8 Şubat 2019 Cuma

Sarayın Gözdesi (2018)

Sarayın Gözdesi (2018)

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos'un 10 dalda Oscar'a aday olan filmi Sarayın Gözdesi (2018) 8 Şubat 2019 günü vizyona girdi.

Sarayın Gözdesi  (2018) Poster
Başrollerini 3 kadın oyuncuya teslim eden yönetmen Yorgos Lanthimos filmini çekerken bir hayli muzipçe davranmış. Bunu da devleti ve savaşı saraydan yöneten kadınların mahremiyetine girerek yapmış.

Yorgos Lanthimos
Sarayın Gözdesi (2018) Yorgos Lanthimos
Konusu 1700'lü yılların başında geçen 'The Favourite' filminde Olivia Colman'ı kraliçe, Rachel Weisz ve Emma Stone'u ise kraliçenin gözdesi olmak için çabalayan güçlü kadın rollerinde izleyeceğiz.

Sarayın Gözdesi  - The Favourite (2018)
Robbie Ryan'ın görüntü yönetmenliğini yaptığı filmde balıkgözü çekimleri ve geniş açıları içeren sahnelere sıkça rastlıyoruz. Filme derinlik ve zenginlik katan kamera çalışması, The Favourite'u izleyecek olanlar için görsel bir şöleni vaad ediyor.

Sarayın Gözdesi (2018) Konusu

Sarayın Gözdesi  (2018) Olivia Colman
1700'lü yılların başlarında İngiltere, Fransa ile savaş halindedir. Ancak savaş ve halkın fakirliği Kraliçe Anne'in tahtta olduğu sarayı ve lüks yaşam tarzını etkilemez.

Sarayın Gözdesi  (2018) Rachel Weisz
Kraliçenin yakın arkadaşı Lady Sarah, bu dönemde ruh hali değişken olan ve sağlığı zaman zaman bozulan kraliçe ile ilgilenirken diğer yandan kraliçenin yerine ülkeyi yönetir.

Sarayın Gözdesi  (2018) Emma Stone
Saraya yeni gelen güzel Abigail'in, Lady Sarah'nın yamacında yükselmesiyle iki kadın arasında zaman zaman tansiyonu yükselen kraliçe hedefli bir meydan okuma başlar. +15 tt5083738

Vizyon Tarihi: 8 Şubat 2019
Diğer Adı: The Favourite / Yönetmen: Yorgos Lanthimos / Senaryo: Deborah Davis, Tony McNamara / Görüntü Yönetmeni: Robbie Ryan / Dağıtımcı: TME Films / ABD, İrlanda, İngiltere / 2018 / Süre: 119' / Biyografi, Komedi, Dram
Oyuncu Kadrosu
Olivia Colman (Kraliçe Anne)
Rachel Weisz (Leydi Sarah)
Emma Stone (Abigail)
Nicholas Hoult (Harley)
Mark Gatiss (Lord Marlborough)
Joe Alwyn (Masham)
James Smith (Godolphin)

9 yorum:

  1. Sarayın gözdesi filminin farklı bir konusu var. Güç savaşlarını kim kazanır bilinmez..

    YanıtlaSil
  2. Bu ara kendime sinema için zaman ayırmam gerek ,sarayın gözdesi oldukça entrikalı bir filme benziyor.

    YanıtlaSil
  3. Filmden haberim yoktu, Film Gündemi sayesinde bunu da duymuş oldum. Dönem filmleri ve dizilerini ayrı seviyorum, bir de başarılı bir iş çıkmışsa daha bir ilgi ile izliyorum. Teknik olarak da emek verilmiş gibi görünüyor. Bilgi için teşekkür ederim. Sarayın Gözdesi filmini özellikle kız kardeşime önereceğim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sarayın gözdesi.Kadınların devleti saraydan yönetirken mahremiyetlerine girmek bana Muhteşem Yüzyıl'ın temasını hatırlattı.Çünkü ordada Kanuni'nin mahremiyetine giriliyordu...

    YanıtlaSil
  5. ivt bunun fragmanını tvde görmüştüm, gerçekten çok acayip bir filme benziyo..kadın karkaterler başrolde,çok havalılar ama..😀 elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
  6. ah yaaa lanthimos gitmeseydi amerikayaa, bozulmasaydıı, yumuşamasaydıı :) diğerleri gibii, zhang yimou, wong kar wai, joachim trier. hepsini bozdu abd :) e parayı verincee, bizim halk bunu şunu istemez deyip biraz bozuyolar tabii yönetmenii :) amaa jarmusch direndi ve bozulmadııı, almıyo holivut parasıı :) roy andersson da bozulmadıı, takeshi kitano daa :) ayya şeyi izledin miydii, the lives of others, ne film yaa, bu yönetmenin yeni filmi şimdi oskar adayıı. son bir iki seçkime bi bak seeen bi deee :) ayyy cuaron da bozulmasa barii. roma yı izledin miii nasııl :)

    YanıtlaSil
  7. istiridye avcısı ivit öyle bir his veriyo insanaaa, tatliş olduğu için yanii :) dogman ne iyidi yaa bu aradaaa, şu iki süfer yönetmeni de kaçırmaa, edward yang, apichatpong weerasethakul :) yaşasın sinemaaaa :) şeyi de kaçırmaa, marooned in ıraque :)

    YanıtlaSil
  8. Son dönemde sıkılmadan izlediğim filmlerden biriydi Sarayın Gözdesi. Hem sinirlendim hem üzdü yer yer :) Oscar adayı olmasına hiç şaşırmadım umarım alır da :)

    YanıtlaSil
  9. Yalnızlık başa bela dostlar;
    Gidelim, gelelim,
    Hal hatır soralım arkadaşlar;
    Gönlümüzü şad edelim.(İletişim güzeldir)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön