6 Kasım 2017 Pazartesi

Korkusuzlar - Only the Brave (2017)

Korkusuzlar - Only the Brave (2017)

2013 yılında Arizona'da meydana gelen yangını ve yangına müdahele çalışmalarını anlatan film 8 Aralık 2017 günü vizyona giriyor. Konusunu gerçek hayattan alan Korkusuzlar - Only the Brave (2017) filminin yönetmenliğini Joseph Kosinski üstleniyor. Dram, Biyografi türündeki filmin kadrosunda Hollywood'un tanınmış oyuncuları yer alıyor. Miles Teller, Josh Brolin ve Jeff Bridges'in oynadığı filmin kalabalık bir kadrosu var.  Kadronun geniş olmasının sebebi biraz da olayın büyüklüğüyle ilgili. CGI tekniğiyle çekilen film sinemalarda IMAX seçeneği ile izlenebilecek.
Korkusuzlar (2017)

2013 yılının yaz ayında Arizona Eyaleti'nde yangın çıkmış, Yarnell kasabası büyük bir tehlike altında kalmıştı. Haberle ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Linkteki haberde filmin seyriyle ilgili sürpriz gelişmeler bulunmaktadır.
Filme kaynaklık eden metin ise Sean Flynn'a ait. Yarnell Hill yangını olayını oldukça detaylı bir şekilde anlatan Sean Flynn'ın yazısına buradan; GQ article "No Exit"  okuyabilirsiniz.
Vizyon Tarihi: 8 Aralık 2017
Orjinal Adı: Only the Brave, No Exit / Yönetmen: Joseph Kosinski / Senaryo: Eric Warren Singer, Ken Nolan / Görüntü Yönetmeni: Claudio Miranda / Müzik: Joseph Trapanese / Dağıtımcı: TME Films / ABD / 2017 / Süre: 133' / Dram, Biyografi, IMAX

Korkusuzlar - Only the Brave (2017) Konusu

2013 yılında Arizona eyaletinin Prescott bölgesinde büyük bir yangın başlar. Yangınla mücadele için bölgede bulunan Granite Mountain Hotshots yangın departmanındaki 19 itfaiyeci görevlendirilir. Doğal yaşamı ve yakınlardaki kasabayı tehdit eden yangınla mücadele oldukça zorludur. Herkesin kaçmaya çalıştığı bu cehennem ortamına koşar adım ilerleyen itfaiye ekibi, ailelerini ve komşularını koruyabilmek için kendi hayatlarını ortaya koyacaktır. tt3829920

Korkusuzlar - Only the Brave (2017), No Exit
Oyuncu Kadrosu
Miles Teller (Brendan McDonough Rolünde), Josh Brolin (Eric Shane Marsh), Jennifer Connelly (Amanda Marsh), Taylor Kitsch (Christopher MacKenzie), Jeff Bridges (Duane Steinbrink), James Badge Dale (Jesse Steed), Andie MacDowell (Marvel Steinbrink), Ryan Jason Cook (William Warneke), Geoff Stults (Travis Turbyfill)

7 yorum:

  1. Pek sevmediğim tarz. Bir de yakın zamanda olmuş olayları bildiğimiz için sanırım keyif vermez bana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sully diye bir film vardı. Amerika'da bir uçak kazasına engel olan bir pilot anlatılıyordu. O film de Korkusuzlar gibi yakın tarihteki bir olayı anlatıyordu. Keyif alamam sanmıştım ama filmi izlerken bazı detayları görmek filmi kurtarmıştı.
      Bazı yorumlarda itfaiye erlerinin aile ilişkilerine fazlaca yer verildiği eleştirisi vardı...
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Güzel bir film olacağa benziyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Only the Brave filminin kadrosunda sevilen oyuncular var. Jeff Bridges'i izlemeyi seviyorum. Konu biraz acı ama sevilen bir film olur umarım.
      Teşekkürler :)

      Sil
  3. Büyük felaket yaşanmış. Uzak kalmıştım bu bilgiden. Filmin konusunu gerçek bir yaşanmışlıktan alması da merak uyandırıyor. İzleyicilere keyifli seyirler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olayı ben hayal meyal hatırlıyorum. Dünyada o kadar çok felaket yaşanıyor ki. Filmlerde ticari bir yön var ama unutulmaması gereken olayları hafızalara kazımaları açısından bir misyonları var. Soma'daki maden kazasının ardından Türkiye'de çekilen bir film vardı. O filmi hiç unutamıyorum. Oynatacak sinema bulunamamıştı! İzleyememiştik dolayısıyla...
      Teşekkür ediyorum Nahide hanım :)

      Sil
  4. Güzel bir filme benziyor, bu aralar izlenecek film çok :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön