26 Nisan 2019 Cuma

Vizyona Giren Filmler 26 Nisan 2019

Vizyona Giren Filmler 26 Nisan 2019

Bu hafta 3'ü yerli olmak üzere toplamda 7 film vizyona girdi. Vizyona Giren Filmler 26 Nisan 2019 haftasının önemli filmleri arasında Marvel sinematik evreninin geleceğini ilgilendiren "Avengers: Endgame" başta geliyor. Julia Roberts'i özleyenler için "Eve Dönüş" adlı Dram filmi diğer dikkate değer filmimiz olarak karşımıza çıkıyor. "Corgi" Animasyon sevenlere göz kırparken bu haftanın yerli filmleri arasında komedilerin çokluğu gözlerden kaçmıyor.

Yabancı Film

Haftanın filmleri Nisan 2019
Vizyona Giren Filmler 26 Nisan 2019 Yabancı

Avengers: Endgame (2019)

Vizyona Giriş Tarihi: 25 Nisan 2019
"Avengers Infinity War" filmi sonrası çok sayıda süper kahraman Thanos'un Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi dengesini kurması yüzünden küle dönüşmüştür. Dünyayı umutsuzluk sarmıştır. Dünya üzerinde kalan Black Widow, Kaptan Amerika, Thor ve Hulk kendi yaslarını tutmaktayken, Iron ve Nebula ise kontrol edemedikleri bir uzay gemisinin içinde, uzay boşluğunda sürüklenmektedirler. Süper kahramanlar takımı için işler pek de iyi görünmemektedir. Ancak Kuantum Bölgesi'nden çıkıp Avengers ekibinin kalan üyelerine giden Ant-Man, yeni bir umut ışığı olacaktır.
Detay

Eve Dönüş - Ben Is Back (2018)

Bir süredir rehabilitasyonda olan 19 yaşındaki Ben, madde bağımlılığından kurtulmaya çalışmaktadır. Noel arifesinde, ailesinin banliyödeki evine geri döner. Ben’in bu beklenmedik dönüşü, ailenin sarsılmasına neden olur. Sevgi dolu bir anne olan Holly ise, oğlunun dönüşünü büyük bir mutlulukla karşılar. Fakat Holly kısa bir süre sonra oğlunun dönüşünde bir terslik sezer. Oğlunun tehlikeli bir işe bulaştığını öğrenen Holly, hayatlarının sonsuza dek değişmesine neden olabilecek bu 24 saat boyunca, ailesinin çöküşüne engel olmak için elinden geleni yapmak zorundadır.
Detay

Corgi - The Queen's Corgi (2019)

Buckingham Sarayı'nda büyüyen ve Kraliçe Elizabeth’in en sadık dostu olan Rex, arsız, aşırı şirin ve bir o kadar da yaramazdır. Ünü nam salmış bir köpek olan Corgi Rex’in resimleri, fincanları, şapkaları hatta trenleri bile süslemektedir. Kraliçenin gözdesi olan Rex, sarayda bir davet sırasında meydana gelen bir terslik yüzünden azarlanınca sarayı terk etme kararı alır. Saraydaki bir arkadaşıyla şehre giden Rex onun ihaneti sonrası yalnız kalır. Rex bundan böyle sokağın tehlikeleriyle yüz yüze kalacaktır.
Animasyon sinemalarda 3 boyutlu olarak izlenebilecek.
Detay

Seninle Başım Dertte - The Trouble With You (2018)

Ölen komiser Santi’nin eşi Yvonne, oğlu ile birlikte Fransa’nın güneyinde bir sahil kasabasında yaşamaktadır. Genç kadının küçük yaştaki oğlu, babasını kendisine örnek almıştır. Fakat Yvonne, herkesin gözünde kahraman olan kocasının rüşvetçi bir polis olduğunu öğrenir. Üstelik Antoine adındaki masum birinin 8 yıl hapis cezası almasına da neden olmuştur. Yvonne, öğrendikleri karşısında büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Kocasının yaptıklarını telafi etmek isteyen Yvonne, hapisten çıkmış olan Antoine'e yardım etmeye karar verir. Antoine'i bulduğunda kendisini bir eskort olarak tanıtmak zorunda kalır. Yvonne, hapisten çıktıktan sonra yeni hayatına alışmakta zorlanan, ruhsal dengesini kaybeden Antoine’i hayata döndürmek için her şeyi yapmaya hazırdır.
Komedi türündeki Fransa yapımı filmin yönetmenliğini Pierre Salvadori yaptı.
Detay

Yerli Film

Haftanın filmleri Nisan 2019
Vizyona Giren Filmler 26 Nisan 2019 Yerli


Nebula - Dead Horse Nebula (2018)

Hay, yedi yaşındayken açık arazide ölü bir at bulur. Büyüleyici keşfi başında yaptığı gözlemler, yetişkinlerin gözünde bir at leşine dönüşen bu sorundan kurtulmak için verilen çaba onu yetişkinliğinde bile etkileyecek bir anıya, uyanışa dönüşür. Yirmili yaşlara geldiğinde kurban bayramında, koyunun boğazını keserken yanlışlıkla kendi bacağını keser. Bu olay, bir şekilde geçmişinde yaşadığı çocukluk anısının yeniden ortaya çıkmasına neden olur. Koyun ve kendisi arasındaki bağın farkına varmasıyla birlikte, Hay, kendisi ve köyün etrafında gerçekleşen olaylar arasında bir ilişki olduğunu gözlemlemeye başlar. Böylece, adım adım, madde ile canlının uyumuna, ruhun doğadaki yerine tanık olduğu kaçınılmaz bir yolculuğa çıkar.
Detay

Hasbihal (2019)

Yıllardır aynı mahallede ailesiyle birlikte yaşayan Hasbi 35 yaşlarında obsesif bir karakterdir. Sürekli kitap okumaktadır. Bu yüzden Antik Yunanca ve Osmanlıca konularında uzmanlaşmıştır. Sert ve patavatsız bir babayla, onu dizinin dibinde büyüten annenin arasında sıkışıp kalan Hasbi, kendisine arkadaş gözüyle bakan komşu kızı Müjgan’a aşıktır. Müjgan ise Tanberk’le çıkmış ancak onun bozuk karakterini hemen çözüp terk etmiştir. Bunu bilmeyen Hasbi onları ayırmak için Tanberk’in uygunsuz fotomontajlı fotoğraflarını Tanberk’in babası Metin'e gönderir. Metin fotoğraflara bakıp Tanberk’i fırçalar ve o esnada Tanberk’i fırçalamaya gelen Müjgan’ı da artık unutmasını ister. Olayı uzaktan gözetleyen Hasbi’yi Metin’in adamları yakalar. Hasbi kaçar ancak başına da belayı almıştır. Biraz korkudan biraz da psikoloğun tavsiyesiyle uzaklara gitmeye karar verir. Mahallesini o yaşa kadar hiç terk etmemiş olan Hasbi'nin uzak anlayışı 8 km ilerideki Side’den ibarettir.
Detay

SIFIR Etkisiz Eleman (2019)

Avukat olan Vecdi 40 yaşlarında aşırı derecede içine kapanık, psikolojik sorunlu biridir. Vecdi, pasif oluşu yüzünden dava kazanamaz, hayatı boyunca insanlarla olan ilişkilerinde hep alttan almıştır. Karısı Gülay’la beraber pasifliğinden kurtulmanın yollarını arayan Vecdi karısının zorlamasıyla psikoloğa gider. Ve sorunun ilkokulda öğretmeniyle yaşadığı bir diyalogdan kaynaklandığını öğrenir: Matematik sınavının notları okunduğu sırada notunu beklediğinden az bulan Vecdi itiraz edecekken öğretmeninin beklenmedik bir tepkisi ile karşılaşmış ve notuna itiraz edememiştir. Psikoloğu ona 25 yıl önce bu anı yaşatan hocasını bulmasını ve notuna itiraz etmesini ister. Karısı ile yola düşen Vecdi'yi eski ilkokulunda beraber okuduğu okul arkadaşı Muhsin müdür olarak beklemektedir.
Detay

6 yorum:

  1. hasbihal ve Sıfır etkisiz Eleman'a gidiyor aklım hep. Ruhum biraz eğelence istiyor demek ki.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıfır etkisiz eleman filminde en çok merak ettiğim çocuklukta yaşanan ve adamın tüm hayatını etkileyen sorunun çözülüp çözülemeyeceği. Kısa bir an kahramanın tüm yaşamını değiştirmiş. Trajikomik olan bu filmi ben çok merak ettim. Umarım eğlencesi de boldur. Çok teşekkürler canım :)

      Sil
  2. Nebula ve Corgi'yi izlemek isterim ama üç boyutlu migrenimi tetikliyor.
    Eline sağlık Zülal'ciğim.
    İyi haftalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Corgi, tatlı bir filme benziyor. Sinemada olmasa bile nette keyifle izlenir diye düşünüyorum Müjde Abla.
      Ziyaretin için çok teşekkür ediyorum. Güzel bir hafta geçirmeni diliyorum. :)

      Sil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessiz Haykırış hoş geldiniz :) Her hafta düzenli olarak çıkıyor bu yazım. Beğenmenize sevindim. Yorumunuzu yanıtlamak isterken yanlışlıkla sildim. Kusura bakmayın ne olur.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön