31 Ocak 2019 Perşembe

Dogman (2018)

Dogman (2018)

İtalyan yönetmen Matteo Garrone'nin, ülkesinde Oscar için aday seçilen filmi Dogman (2018) 1 Şubat 2019 gününden itibaren sinemalarda izlenebilecek. 2008 yılında yönettiği 'Gomorra' filmiyle dikkatleri çeken yönetmen, Dogman filminde, köpek bakıcılığı yapan sevecen bir adamın yaşanan olaylar sonucu adım adım öfkeli bir yapıya bürünmesini işliyor. Filmin başrolünde oynayan Marcello Fonte, Dogman filminde sergilediği başarılı performansla Cannes Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştü.

Dogman (2018) Poster

Dogman (2018) Konusu

Eşinden boşanan ve kızını istediği kadar göremeyen Marcello köpeklerin bakımı ve kuaförlüğünü yaptığı bir dükkana sahiptir. Kızı yanına geldiğinde birlikte geçirdikleri zamanı dolu dolu yaşarlar.
Köpek dükkanının bulunduğu sahil kasabasındaki komşularıyla arası iyi olan Marcello ve çevresindekilerin huzur dolu hayatı, hapisten yeni çıkan ve belalı bir adam olan Simone'nin gelmesiyle değişecektir. tt6768578

Dogman (2018) Marcello Fonte

Dogman (2018) Hakkındaki İzlenimlerim

İtalya'nın sahillerinde bulunan bir tesisi mekan olarak seçen film, merkezine köpek bakıcılığı yapan ufak tefek bir adamı almış. Filmde Marcello'yu, bakımını üstlendiği köpekleriyle, esnaf komşularıyla, kendisinden ayrı yaşayan küçük kızıyla ve belalı eski bir boksörle çevrelenmiş olarak görüyoruz. Her şeyin güzel gittiği bir günle başlayan film, eski bir boksör olan Simone'nin hapisten çıkıp gelmesiyle  tırmandığını yavaşça hissettiğimiz bir gerilime dönüşüyor. Marcello'nun iyi yanını temsil eden sevecen baba ve iyi kalpli köpek bakıcısı figürleri filmin ilerleyen dakikalarında hırsızlık ve kokain satıcılığı gibi kötü figürlerle zenginleştiriliyor. Zorba Simone'yle zorunlu arkadaşlık yapan kahramanımızın kötü tarafı yaşanan olaylar nedeniyle gittikçe su üstüne çıkıyor. Bu da izleyiciye bir insanın içinde bulunduğu şartlar nedeniyle iyi / kötü dengesinin nasıl bozulabileceğini sergiliyor. 

Dogman (2018)
DOGMAN, görüntü çekiminin güzelliğiyle zaman zaman açıkça takdir edeceğiniz görüntüler sunuyor. Bunun bir örneğini hemen yukarıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Garrane, filminde müzik kullanırken Romen yönetmen Cristian Mungiu'ye göre (Mezuniyet) daha insaflı davranmış. En azından film içerisinde bir iki sahnede müzik yer alıyor -ki bu sahnelere de müzik çok yakışmış. 
Erkeklerin dünyasını ilgilendiren ancak insan kalabilmekle daha çok ilgili olduğunu düşündüğüm filmde şiddet sahneleri de (köpeklerle ilgili değil) yer alıyor. 
Ses getiren vurucu sahnelerinin sonlarda olduğu filmin ödüllü başrol oyuncusu Marcello Fonte, doğal görünen oyunculuğu ile oldukça iyi bir iş çıkarmış.
Vizyon Tarihi: 1 Şubat 2019
Yönetmen: Matteo Garrone / Senaryo: Ugo Chiti, Matteo Garrone, Massimo Gaudioso / Görüntü Yönetmeni: Nicolai Brüel / Müzik: Michele Braga / Dağıtımcı: Filmartı / Fransa, İtalya / 2018 / Süre: 103' / Suç, Dram, Gerilim
Oyuncu Kadrosu
Marcello Fonte (Marcello)
Edoardo Pesce (Simone)
Alida Baldari Calabria (Ali)
Adamo Dionisi (Franco)
Aniello Arena (Polis)

6 yorum:

  1. Desenize Dogman bir raddeden sonra artık iyi kalpli olmakla olmamak arasında kalacak?

    Zıtlıkla hangi değerin üstün olduğu gösteriliyor sanırım

    Merak ettim

    YanıtlaSil
  2. Aile filmlerini severim ve izlerim

    YanıtlaSil
  3. Evet tam istediğim tarzda bir fşln. Sinematografi olarak farklı bir yanı var. Tanıtımdan belli oluyor.

    YanıtlaSil
  4. dogmanın suç,dram ,gerilim olması şaşırtıcı,ben başka türlü sanmıştım..✔😊

    YanıtlaSil
  5. Eylül ayında Adana Film Festivali'nde izlemiştim Dogman'i. Güzel bir filmdi.

    YanıtlaSil
  6. Dogman filminin konusu oldukça ilginç canım. İyi bir karakterin zamanla kötüye dönüşmesi, eminim bizlerin olaylara bakış açısını da değiştirecektir. Film taviyesi için teşekkürler Zülalcim.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön