11 Ağustos 2021 Çarşamba

Ölü Ekmeği

ÖLÜ EKMEĞİ

"Bir Reis Çelik Anlatısı"
Ölü Ekmeği, iklim şartları yüzünden ağaçların meyve vermediği ücra bir bölgede yaşayan bir çocuk ile ustasının yolculuğunu anlatıyor. Reis Çelik'in yazıp yönettiği Dram türündeki Ölü Ekmeği, 13 Ağustos 2021 günü izleyicilerle buluşuyor. Kaz Filmin yapımcısı olduğu film 103 dakika sürüyor. Yerli filmin başrollerini Tarkhan Omarov, Ziyaddin Aliyev ve Şilan Düzdaban paylaşıyor. Hayatının ilk 14 yılını Ardahan’da geçiren Reis Çelik filminin çekimlerini Çıldır’da gerçekleştirdi.

Ölü Ekmeği
Ölü Ekmeği (2019) Afiş

Reis Çelik'in bol Ödüllü 'Lal Gece - Night of Silence (2012)' filminden sonra çektiği Ölü Ekmeği, 57. Antalya Film Festivali Ulusal Yarışması ve Tokyo Uluslararası Film Festivali Ana Yarışma bölümüne katıldı. Bir elmanın ve buz tutmuş Çıldır Gölü'nün verdiği esinle ortaya çıkan, diğer bir adı da Âşık olan filmde âşıklık kültürünün, unutulmaya yüz tutan söz sanatının yanında bir büyüme hikâyesi anlatılıyor. Film Haziran ayında TRT 2'de yayınlandıktan sonra 13 Ağustos 2021 günü sinemalara geliyor. 

Ölü Ekmeği(2019) Konusu:

60-70'lerin Anadolu'sunda ileri bir kelime ustası olan Aşık Ziyeddin, söz ustalığı ve aşk merakı mesleğini devam ettirecek bir çırak yetiştirme çabasındadır. Bu zor işi üstlenen çırak Mustafa, gönlünü kendinden büyük bir kıza kaptırmıştır. Ona bir elma getireceğine dair söz verir.

Aşık
Ölü Ekmeği (2019) Tarkhan Omarov

Vizyon Tarihi: 13 Ağustos 2021
Diğer Adı: Âşık, Food For a Funeral / Yönetmen - Senaryo: Reis Çelik / Görüntü Yönetmeni: Candan Murat Özcan / Müzik: Engin Arslan, Reis Çelik / Dağıtımcı: SİSAY / Yapım: Kaz Film / Türkiye / 2019 / Süre: 103 Dakika / Dram / 13058330

Ölü Ekmeği(2019) Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Tarkhan Omarov
Ziyaddin Aliyev
Şilan Düzdaban
Mariam Buturishvili
Dilan Aksüt
Arda Yanıkel
Anıl Çavdar
Arif Yanıkel
Sevinç Yanıkel
Emrecan Çavdar
Soner Yanıkel

1 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön