23 Kasım 2017 Perşembe

Buğday (2017)

Buğday (2017)

Grain (2017)

Altın Ayı ödülü sahibi yönetmen Semih Kaplanoğlu, siyah-beyaz ve İngilizce olarak çektiği Bilim-Kurgu, Dram türündeki filmiyle festivallerden sonra sinemalara konuk oluyor. 24 Kasım 2017 günü vizyona girecek olan Buğday (2017) adlı film Türkiye, Fransa, Almanya ve İsveç ortak yapımı olma özelliğini taşıyor. Çekimleri Türkiye, Almanya ve Amerika'da gerçekleştirilen filmin oyuncuları yabancılardan oluşuyor.
Grain (2017) filminin Tokyo Uluslararası Film Festivali, Adana Film Festivali ve Malatya Film Festivali'nden farklı dallarda kazandığı ödülleri bulunuyor.
Vizyon Tarihi: 24 Kasım 2017
Diğer Adı: Grain / Yönetmen: Semih Kaplanoğlu / Senaryo: Semih Kaplanoğlu, Leyla İpekçi / Görüntü Yönetmeni: Giles Nuttgens / Müzik: Mustafa Biber / Dağıtımcı: Kurmaca Film / Yapım: Galata Film, Kaplan Film / Türkiye, Fransa, Almanya, İsveç / 2017 / Süre: 123' / Dram, Bilim-Kurgu
Oyuncu Kadrosu
Jean-Marc Barr (Erol), Ermin Bravo (Cemil), Grigoriy Dobrygin, Cristina Flutur, Lubna Azabal, Mila Böhning

Buğday (2017) Konusu

Buğday (2017)
Konusu distopik yakın bir gelecekte geçen Grain (2017) filminde, bilim adamları, dünyanın karşı karşıya olduğu açlık tehlikesine çözüm olacak bir tohum üretmenin peşindedir. İnsanın tohum yaratma yeteneğinin olup olmadığına cevap arayan tohum genetiği uzmanı Profesör Erol Erin, yıllar önce bu konuda tez yazan sonrasında ise ortadan kaybolan genetikçi Cemil'i aramaya başlar.
Grain (2017)
Buğday (2017) Filmi Bilim-Kurgu türünün özelliklerini de taşıyor. 
Kıyamet sonrasının anlatıldığı filmdeki tasvir edilen dünyada, kentler ve tarım bölgeleri ayrılmıştır, seçkinlerin nüfuz ettiği şirketler tarafından yönetilen ve manyetik duvarlarla korunan bölgelerin haricinde bir de ölü bölgeler bulunmaktadır. Buralarda ise uyumsuz insanlar salgın hastalık ve kuraklık karşısında yaşam mücadelesi vermektedir. tt4073682

8 yorum:

  1. Keşke bu gibi filmlerin hiç gerçeklik payı olmadığını, sadece hayal ürünü olduğunu düşünebilseydik. Ama maalesef ki dünyamız git gide yokoluşun eşiğine yaklaşıyor. Bu filmin de konuya dikkat çekmek açısından uyarıcı bir etkisi olmasını umuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıtlığın eşiğine yaklaşıyoruz ve genetiği değiştirilerek verimi arttırılan tohumların zararları hakkında yapılan haberleri duyuyoruz, okuyoruz...
      Film bir yandan yakın gelecekteki dünyanın resmini çizerken bir yandan da 'yaratma', 'yaratılış' konularına yoğunlaşıyor/muş. Filme gitmeden önce Hızır Aleyhisselâm ve Hz. Musa kıssasını okumakta fayda var.
      Teşekkür ediyorum Nahide hanım, sevgiler diliyorum. :)

      Sil
  2. İlk kez bu tür bir yerli film galiba, (yanlış bilmiyorsam), bayağı merak ettim ortak yapım olması iyi. Cem Yılmaz'ın komedi bilim kurgularını saymıyorum yani ciddi ciddi bilimkurgu çektiğimizi hiç duymamıştım.:) Benim ciddi bilim kurgu senaryom var ama henüz onu yayınlamadım sahi:)))
    Emeğine sağlık Zulal'ciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumda daldan dala atlayacağım :)
      Distopik bir tablo çizen ilk bilim-kurgu filmi Müjde Abla.
      Adana Film Festivali'nde Meltem Cumbul, S. Kaplanoğlu'nu sahnede soğuk karşılayınca bu haber yankı bulmuştu...
      Filmin ilk bölümü bilim-kurgu olarak nitelendirilirken ikinci bölümde film başka bir yola, tasavvufa yöneliyormuş...
      Hatırı sayılı bir devlet desteği bulunan filmin galasının 23.11.2017 günü külliyede yapıldığını ve Cumhurbaşkanı'nın da galada olduğunu haber olarak bu yorumda vereyim...
      Bilim-Kurgu filmlerini seviyorum Müjde abla. O senaryoyu yayınlarsanız seve seve okurum. Geçenlerde Karasal Anten com, bilim-kurgu türünde 7 bölümlük bir hikaye yayınlamıştı. Bölümlerin yayınlanmasını iple çekmiştim. :)

      Sil
  3. İlginç bir film. Bugün televizyonda fragmanını gördüm. Siyah beyaz olması da daha ilginç yapıyor. Zaten distopya filmleri severim ve mutlaka izlerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah beyaz filmler az çekiliyor. Buğday filminin fragmanını etkileyici buldum. Görüntüler iyiydi. Zaten en son Kasım ayında 7. Malatya Film Festivali'nde Giles Nuttgens, En İyi Görüntü Yönetmeni Kristal Kayısı ödülünü aldı.
      Distopya kısmının süresini bilmiyorum ama filmin ikinci bölümünün daha uzun sürdüğünü düşünüyorum.
      Teşekkürler :)

      Sil
  4. Mutlaka izlemek istiyorum..Konusu hoşuma gitti..Siyasi bir tartışmanın ortasına düşmesi şansızlıktı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semih Kaplanoğlu'nun Bal ve Yumurta filmlerini izlemiştim. Bal filmini özellikle beğendiğimi söylemeliyim.
      "Siyasi tartışmanı ortasına düşmesi şanssızlığı" ifadeniz çok doğru bence. Bu duruma ciddi ciddi üzüldüm.
      Teşekkür ediyorum :) Sevgiler.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön