8 Şubat 2019 Cuma

Lego Filmi 2 (2019) ve Lego Terapisi

Lego Filmi 2 (2019) ve Lego Terapisi

Geçtiğimiz yıllarda iki Lego sinema filmi üretilmişti. İlki "The Lego Movie (2014)" ikincisi ise "The Lego Ninjago Movie (2017)" isimlerini taşıyordu. Bunlardan "The Lego Movie (2014)" filminin devamı niteliğinde çekilen Lego Filmi 2 (2019) Animasyonu 8 Şubat 2019 günü vizyona girdi. Film sinemalarda 3D ve İMAX seçenekleri ile izlenebilecek.

The Lego Movie 2: The Second Part
Lego Filmi 2 (2019) Poster

Yönetmenliğini bu kez Mike Mitchell ve Trisha Gum'ın üstlendiği filmde, iyimserliğiyle sinirleri bozan Lego minifigürü olan Emmet Brickowski'nin, Lucy'nin kurtulmasına yardımcı olmak ve uzaydan gelen bir istilacıya karşı koymak için verdiği mücadele anlatılıyor.
2014 yapımı ilk filmin ince espriler ve verdiği yerinde mesajlarla ses getirdiğini ve o yıl Oscar'a aday olduğunu, yeni filmi izlemek isteyen yetişkinlere hatırlatalım. 😊

The Lego Movie 2: The Second Part
Lego Filmi 2 (2019)

Lego Filmi 2 (2019) Konusu

Her şeyin muhteşem olduğu günlerin üzerinden beş yıl geçmiştir ve şimdi şehir sakinleri farklı bir tehditle karşı karşıyadır. Uzaydan gelen LEGO DUPLO istilacıları her şeyi yeniden inşa edilebileceğinden çok daha hızlı bir şekilde yıkmaktadır. Yıkıntı şehrin kalıntıları arasında dolaşırken keşfedilen bir uzaylı robot ise tehlikeyi iyice arttırır.

İstilacıları yenme ve LEGO evrenine uyumu geri getirme görevi, saf kahraman Emmet, Lucy, Batman ve dostlarını çok uzak, keşfedilmemiş dünyalara, hatta her şeyin müzikal olduğu tuhaf bir galaksiye bile götürecektir. Bu görev onların cesaretini, yaratıcılığını, Usta Yapıcılık becerilerini sınayacak ve gerçekten ne kadar özel olduklarını ortaya çıkaracaktır. tt3513498

Vizyon Tarihi: 8 Şubat 2019
Diğer Adı: The Lego Movie 2: The Second Part / Yönetmen: Mike Mitchell, Trisha Gum / Senaryo: Phil Lord, Christopher Miller, Matt Fogel / Müzik: Mark Mothersbaugh / Dağıtımcı: Warner Bros. / ABD / 2019 / Süre: 106' / Animasyon, 3D, IMAX

Orjinal Seslendirme Kadrosu:
Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Tiffany Haddish, Stephanie Beatriz, Alison Brie, Nick Offerman, Charlie Day, Will Ferrell, Channing Tatum, Jonah Hill, Ike Barinholtz, Bruce Willis

Otistik Engelli Çocuklar İçin Lego Terapisi

Filmlerini ve oyunlarını bir kenara koyarsak, gerçek legolar hayatımızda yer almaya her zamanki gibi devam ediyorlar. Evine şu ana kadar hiç lego girmeyen mutlaka vardır ama legoları eğitim amaçlı alan ve kullanan birçok aile var. Çocuklarının hayal dünyasını ve el becerilerini geliştirmeyi hedefleyen aileler bu oyuncaklardan ediniyor.

Lego Terapisi Nedir?

Simon Baron Cohen ve arkadaşları lego threrapy adlı bir çalışmarlarını geçen yıl Journal of Autism and Developmental Disorders dergisinin 38. sayısının 1944-1957 sayfalarında yayınladılar. Kısaca yöntem şu:
Okul öncesi dönemde iletişimsel sınırlılığı olan (otizm,asperger sendromu vs.) bireylere yönelik bir çalışma.Legolarla yapılacak bir görev çocuklara veriliyor ve çocuklardan işbirliği içinde görevi tamamlamaları bekleniyor.Çocuklar karşılıklı iletişim ve yardımla görev taksimiyle verilen etkinliği tamamlıyorlar.Çalışmanın başlangıcında çocuklara kurallar yazılı(veya resimli) ve sözlü olarak belirtiliyor. Gerektiğinde çalışma esnasında kurallar hatırlatılıp problemi nasıl çözeceklerine dair çocuklar yönlendiriliyor. Örneğin şöyle bir kural konuyor. Birisi birşeyi kırarsa onu düzeltmek zorunda veya bu konuda yardım istemek zorunda birisinde birşeyi istemen gerektiğinde söylemelisin bağrımak-ağlamak yasak gibi. Çalışma grupları iki veya üç kişilik gruplardan oluşuyor. Çalışmanın bulguları bu yöntemin çocukların iletişim ve problem çözme yetneklerini geliştirdikleri yönde. Yöntem akademik becerilerinin öğretiminde de kullanılabiliyor

16 yorum:

  1. İlk filmi de izlememiştim, izleyeyim. :)) Küçükken legolarla çok oynardım, sanıyorum ki hala önüme gelse oynarım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar canim. ☺ Lego ben çocukken yoktu. Ama oglumunkiler hala duruyor.
      Çok teşekkürler.

      Sil
  2. Kültür sahibi oldum teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Bizim oğlan gözünü Lego Filmi'ne dikti bile.. Sömsterde Can Dostlar filmini izledik birlikte. Çok beğendim. Lego Film'i şimdilik biraz beklesin. Tatilden yeni çıktık. Biraz ders çalışalım.:) Yorulduğu zaman yeniden ödüllendiririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can Dostları izleyenler beğenmişler. Yt'de de yorumlar güzeldi... Dersler daha önemli tabi. Film her zaman her yaşta izlenebilir.
      Çok teşekkürler:)

      Sil
  4. Duymamışım ben bunu. Gündemimize alalım. Bu ara Deniz de seviyor film izlemeyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada böyle eğlencelik filmleri değerlendirmek lazım. Çok teşekkürler. Selamlar canım.

      Sil
  5. "Lego Filmi 2" çocuklar çok sevecek. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. ikisini de izleyim, bilmiyodum. green book nasıl ki bi deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşlerimi rayına oturtamadim bir türlü. Cevaplarım da gecikti hep... Green Book filmini yeni izledim. Seyri keyifli. Filmin konusu/adı bana daha once duymadigim yeşil kitabın ne işe yaradigini öğretti. Blackkklasman'a kıyasla daha yumusak basli bir film olmuş. Bir de basroldeki beyaz adamın fikirlerinin kolay değiştiğini düşündüm. Gerçi bir İtalyan olarak Amerikalıların tepkili olduğu bir başka kesimden birisiydi o da. Dışlamışların ittifaki olmuş film.

      Sil
    2. "Dışlanmışların" olacaktı o kelime.

      Sil
  7. Paylaşımlarınızı severek takip etmeye çalışıyorum daha nice paylaşımlarınız olur inşaallah...Sıkılmadan dirayetle :)...Selam ve Dua ile...

    Selam ziyareti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Furkan Bey teşekkür ediyorum. Şu haftayı bir atlatayım normale döneceğim inşallah... Ziyaretiniz için ayrıca teşekkürler.

      Sil
  8. Lego filmlerini hiç izlemedim ama lego oyuncaklarının çocuklar üzerindeki etkisini biliyorum. Lego 2 ve lego 1 filmlerini muhakkak izleyeceğim.

    YanıtlaSil
  9. Lego filmi 2 çok güzel 👍 Lego oyuncaklarının çocuklara etkisi de gerçekten çok olumlu oluyor.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön