25 Ocak 2019 Cuma

Vizyona Giren Filmler 25 ocak 2019

Vizyona Giren Filmler 25 Ocak 2019

1'i yerli, 4'ü yabancı olmak üzere 5 yeni filmin vizyona girdiği haftada, uzun zamandır reklamı yapılan animasyon "Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3", Fransız yapımı olan Can Dostum filminin Amerikalılar tarafından yeniden çevrimi olan "Olacak İş Değil" (Film başarıyı yakalayarak geçtiğimiz haftalarda Amerikan seyircisini sinemalara çekmeyi başarmış) ve daha önce ülkemizde festivalde ağırladığımız, şu an Oscar adayı olan "Kefernahum" dikkat çeken yapımlar olarak öne çıkıyor.

Adaylar açıklandıktan sonra Oscar'ı kim alır tartışmalarının alevlendiği bugünlerde sinemalara, bu yarışa bir şekilde dahil olan filmler gelmeye devam ediyor. Bu hafta Kefernahum, önümüzdeki haftalarda da 'Dogman' ve 'Sarayın Gözdesi' filmleri sinemalarda arz-ı endam edecekler. Ayrıca ülkemizdeki festivallerde yarışan 'Babamın Kemikleri' ve 'Sibel' filmi de yakın zamanda karşımızda olacak.

Zaman zaman sinema seyircisi gişe filmlerine mi yoksa bağımsız filmlere mi yönelecek sorusu aklıma takılır. Peki siz sinemaya gittiğinizde önceliği hangi filmlere veriyorsunuz? Film seçiminizi, yarışmalara kabul edilme kalitesini yakalamış olanlardan yana mı yoksa o anki ruh durumunuza göre mi gerçekleştiriyorsunuz?

Vizyona Giren Filmler 25 Ocak 2019 haftasının filmlerini bu yazımda özetledim. İlginizi çeken filmler olursa 'detay' kısmını tıklayıp filmlerin ana yazılarına ulaşabilirsiniz.

İyi seyirler diliyorum.

Yabancı Film

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya (2019)


Vizyona Giren Filmler 25 Ocak 2019
Serinin üçüncü filminde Hicks, yaşadıkları adada ejderhalar ve insanlar arasındaki barışı sağlamış ve ütopik bir ortam yaratmıştır. Artık adanın yöneticisi olan Hicks'in ejderhası Dişsiz ise kendi cinsinden başka bir ejderhayla karşılaşmıştır. Ancak güzel geçen günler uzun sürmez ve kapılarına çok ciddi bir tehlike dayanır. Hicks, kendi türü ve ejderha türünü korumak konusunda önemli kararlar vermek zorunda kalacaktır.
Sinemalarda 3 boyutlu olarak izlenebilecek olan Animasyonun yönetmenliğini Dean DeBlois yapıyor. Detay

Zaman Yolcuları - Time Freak (2018)

Parlak bir fizik öğrencisi geçmişe dönebilmek için bir zaman makinesi yapar. Amacı geçmişe dönerek ayrıldığı kız arkadaşıyla arasını düzeltmek ve yeniden bir araya gelmelerini sağlamaktır. En iyi arkadaşıyla birlikte zaman yolculukları yapan kahramanımız zaman ve mekan sınırlarını aşan bu macerada, bazı hataların bilim tarafından düzeltilemeyecek kadar büyük olduğunu görecektir.
Filmin başrolünü Asa Butterfield (Çizgili Pijamalı Çocuk 2008, Hugo 2011) üstleniyor. Detay

Kefernahum - Capernaum (2018)

Oscar Adaylığı bulunan Lübnan yapımı filmde nüfusa kayıtlı olmayan 12 yaşındaki Zain'in zorlu hayatından bir kesit sunuluyor. Müzikleriyle dikkat çeken filmde Zain bir bıçaklama olayına karışır ve adaletin karşısına çıkar. Zain ise ailesine 'onu dünyaya getirdikleri için' dava açacaktır.
Dram türündeki filmi Nadine Labaki yönetiyor. Detay

Olacak İş Değil - The Upside (2017)

Komedi, Dram türündeki remake yapımda bir kaza sonucu sakatlanan ve vücudunu yönetemeyen çok zengin bir adamla, onun bakımını üstlenen farklı bir dünyadan olan Dell arasında gelişen dostluk anlatılıyor. Amerikan yapımı olan filmi Neil Burger üstleniyor. Başrollerde ise Bryan Cranston ve Kevin Hart gibi ünlü oyuncular yer alıyor.
Detay

Yerli Film

Aslı Gibidir (2019)

Komedi türündeki yapımda, oyunculuk hayali kuran ancak okumak için ailesinden onay alamayan Aslı'nın kaydolduğu konservatuvarın harcını ödemek için çalışmaya başlaması anlatılıyor. Aslı girdiği yeni işinde kılıktan kılığa girip rol kesecektir. Ancak Aslı'nın aşık olması iyi giden işinde zor durumda kalmasına neden olur.
Ali Yorgancıoğlu'nun yönettiği filmin başrolünde Aslı İnandık oynuyor. Detay

5 yorum:

  1. Vizyona giren filmler arasında "Aslı Gibidir" merak ediyorum. Olacak iş değil filminin konusunu okuyunca ilgimi çekti. Teşekkür ederim Zülalcim.

    YanıtlaSil
  2. dogman ve sarayın gözdesi'ni merak ettim,seyretmek lazım..🙂 yeni vizyon filmleri,sayenizde öğreniyoz,elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
  3. olacak iş değil isimli film aslında can dostum filmi değilmiydi yoksa farklı filmler mi kapakları çok benzer

    YanıtlaSil
  4. Aklım Aslı Gibidir diyor, kalbim Kefernahum.. Vizyona giren filmler işte böyle kafa karıştıracak kadar dolu dolu..

    YanıtlaSil
  5. Güzel filmler gelmis ben tercihimi ejderhani nasil egitirsinden yana kullanacagim. Sinemaya cok ender gigidiyorum ama gidince de genelde kizimla girtigim icin bu daha uygun olur 😉

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön