31 Ağustos 2021 Salı

Tomris

TOMİRİS

Kazakistan, Rusya yapımı olan Dram, Tarihi türlerindeki Tomris, 3 Eylül 2021 günü gösterime giriyor. Akan Satayev'in yönetmenliğini üstlendiği 2 saat 36 dakika süren film, bundan yaklaşık 2500 yıl önce İskit-Saka İmparatorluğu'nun başına geçerek Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı olan Tomris Hatun'un hayatını konu ediniyor.
Aşağıda paylaştığım fragman TRT'ye ait. Fragmanda filmden sahnelerin yanında, yönetmen ve Tomris Hatun'u oynayan oyuncuya yer verilmiş. Ayrıca Tomris Hatun hakkında kısa bilgiler paylaşılmış. 
Tomris (2019) Afiş

Tomris - Tomiris (2019) Konusu:

Tomris, M.Ö. 6. yüzyılda kocasının ölümü üzerine tahta geçmek zorunda kalır. Bu sırada İskit-Saka İmparatorluğu dağılmak üzeredir. Ancak onun askeri dehası, taktiksel ve siyasi becerileri imparatorluğun yeniden Orta Asya'nın hakimi haline gelmesini sağlar. Pers İmparatorluğu ile yaptığı savaşta ordusunu komuta eden Tomris, savaşı kazanıp Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı adını Türk ve dünya tarihine yazdırır.
tomiris
Tomris (2019)

Vizyon Tarihi: 3 Eylül 2021
Diğer Adı: Tomiris / Yönetmen: Akan Satayev / Senaryo: Aliya Nazarbayeva, Timur Zhaksylykov / Görüntü Yönetmeni: Khasan Kydyraliyev / Müzik: Alim Zairov, Renat Gaisin / Dağıtımcı: CGV Mars Dağıtım / Kazakistan, Rusya / 2019 / Süre: 156 Dakika / Dram, Tarihi / tt7985648 / 16+
Tomris - Tomiris (2019) Altyazılı Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Almira Tursyn (Tomris)
Adil Akhmetov (Argun)
Erkebulan Dairov (Harasp)
Aizhan Lighg (Sardana)
Berik Aytzhanov (Kurtun)
Satybaldy Azamat (Kavaz)
Ghassan Massoud (Cyrus)

4 yorum:

  1. Hiç benim tarzım değil bu. Ama çok seyredilenlere girer sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tomris'in dünya genelindeki izlenme rakamlarını bilmiyorum ama fragmanının çok tıklandığına şahidim. Benim paylaştığım fragman değil ama bir başka fragman 1 milyon 760 bin izlenmiş!
      Çok teşekkürler. :)

      Sil
  2. bu türü izlerken uykum geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tomris süre olarak oldukça uzun ve okuduğum yorumlarda gereksiz tekrarlara düşüldüğü yazıyordu deep.
      Sinemacılar bir ara yerine iki ara verseler iyi olur diye düşünmekteyim. Uykuyu açmak içinnn :))

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön