14 Ağustos 2020 Cuma

BOYALI KUŞ

Boyalı Kuş

Siyah beyaz çekilen ve Jerzy Kosinski‘nin romanından sinemaya uyarlanan Boyalı Kuş, 14 Ağustos 2020 günü gösterime girdi.
Vaclav Marhoul'un romandan uyarladığı ve yönettiği film Venedik Film Festival'inde dünya prömiyerini yapmıştı. Udo Kier, Stellan Skarsgard ve Harvey Keitel'in kadrosunda bulunduğu yapım 2. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru Doğu Avrupa'da kimsesiz kalan bir çocuğun cahil ve acımasız insanlar arasında oradan oraya savrulmasının hikayesini konu ediniyor.

The Painted Bird
Boyalı Kuş (2019) Afiş
Birçok ödüle sahip The Painted Bird, Ülkesi olan Çek Cumhuriyeti'nin Oscar Adayı olmuş ancak son 5'e kalamamış, yabancı dildeki Oscar'ı ise Güney Kore'den Parazit adlı film kazanmıştı.

Boyalı Kuş - The Painted Bird (2019) Konusu:

İkinci Dünya Savaşı döneminde Doğu Avrupa’da sığınacak bir yer ararken birbirinden ilginç karakterlerle yolu kesişen Yahudi bir çocuk zorlu yolculuğu sırasında savaşın akıl almaz şiddetiyle yüz yüze gelir. Savaş bittiğinde bir daha asla aynı olmayacaktır.

Boyali Kuş
Boyalı Kuş 

Vizyon Tarihi: 14 Ağustos 2020
Diğer Adı: The Painted Bird / Yönetmen - Senaryo: Vaclav Marhoul / Kitap Uyarlaması: Jerzy Kosinski - Aynı adlı romanından / Görüntü Yönetmeni: Vladimír Smutný / Dağıtımcı: Başka Sinema / Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Ukrayna / 2019 / Süre: 169' / Dram, Savaş / tt1667354 / 18+

Boyalı Kuş - The Painted Bird (2019) Altyazılı Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Petr Kotlar (Joska)
Udo Kier (Miller)
Lech Dyblik (Lekh)
Jitka Cvancarova (Ludmila)
Stellan Skarsgard (Hans)
Harvey Keitel (Priest)
Julian Sands (Garbos)
Radim Fiala (Cossack commander)
Barry Pepper (Mitka)

7 yorum:

  1. Romandan uyarlanmış güzel bir filme benziyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Romanı bir hayli sertti. Filmi de serttir diye düşünüyorum. Şahsen izlemek için cesaretli olduğum bir günü seçeceğim. :)) Çok teşekkürler.

      Sil
  2. oooooooo nefis roman yaa bikaç kere okudum filmi haaa süfer haber ama şey dicem, sinemalar açık mı yaa, sinemaya gidiliyo mu ki, ilginç :) bi deeeee ferzan özpetekin romanında iki kızkardeş aynı adama aşık oluyor ve üçü aynı evde yaşıyor, çok fena roman :) bi deee, bugünkü yazımı sakın kaçırmaa, film seçkisi 21, üç filmi de izlemediysen hemen izle, mutlakaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağustos ayının başında dağıtımcılar filmleri serbest bıraktılar. Temmuz ayında bir kaç salonda numunelik olarak oynatılıyordu. Ağustos'ta birçok salon faaliyete geçti deep. Boyalı Kuş'un romanını ben de okumuştum çok yıllar geçti üzerinden. Unutulacak gibi bir kitap değil. Filmi nasıldır kim bilir. Merak içindeyim bu yüzden. Siyah beyaz olması ayrı bir güzel tabi. Siyah beyaz filmler nadir çekiliyor... Deep adam kime aşık oluyor peki? :)) Kitaba göz koymuştum aslında :))

      Sil
    2. ikisine de aşık oluyor. fazla anlatmayım o zaman. okursun, güzel roman, bu bilgilere rağmen güzel, işlenişi güzel çünkü, kısacık zaten, 150 sayfa, 3 saatte okudum. romanın yarısı mektuplar :)

      Sil
    3. 150 sayfaysa tam benlikmiş :)

      Sil
  3. 2.Dünya savaşı senaristlerin ve yönetmenlerin en çok besledikleri yerler. Siyah beyaz ve dram severim.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön