4 Ekim 2021 Pazartesi

Paranormal Hikâyeler (2020) | Korku Antolojisi

Asylum: Twisted Horror and Fantasy Tales

Birden fazla yönetmeni bir araya getiren Carlos Goitia'nın nihai yönetmen olduğu Korku antolojisi Paranormal Hikâyeler (2020), 8 Ekim 2021 günü vizyona giriyor.

Paranormal Hikâyeler (2020) Korku Antolojisi Poster

Arjantinli yapımcılar Nicolas Onetti ve Michael Kraetzer, berbat hayatı hakkında stand-up yapan bir palyaço olan Brandon (Raymond Lee) tarafından anlatılan bir Korku antolojisi tasarladılar. Filmde anlatılan her bölümden sonra palyaço henüz biten hikâyeden ilham alarak makyajını tazeliyor.

Paranormal Hikâyeler (2020) Korku Antolojisi

Film, dokuz kısa korku hikâyesinin yanı sıra sarmallardan oluşuyor ve birbirine bağlanıyor. Stop-motion tekniğiyle hazırlanan bir animasyon, bilim-kurgu korkusu; uzay istasyonu patlayınca uzay boşluğunda mahsur kalan bir astronot, sahte olarak başlayan ancak gerçeğe dönüşen bir şeytan çıkarma ayini bu korku antolojisinde yer alan kısa hikâyelerin bazılarıdır.

Paranormal Hikâyeler (2020) Korku Antolojisi 3

Paranormal Hikâyeler (2020) Konusu:

Kötü bir hayatı olan ve hayatını stand-up gösterileriyle devam ettiren Brandon, son komedi gösterisini yaptığı akşam, hikâyeleri ve esprileri anlattıkça, bu hikâyelerin geçmişiyle güçlü bir ilişkisi olduğunu fark etmektedir. Her anlattığı hikâyeden sonra henüz tamamlanmış hikâyeden ilham alan makyajıyla yeniden ortaya çıkar ve anlattığı hikâyelerin sonunda birbiriyle bağlandığını fark eder. Her hikâyede geçmişinden izler bulunmaktadır.

Paranormal Hikâyeler (2020) Korku Antolojisi 2

Vizyon Tarihi: 8 Ekim 2021

Diğer Adı: Asylum: Twisted Horror and Fantasy Tales
Yönetmenler: Carlos Goitia, Caye Casas, Alejandro Damiani, Kheireddine El-Helou, Mat Johns, Damien LeVeck, Vincent Paronnaud, Albert Pintó, Denis Walgenwitz, Hendryk Witscherkowsky / Senaryo: Mauro Croche, Guillermo Lockhart / Görüntü Yönetmeni: Luciano Montes de Oca / Dağıtımcı: TME Films / Arjantin, Yeni Zelanda / 2020 / Süre: 117 Dakika / Korku / tt11708140

Paranormal Hikâyeler (2020) Altyazılı Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Raymond E. Lee (Palyaço Raymond)
Sam Jeeger
Clara Kovacic
Ariadna Asturzzi
Cristian Majolo
Bruno Giacobbe
Itziar Castro

Filmle ilgili araştırma yaparken karşıma ‘ezoterik’ kelimesi çıktı. Anlamını buraya bırakıyorum. Palyaçonun sahnedeki performansının arkasında biraz da bu tanım yatıyor;
İçrekçilik, batınilik ya da ezoterizm, bir konudaki derin bilgilerin ve sırların ehil olmayanlardan gizlenerek, bir üstat tarafından sadece ehil olanlara kılavuz yoluyla öğretilmesidir. Ezoterizm bir din veya bir inanç sistemi değildir.

4 yorum:

  1. İlgçmiş. Bu ara dizilere takıldım. Epeydir film izlemedim. Geri dönüş yapmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizilerin güvenli liman olması özelliğini seviyorum. Filmler sürprizlere açık ama :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. hımm, ezoterik, gizemcilikte var ivit :) izlenir bu da, bir fimde birden fazla hikaye sevmem ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korku antolojisi olarak tek bir film izledim, kadın yönetmenlerden XX (2017). 4 kısadan oluşuyordu. 1 tanesini unutamadım. Ancak birden fazla hikayeyi üst üste izlemek keyif vermiyor, sana katılıyorum deep :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön