31 Ocak 2019 Perşembe

İskoçya Kraliçesi Mary (2018)

İskoçya Kraliçesi Mary (2018)

Bu yıl 91.'si düzenlenecek olan Oscar Ödülleri'nde 2 dalda yarışan İskoçya Kraliçesi Mary (2018) 1 Şubat 2019 günü vizyona giriyor. Josie Rourke'un yönettiği ve "Quen of Scots" kitabından sinemaya uyarlanan filmde Margot Robbie, Saoirse Ronan ve Guy Pearce başrolleri paylaşıyor. "Mary Queen of Scots" bu yıl En İyi Saç ve Makyaj, En İyi Kostüm Tasarımı dallarında Oscar'a aday gösterildi.

İskoçya Kraliçesi Mary (2018) Poster
Filmde, 16 yaşında Fransa kraliçesi olan Mary Stuart'ın (Saoirse Ronan) kocasının ölümü sonrası İskoçya'ya dönmesi, İngiltere kraliçesi kuzeni Elizabeth'i (Margot Robbie) devirme girişimi ve ihanetlerle örülü taht mücadelesi anlatılıyor.

İskoçya Kraliçesi Mary (2018) Margot Robbie

İngiltere ve İskoçya Arasında Tarih Yazılmaya Devam Ediyor

16. yy'da gerçekleşen olaylara bakış atan film, Birleşik Krallık kurulmadan önce İngiltere ve İskoçya arasındaki gerilimli havaya dair fikir edinmemizi sağlayacak gibi görünüyor. Günümüzde İskoçya'nın İngiltere'den bağımsızlığını kazanması için halkın baskılarının devam ettiğini görüyoruz. Yakın geçmişte İskoçya'da referandumlar yapılmış ancak halkın Birleşik Krallığa; İngiltere'ye bağlı kalmak istediği görülmüştü. Ancak İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması aşamasında İskoçya'da bağımsızlık isteyenler seslerini yükselttiler. Bunun sebebi ise İskoçya'nın AB'nde kalmak istemesiydi... İngiltere ve İskoçya arasında tarih yazılmaya devam ediyor diyelim. Filmin konusuna dönecek olursak:

İskoçya Kraliçesi Mary (2018) Konusu

İskoçya Kraliçesi Mary (2018) Saoirse Ronan
16 yaşında Fransa kraliçesi olan, 18 yaşında dul kalan Mary Stuart, yeniden evlenmesi için yapılan baskıya karşı gelir. Onun yerine ülkesi İskoçya'ya dönerek hakkı olan tahtı geri ister.
Ama İskoçya ve İngiltere, zorlu 1. Elizabeth'in yönetimi altındadır. Her iki genç kraliçe de 'kız kardeşi'ni korku ve merak içinde gözlemler.

İktidarda ve aşkta rakip olan ve erkeklerin dünyasında ise kadın hükümdar olan ikilinin bağımsızlığa karşı evlilik oyununu nasıl oynayacaklarına karar vermeleri gerekmektedir. Sembolik bir hükümdardan daha fazlası olmaya kararlı olan Mary Stuart, İngiltere tahtında hak iddia ederek Elizabeth'in hükümdarlığını tehdit eder. Her iki sarayın içindeki ihanetler, isyanlar ve komplolar iki tahtı da tehlikeye sokar ve tarihin akışını değiştirir. tt2328900

İskoçya Kraliçesi Mary (2018) Margot Robbie ve Joe Alwyn
Vizyon Tarihi: 1 Şubat 2019
Diğer Adı: Mary Queen of Scots / Yönetmen: Josie Rourke / Senaryo: Beau Willimon / Kitap Uyarlaması: John Guy (Queen of Scots) / Görüntü Yönetmeni: John Mathieson / Müzik: Max Richter / Dağıtımcı: UIP / İngiltere / 2018 / Süre: 124' / Dram, Tarihi, Biyografi
Oyuncu Kadrosu:
Margot Robbie (Queen Elizabeth I)
Saoirse Ronan (Mary Stuart)
Guy Pearce (William Cecil)
David Tennant (John Knox)
Jack Lowden (Henry Darnley)
Joe Alwyn (Robert Dudley)
Ismael Cruz Cordova (David Rizzio)
Gemma Chan (Bess of Hardwick)
Grace Molony (Dorothy Stafford)
Georgia Burnell (Kate Carey)

6 yorum:

  1. Tam benlik bir film mutlaka izlemem lazim

    YanıtlaSil
  2. Film tavsiyesi için teşekkür ederim ... Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  3. tarih konulu filmleri yapmak zordur ama bu film de kotümler makyajlar çok hoşuma gitti

    YanıtlaSil
  4. en sevdiğim tarihi konulardan ve şahsiyetlerden biri 1. Elizabeth ve Mary filmi mutlaka izleyeceğim..

    YanıtlaSil
  5. Prodüksiyonu pahalı bir filme benziyor.Oscar adaylıkları ise filmi iddialı konuma getirmiştir.Kostümler taii ilk göze çarpan detay.Bu coğrafyada sinema için çok hikayeler var.En sevdiğim türlerden.Dram ve biografi...

    YanıtlaSil
  6. İskoçya kraliçesi filmleri her zaman dikkatimi çekmiştir. Taht kavgaları heyecanlı oluyor.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön