekli yazdığı mavi haplardan kullanmaktadır. Ayrıca şehirde Tifany ile garip bir tanışma yaşar. Trinity gibi görünen Tiffany ve Neo birbirlerini tanımazlar... Ancak Morpheus'un yeni bir versiyonu ona kırmızı hapı sunduğunda ve zihnini Smith virüsünden bu yana daha güvenli ve zorlu bir hale gelen Matrix dünyasına yeniden açtığında, Neo yeni bir düşmanla savaşmak için yeni bir isyancı gruba katılır.

The Matrix Resurrections
The Matrix Resurrections (2021) Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss
Vizyon Tarihi: 24 Aralık 2021

Yönetmen: Lana Wachowski / Senaryo: Lana Wachowski, David Mitchell, Aleksandar Hemon / Görüntü Yönetmeni: Daniele Massaccesi, John Toll / Müzik: Johnny Klimek, Tom Tykwer / Dağıtımcı: Warner Bros. Türkiye / ABD / 2021 / Süre: 2 saat 28 dakika / Bilim-Kurgu, Aksiyon / tt10838180 / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Keanu Reeves (Thomas Anderson / Neo)
Carrie-Anne Moss (Trinity / Tiffany)
Yahya Abdul-Mateen II (Morpheus / Agent Smith)
Jonathan Groff (Smith)
Neil Patrick Harris (Analist)
Jessica Henwick (Bugs)
Jada Pinkett Smith (Niobe)
Priyanka Chopra (Sati)

Matrix Film Serisi:
  • 2021 - The Matrix Resurrections
  • 2003 - The Matrix Revolutions
  • 2003 - The Matrix Reloaded
  • 1999 - The Matrix

2 yorum:

  1. tenet izlemedim daha, bunu da izliycem ama eski matrixleri sevmemiştim, ama tabisi keanu ve moss izlemek keyifli :)

    YanıtlaSil
  2. Matrix Resurrections'ı sevenler çok sevmiş sevmeyenler de hiç sevmemiş. Ara yorum görmedim. Bakalım ben nasıl bulacağım, izlemedim daha:)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön