2 Ekim 2021 Cumartesi

Hakikat Şeyh Bedreddin

Bundan 600 yıl önce yaşamış olan Şeyh Bedreddin'in hayatından kesitler sunan Hakikat Şeyh Bedreddin, 8 Ekim 2021 günü gösterime giriyor. Suavi'nin Şeyh Bedreddin'i canlandırdığı filmin yönetmenliğini Hakan Alak'ın üstlenirken yapımın diğer önemli rollerini Bülent Emrah Parlak ve Saygın Soysal paylaşıyor.

Hakikat Şeyh Bedreddin (2021) Afiş

Hakikat Şeyh Bedreddin (2021) Konusu:

Filmde, Osmanlı İmparatorluğu’nun duraklama döneminde yaşayan, Anadolu’nun ilk eşitlikçi isyanını başlatan, üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen toplum hafızasında tazeliğini koruyan Şeyh Bedreddin’in idam edilerek (Serez Çarşısı, 1420) öldürülmesine neden olan olaylar anlatılıyor. Simavna Kadısı Şeyh Bedreddin'in mücadeleyle dolu yaşamından kesitler sunan film, fikirlerine istinaden çıkan ayaklanmalar sırasında yaşananlara odaklanıyor.

Hakikat Şeyh Bedreddin (2021)
Hakikat Şeyh Bedreddin (2021) Suavi
Vizyon Tarihi: 8 Ekim 2021

Yönetmen: Hakan Alak / Senaryo: Hakan Alak ve Ali Şahin / Görüntü Yönetmeni: Serdar Ünlütürk / Müzik: Levent Güneş / Dağıtımcı: CJ ENM / Yapım: İmece Film / Türkiye / 2021 / Süre: / Dram, Tarihi

Hakikat Şeyh Bedreddin (2021) Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Suavi (Şeyh Bedrettin)
Bülent Emrah Parlak (Börklüce Mustafa)
Saygın Soysal (Torlak Kemal)
Ali Barkın
Ezgi Esma Kürklü
Elif Nur Kerkük
Kerem Fırtına
Orhan Alkaya
Bülent Keser
Teoman Gelmez
Ömer Faruk Çalışkan
Rugeş Kırıcı

2 yorum:

  1. haha benim için tam uykuluk film, anında uykum gelir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazım Hikmet'in Şeyh Bedreddin Destanı'nı tiyatro da izlemiştim. Etkileyiciydi. Film için referans değil ama özellikle Serez Çarşısı'nda yaşananları merak ediyorum. Tabi filmde ne kadar yer veriliyor bilemiyorum deep.
      Çok teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön