7 Eylül 2021 Salı

Akif | Film

AKİF

Yönetmenliğini Sadullah Şentürk'ün üstlendiği Tarçın Film'in yapımcısı olduğu Biyografi türündeki Akif, 24 Eylül 2021 günü gösterime giriyor. Yavuz Bingöl'ün canlandırdığı Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler sunulan filmin kadrosunda Fikret Kuşkan, Murat Han, Mine Çayıroğlu, Hazım Körmükçü ve Ruhi Sarı yer alıyor. 
Filmin tanıtımı sırasında yapılan açıklamada 1919-1921 yılları arasındaki dönemin filme konu edildiği beyan edilmişti. Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı ve karşılığında para kabul etmediği şiir Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşı olarak kabul edildi. 
Akif Film
Akif (2021) Poster

Âkif (2021) Konusu:

İstanbul işgal altındadır ve insanlar yıllardır savaşın devam etmesiyle direnme ve savaşma gücünü kaybetmektedir. Ankara merkezli bir direniş başlatan Mustafa Kemal kurtuluş için halkı bir araya getirir. Bu sırada işgal devletleri, Anadolu halkını Ankara yönetimine karşı kışkırtmak için İslam üzerinden propaganda yapar. Savaşta işlerini şansa bırakmak istemeyen işgal devletleri, Mustafa Kemal’i öldürme kararı alır ve bunun için Hintli Müslüman Mustafa Sağır görevlendirilir. Mustafa Kemal, işgal devletlerinin propagandasını engellemek ve halkın kurtuluş mücadelesine katılmasını artırmak için Mehmet Akif’i Ankara’ya çağırır. 13 yaşındaki oğluyla beraber yola çıkan Mehmet Akif, Ankara’ya doğru ilerlerken başına birçok olay gelir. Yaşadıklarından, şahit olduklarında derinden etkilenen Mehmet Akif bu süreçte İstiklal Marşı’nı yazmaya çalışır.
Akif (2021) Fragman

Vizyon Tarihi: 24 Eylül 2021
Yönetmen: Sadullah Şentürk / Senaryo: Pınar Bahar Aksakallı, Başak Angigün, Alfan Dikmen / Görüntü Yönetmeni: Volkan Arslan / Müzik: / Dağıtımcı: CGV Mars Dağıtım / Yapım: Tarçın Film, HT Yapım Medya / Türkiye / 2021 / Süre: - / Biyografi, Tarihi / tt13811264 /

Oyuncu Kadrosu:
Yavuz Bingöl (Mehmet Akif Ersoy rolünde)
Murat Han
Fikret Kuşkan (Mustafa Kemal Atatürk rolünde)
Mine Çayıroğlu
Hazım Körmükçü
Ruhi Sarı
Jerrod Weston (John G. Bennet rolünde)
Dursun Celil Cephe
Kıvanç Ali Aktan
Atılay Uluışık
Efe Köse

2 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön