13 Ağustos 2021 Cuma

Vizyona Giren Filmler 13 Ağustos 2021

VİZYONA GİREN FİLMLER 13 AĞUSTOS 2021

Bu hafta 4'ü yerli 5'i yabancı olmak üzere toplamda 9 yapım vizyona girdi. Vizyona giren filmler 13 Ağustos 2021 filmlerinin detaylarına başlıklarda bulunan bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Vizyona Giren Filmler 13 Ağustos 2021
Vizyona Giren Filmler 13 Ağustos 2021

Akademi'nin Uluslararası dalda aday seçilen filmlerinden birisi aşağı yukarı her hafta sinemalarda vizyona giriyor. Bu durum önümüzdeki haftalarda da devam edecek. Tunus yapımı 'Derisini Satan Adam' Oscar’a Uluslararası dalda aday olan yapımlardan ve bugün itibariyle gösterilmeye başlandı. Ortadoğu, Avrupa kırması sanat ağırlıklı yapım, konusuyla ve sonuyla oldukça ilgi çekici. Haftanın en iyi filmi.
Haftanın önemli sinema olaylarından birisi olan 74. Locarno Film Festivali'nde sona yaklaşılıyor. 4-14 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenen festivalde prömiyerini yapan 'Free Guy - Gerçek Kahraman' filmi 13 Ağustos günü taze taze Türkiye sinemalarına geliyor.
Güncelleme Notu: 
Sona eren 74. Locarno Film Festivali'nde yarışan ve TRT'nin ortak yapımcı olduğu Chema García Ibarra'nın yönettiği Espíritu Sagrado ( Kutsal Ruh ) filmi Özel Mansiyon aldı. Altın Leopar Ödülü ise Endonezya yapımı kara komedi aksiyon türlerindeki Edwin'in yönettiği Seperti Dendam, Rindu Harus Dibayar Tuntas (Vengeance Is Mine, All Others Pay Cash) filminin oldu.

Yabancı Film

Uzun Aşkın Kısası - Long Story Short (2021)

Vizyona Giren Filmler 13 Ağustos 2021
Uzun Aşkın Kısası

Avustralya yapımı Romantik Komedi filmi, hayattaki her kararını erteleyen bir adamın nihayet evlenebildikten sonra kapıldığı zaman atlamaları yüzünden hayatının bir yılını 1 gün olarak yaşamaya başlaması üzerine kurulu. Hayatı artık erteleme kabul etmeyen adamın Uzun Aşkın Kısası filminde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu...

Zamanda Tutsak - Old (2021)

Vizyona Giren Filmler 13 Ağustos 2021
Zamanda Tutsak

Tatillerini geçirmek için tenha bir plajı tercih eden bir aile orada kapana kısılır. Oradan kaçmak istemelerinin sebebi de kumsalda kaldıkları süre içerisinde çok hızlı bir şekilde yaşlandıklarını fark etmeleridir.
M. Night Shyamalan'ın yönettiği başrolünde Gael Garcia Bernal'ın olduğu yapım, Dram Gizem Gerilim türlerinde.

Gerçek Kahraman - Free Guy (2021)

Vizyona Giren Filmler 13 Ağustos 2021
Gerçek Kahraman

Macera, Komedi, Aksiyon türündeki filmin başrolünde Ryan Reynolds (Guy) oynuyor. Bilgisayar oyunlarıyla arası iyi olanların seveceklerini tahmin ettiğim yapımda, hayata fazlaca pozitif bakan banka memuru Guy, her gün rutin bir şekilde gerçekleşen banka soygunlarından biri esnasında, bir açık dünya video oyununda bir arka plan oyuncusu (NPC) olduğunu keşfeder. Guy, kendi hikâyesinin kahramanı olmaya ve hayatını yeniden yazmaya karar verir. Sınırların olmadığı bir dünyada, çok geç olmadan artık kendi dünyasını kurtaran bir adam olmaya kararlıdır.

Derisini Satan Adam - The Man Who Sold His Skin (2020)

Vizyona Giren Filmler 13 Ağustos 2021
Derisini Satan Adam

Avrupalı çok ünlü bir dövme sanatçısının Suriyeli bir mültecinin vücuduna işlediği eser sayesinde, mülteci Sam Ali yaşayan bir sanat eserine dönüşür. Sergi salonlarında sergilenen, müzayedelerde satışa çıkarılan eser / Sam Ali, bir süre sonra yaşadıkları yüzünden isyan edecektir.
Arap kültüründen izler taşıyan, 93. Akademi Ödülleri En İyi Uluslararası Filmi dalında Tunus'tan aday gösterilen bu sıra dışı filmin yönetmenliğini Tunuslu kadın yönetmen Ben Hania Kaouther üstleniyor.

Crood’lar 2: Yeni Bir Çağ - The Croods: A New Age (2020)

Vizyona Giren Filmler 13 Ağustos 2021
Crood'lar 2: Yeni Bir Çağ

İlk insanlar olan Crood'lar yeni bir ev bulmak için dünyayı dolaşırken duvarlarla çevrili bir cennet keşfederler. Ancak onlardan önce Betterman Ailesi oraya çoktan yerleşmiştir. Phil, Hope ve Dawn'dan oluşan Betterman'ların modern izler taşıyan yaşam tarzları yüzünden kısa zamanda iki aile arasında sürtüşme çıkacaktır.
DreamWorks yapımı olan 3 Boyutlu izlenebilecek Animasyonun orjinal seslendirme kadrosunda Nicholas Cage, Emma Stone ve Ryan Reynolds gibi yıldız isimler bulunuyor.

Yerli Film

Bilmemek (2019)

Vizyona Giren Filmler 13 Ağustos 2021
Bilmemek

Filmde, birbirinden kopmuş evli bir çiftin 17 yaşındaki oğulları Umut, takımdaki arkadaşları tarafından eşcinsellikle suçlanarak dışlanır. Umut sonrasında ardında birçok soru bırakarak ortadan kaybolur. Leyla Yılmaz'ın ikinci filmi olan 2019 yapımı ödüllü yerli filmin başrollerini Senan Kara, Yurdaer Okur ve Emir Özden paylaşıyor.

Ölü Ekmeği (2019)

Vizyona Giren Filmler 13 Ağustos 2021
Ölü Ekmeği

60-70'lerin Anadolu'sunda ileri bir kelime ustası olan Aşık Ziyeddin, söz ustalığı ve aşk merakı mesleğini devam ettirecek bir çırak yetiştirme çabasındadır. Bu zor işi üstlenen çırak Mustafa, gönlünü kendinden büyük bir kıza kaptırmıştır. Uzun süren kış mevsimi yüzünden meyve ağacı yetişmeyen bu coğrafyada, Mustafa sevdiği kıza bir elma getireceğine dair söz verir.
Yönetmenliğini Reis Çelik'in üstlendiği film Doğu kültüründen izler taşıyor.

Hanzap (2021)

Vizyona Giren Filmler 13 Ağustos 2021
Hanzap

Korku türündeki filmde, cinlerin musallat olduğu ailelerin yaşadığı dram ve kurtulmak için başvurdukları çareler konu ediliyor. Filmin yönetmenliğini Okan Ege Ergüven üstleniyor.

Gerçek Cinler (2021)

Vizyona Giren Filmler 13 Ağustos 2021
Gerçek Cinler

Onur Aldoğan'ın yazıp yönettiği Korku türündeki yerli yapımda, yüksek lisans tezi için korku hikâyeleri ve mitlerini seçen Ceyhun'un çekim ekibi kurup araştırmaya başlamasından sonra başına gelenler anlatılıyor.

Güncelleme: 15 Ağustos 2021 (Locarno FF kazananları belli oldu.)

7 yorum:

  1. Croodlar ile Bilmemek ilgimi çekti. Tanıtımlar için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. eh bunların hepsi izlenebilir filmler :)

    YanıtlaSil
  3. derisini satan adam herhalde listenin yıldızısı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yıldızım o oldu evet, ama listedeki filmlerden 2-3 film daha var. Pandemi yüzünden aşı olmayanlar sinemalara alınmasin diye soylentiler dolaşıyor. SİSAY genel sekreterinin aciklamasini okudum. Sağlık bakanlığından karar çıkmadığı sürece engelleme yok demişler. Pandemi yüzünden korkarım ki yine kapanma gelecek. Hakkımızda hayırlısı.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön