15 Eylül 2020 Salı

Radyoaktif

RADYOAKTİF

İran doğumlu Marjane Satrapi'nin yönettiği Biyografi türündeki Radyoaktif, 20. yüzyılın en önemli keşiflerinden birine imza atan Marie Curie'nin yaşamını anlatıyor. Rosamund Pike'ın (Gone Girl 2014) başrolünde oynadığı yapım 18 Eylül 2020 günü gösterime giriyor.

Radyoaktif
Radyoaktif  2019 Afiş

İlk kez 14 Eylül 2019'da Toronto Uluslararası Film Festivali'nde kapanış filmi olarak prömiyerini yapan filmin çekimleri Macaristan'ın Budapeşte ve Esztergom şehirlerinde gerçekleştirildi. 

Radyoaktif 2019 Esztergom

Kadın yönetmen Satrapi (Persepolis 2007), Nobel Ödülü alan bilim kadını Marie Cruie'nin biyografisini Lauren Redniss'ın kitabından ilham alarak çekti. Erkeklerin dünyasında, bilim dalında hak ettiği yeri almak için mücadele veren Madam Cruie aynı zamanda tarihin kadın öncüleri arasında yer alıyor. 

Radioactive
Radyoaktif  2019 Rosamund Pike


Radyoaktif - Radioactive (2019) Konusu:

Nobel ödüllü Marie Curie, daha gençken 1893'de kendisi gibi bilim insanı olan Pierre Curie ile tanışır. Evlenip iki kız çocuğu büyüten çift, 1903'te radyumu keşfederek birlikte Nobel ödülü kazanır ve bilimin seyrini sonsuza dek değiştirir. Kocasının ölümünün ardından araştırmalarına devam eden Marie, bir diğer ünlü bilim insanı Paul Langevin ile ilişkisi olduğu için skandallara davetiye çıkarır. Ancak Marie'nin bilime olan bağlılığı ve dünyayı değiştiren keşiflerle birlikte gelen sorumluluk her şeyi gölgede bırakacaktır...

Radyoaktif
Radyoaktif  2019 Rosamund Pike ve Sam Riley

Vizyon Tarihi: 18 Eylül 2020
Diğer Adı: Radioactive / Yönetmen: Marjane Satrapi / Senaryo: Jack Thorne / Kitap Uyarlaması: Lauren Redniss / Görüntü Yönetmeni: Anthony Dod Mantle / Müzik: Evgueni Galperine ve Sacha Galperine / Dağıtımcı: Bir Film / İngiltere, Macaristan, Çin, Fransa ve ABD / 2019 / Süre: 1s 43dk / Dram, Biyografi, Romantik / tt6017756

Radyoaktif - Radioactive (2019) Altyazılı Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Rosamund Pike (Marie Curie rolünde)
Anya Taylor-Joy (Irène 18 yaş)
Jonathan Aris (Hetreed)
Sam Riley (Pierre Curie)
Aneurin Barnard (Paul Langevin)
Simon Russell Beale (Profesör Lippmann)

Radioactive: Marie ve Pierre Curie, A Tale of Love and Fallout (Lauren Redniss) 

Lauren Redniss, filme kaynaklık eden kitabında Marie Curie'nin hem kişisel hem de profesyonel yaşamındaki hayatının ve aşklarının hikayesini anlatıyor. Tarih, bilim, biyografi ve çizimler kitabın genelini oluşturur. Kitapta Sadece Curie'nin biyografisi bulunmaz. Curie'lerin radyum ve polonyumu keşfinin yanında kimya ve fizik alanlarının tarihini de içerir.

Radyoaktif  2019 Lauren Redniss


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön