26 Eylül 2019 Perşembe

Oyunbozan

Oyunbozan

Yönetmenliğini Nora Fingscheidt'ın üstlendiği Almanya yapımı Oyunbozan, 27 Eylül 2019 günü vizyona giriyor. Filmartı dağıtımıyla sinemalara gelecek olan filmde, 9 yaşında olan ve öfkesini kontrol etmeyi başaramayan Benni'nin hikayesini izleyeceğiz.

System Crasher
Oyunbozan (2019) Poster

Berlin Uluslararası Film Festivali'nde yönetmenine Alfred Bauer Ödülü kazandıran filmde Benni karakterini Helena Zengel canlandırıyor. Nora Fingscheidt'ın senaryosunu da yazdığı Dram türündeki 'Systemsprenger' yönetmenin ilk uzunmetrajı olma özelliğini taşıyor. Almanya'daki devlet kurumlarına sistem eleştirisi de getiren yapım 118 dakika sürüyor.

Oyunbozan (2019) Konusu:

Benni, asıl adı Bernadette olan, ancak hiç kimsenin onu böyle çağırmaya cesaret edemediği, 9 yaşında tuhaf bir kızdır. Öfkesini içinde tutamayan ve sık sık saldırganlaşan 9 yaşındaki Benni için annesi çareyi onu Sosyal Hizmetlere teslim etmekte bulur. Ancak tek isteği annesinin yanında olmak olan Benni, sistemde kendine yer edinemez. Sosyal hizmetler kurumunun çatısı altındadır ve çalışanların adeta kabusu olmuştur.

Oyunbozan (2019) Helena Zengel

Görevliler, Benni için defalarca koruyucu aile bulmalarına, ona huzurla yaşayabileceği yeni bir yuva ayarlamalarına rağmen, o her seferinde kaçıp kuruma geri döner. Benni'yi okula getirip götürmekle sorumlu olan Micha, küçük kızla arasında farklı bir bağ kurar. Doğanın Benni'ye iyi geleceğini düşünen Micha, onu kampa götürmeye karar verir. Üç hafta süren kampta hayatının en güzel zamanlarını geçiren Benni, şehre geri döndüğünde ve evsiz olduğu gerçeği ile yeniden yüzleştiğinde öfkesini durdurmayı başarabilecek midir?
Vizyon Tarihi: 27 Eylül 2019
Diğer Adı: Systemsprenger (System Crasher) / Yönetmen - Senaryo: Nora Fingscheidt / Görüntü Yönetmeni: Yunus Roy Imer / Müzik: John Gürtler / Dağıtımcı: Filmartı / Almanya / 2019 / Süre: 118' / tt8535968 / Dram
Oyuncu Kadrosu:
Helena Zengel (Bernadette 'Benni')
Albrecht Schuch (Michael 'Micha' Heller)
Lisa Hagmeister (Bianca)
Gabriela Maria Schmeide (Frau Bafané)
Melanie Straub (Dr. Schönemann)

1 yorum:

  1. Kurgu dram türünde çok güzel bir film.Senaryo yazarına Toronto film festivalinde ödül getirdi diye biliyorum.Filmin bir diğer özelliği ise Almanya'nın nasıl daha iyi sosyal devlet olunur sorusuna cevap vermesidir.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön