25 Nisan 2019 Perşembe

Nebula

Nebula

Tarık Aktaş'ın yönettiği Nebula / Dead Horse filminde, küçükken ölümle karşılaşan bir çocuğun, genç bir adam olduğunda olayı hatırlamasıyla birlikte yaşadığı uyanışa tanıklık ediyoruz. Tarık Aktaş'ın ilk uzun metrajlı çalışması olan Nebula, 2018 Locarnı Film Festivali'nde 'Gelecek Vaat Eden En İyi Yönetmen' ödülünü aldı.

38. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma filmi olan yapım aynı zamanda Uluslararası Yarışma bölümünde de yarışıyor. Nebula'nın 'ilk film' olması nedeniyle ayrıcı Seyfi Teoman İlk Film Ödülü adaylığı da bulunuyor.

Nebula, Dead Horse Nebula Poster

Nebula Konusu

Hay, yedi yaşındayken açık arazide ölü bir at bulur. Büyüleyici keşfi başında yaptığı gözlemler, yetişkinlerin gözünde bir at leşine dönüşen bu sorundan kurtulmak için verilen çaba onu yetişkinliğinde bile etkileyecek bir anıya, uyanışa dönüşür.

Nebula
Nebula, Dead Horse Nebula

Yirmili yaşlara geldiğinde kurban bayramında, koyunun boğazını keserken yanlışlıkla kendi bacağını keser. Bu olay, bir şekilde geçmişinde yaşadığı çocukluk anısının yeniden ortaya çıkmasına neden olur. Koyun ve kendisi arasındaki bağın farkına varmasıyla birlikte, Hay, kendisi ve köyün etrafında gerçekleşen olaylar arasında bir ilişki olduğunu gözlemlemeye başlar. Böylece, adım adım, madde ile canlının uyumuna, ruhun doğadaki yerine tanık olduğu kaçınılmaz bir yolculuğa çıkar. +13 tt8769528


38. İstanbul Film Festivali Gösterim Tarihi: 14 Nisan 2019 Pazar Atlas Sineması Saat: 21:30
*
Sinemalardaki Vizyon Tarihi: 26 Nisan 2019
Diğer Adı: Dead Horse Nebula / Yönetmen - Senaryo: Tarık Aktaş / Görüntü Yönetmeni: Necmettin Akdeniz /  Dağıtım / Kurmaca Film / Yapım: Hay Film / Türkiye / 2018 / Süre: 73' / Dram

Oyuncu Kadrosu:
Ali Yavuz Ilman, Barış Mert Bilgi, Ömer Bora, Serkan Aydın, Dilara Topuklular, Hasan Türker, Mümin Süren

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön