11 Ekim 2021 Pazartesi

Son Düello - The Last Duel

THE LAST DUEL

Gladyatör, Yaratık, Marslı, Bıçak Sırtı filmlerinin yönetmeni olan Ridley Scott'ın yönettiği Dram Aksiyon Tarihi türlerindeki film Son Düello - The Last Duel (2021), 15 Ekim 2021 günü gösterime giriyor. Başrollerini, Matt Damon, Jodie Comer, Adam Driver ve Ben Affleck'in paylaştıkları film, Eric Jager'in aynı adlı kitabından sinemaya uyarlandı. Prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yapan Son Düello'nun çekimleri Fransa ve İrlanda'da gerçekleştirildi. Filmin konusu 1300'lü yıllara dayanıyor ve gerçek bir konudan esinleniyor. 

The Last Duel 2021
Son Düello - The Last Duel (2021) Poster

Son Düello - The Last Duel (2021) Konusu:

Carrouges, savaş alanındaki cesareti ve becerisiyle tanınan saygın bir şövalyedir. Le Gris'in zekası ve belagati onu sarayda en beğenilen soylulardan biri yapmıştır. Bu iki arkadaş bir yaşanan bir olay sonucunda acımasız rakiplere dönüşür... 1386'da Marguerite de Carrouges, kocası Sör Jean de Carrouges'un en iyi arkadaşı olan Jacques Le Gris tarafından tecavüze uğradığını iddia eder. Şövalye Jean de Carrouges, arkadaşına meydan okur eldivenini yere atar ve Jacques Le Gris'yi ölümüne bir düelloya davet eder. Düello da Şövalye Jean de Carrouges kaybederse karısı da yakılarak öldürülecektir. Bu, Fransa tarihinde yasal olarak onaylanmış son düellodur. 

Son Düello
Son Düello - The Last Duel (2021) Jodie Comer
Vizyon Tarihi: 15 Ekim 2021

Diğer Adı: The Last Duel / Yönetmen: Ridley Scott / Senaryo: Ben Affleck, Matt Damon, Nicole Holofcener / Eric Jager'in aynı adlı kitabından uyarlama / Görüntü Yönetmeni: Dariusz Wolski / Müzik: Harry Gregson-Williams / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Walt Disney / ABD, İngiltere / 2021 / Süre: 152 dakika / Dram, Aksiyon, Tarihi / tt4244994 / 16+

Son Düello - The Last Duel (2021) Altyazılı Kısa Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Jodie Comer (Marguerite de Carrouges rolünde)
Matt Damon (Sör Jean de Carrouges)
Adam Driver (Jacques Le Gris)
Ben Affleck (Pierre d'Alençon)
Clare Dunne (Celia)
Harriet Walter (Nicole de Carrouges)
Marton Csokas (Crespin)
Alex Lawther (Kral Charles VI)
Zeljko Ivanek (Le Coq, horoz)
Clive Russell (Kralın amcası)

2 yorum:

  1. ridley in filmi olduğu için bunu oldukça merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Son düello-the last duel filmini merak ediyorum Netflix te var mı bakayım ☺️

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön