30 Kasım 2017 Perşembe

Zor Bir Karar / Biryareke Zor (2017)

Zor Bir Karar / Biryareke Zor (2017)

Senaryosunu Ender Özkahraman'ın yazdığı aynı zamanda yönettiği Dram türündeki Zor Bir Karar / Biryareke Zor (2017) adlı film 1 Aralık 2017 günü vizyona giriyor. Filmde, Hakkari'de yaşayan ve burnunu kendisine sorun eden Eylem ve ailesinin hikayesi anlatılıyor.
Zor Bir Karar /  Biryareke Zor (2017) Poster
54. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde yarışan ve diğer ismi 'Ugly Duckling' olan filmde Eylem rolünü genç oyuncu Şükran Aktı canlandırıyor. Kürtçe ve Türkçe dillerinin kullanıldığı film altyazılı olarak gösterilecek.
Vizyon Tarihi: 1 Aralık 2017
İkinci Kez Vizyon Tarihi: 30 Mart 2018
Diğer Adı : Biryareke Zor, Ugly Duckling / Yönetmen - Senaryo: Ender Özkahraman / Görüntü Yönetmeni: Ercan Yılmaz / Müzik: Ruşen Alkar Özkan / Yapım ve Dağıtım: Abus Film / Türkiye / 2017 / Süre: 90' / Dram
Oyuncu Kadrosu
Şükran Aktı (Eylem), Kemal Seven (Seyit), Feyyaz Duman (Nezir), Berivan Biral (Berfin), Rugeş Kırıcı (Zekiye), Şule Demirel (Hemşire), Emre Değer (Ferhat), Aram Dildar, Sidar Duman Öner (Hemşire), Ozan Celik (Kadir Abe), Doğan Gündüz (Doktor),

Zor Bir Karar / Biryareke Zor (2017) Konusu

Bir kilim atölyesinde çalışan Eylem, babası ve büyük kardeşiyle birlikte Hakkâri'de yaşamaktadır. Hayat dolu bir yapısı olan Eylem'e burnu büyük görünmekte ve bunu kendisine takıntı yapmaktadır. Hayali ise para biriktirip estetik ameliyat olmaktır. Eylem'in küçük kardeşi onlarla değildir. Dağdaki gerillaya katılmıştır. Evin mali yükü büyük kardeşin üzerindedir. Çayocağı işleten büyük kardeş, işyerini büyütmek istemektedir. Babası oğlunun para talebini karşılamayınca genç adam sinirlenir ve tefecilere başvurur.
Zor Bir Karar /  Biryareke Zor (2017)
Bir yanda babasıyla anlaşamayan büyük kardeş, bir yanda ailesi tarafından zorla evlendirilmek istenen yakın bir arkadaş... Eylem burun ameliyatı için biriktirdiği parayı gözden çıkararak onlara yardım etmeyi düşünmekte ama karar verememektedir. Çatışmalar yeniden başladığı için bölgede herkes kaygı içindedir. Eylem yakınlarının sorunlarıyla ilgilenerek burnuyla ilgili takıntısını unutmayı başarabilecek midir? tt6792966
Not:
1 Aralık 2017 günü gösterim programına alınan film 30 Mart 2018 tarihinden itibaren ikinci kez vizyona giriyor.
Son güncelleme: 15.03.2018

4 yorum:

  1. E tabi ki burnuyla ilgili takıntısından vazgeçmesi gerekiyor.. Hemen kendimce yorumlayıverdim ama senarist de benimle aynı fikirde midir bilemiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylem'den ben de fedakar olmasını bekliyorum. Filmin sonu sürprizli mi hiç bilmiyorum. Birlikte izleyip göreceğiz. ;)

      Sil
  2. estetik bir burun takıntısı ile ilgili ilginç bir film olmuş..😀 biryareke (karar)🤔 kürtçe bir kelime öğrenmiş olduk..😀 emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burun ameliyatı hayali kuran bir genç kız anlatılırken yöre insanının yaşadığı zor durumlar da işlenmiş görünüyor filmde. Zor Bir Karar ismi de filme çok yakışmış. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön