4 Ekim 2017 Çarşamba

Kervan 1915 (2016)

Kervan 1915 (2016)


İsmail Güneş'in yazıp yönettiği Kervan 1915 (2016) filmi 6 Ekim 2017 günü gösterime giriyor. Tarihi film, 1915 yılında Rusların Osmanlı topraklarına girmesinden sonra bölgede bulunan Ermenilerin,  Giresun'dan Halep'e doğru rehber eşliğindeki göç yolculuğunu anlatıyor.
"Kervan 1915" filminin özgün müzikleri Suren Asatryan tarafından bestelendi. Ermenilerin dünya çapında tanınan bestecisi Asatryan, 'duduk' isimli nefesli çalgıyı ustalıkla yorumlayan bir isim.
 
Vizyon Tarihi: 6 Ekim 2017
Yönetmen - Senaryo: İsmail Güneş / Görüntü Yönetmeni: - / Müzik: Suren Asatryan / Dağıtımcı: Mars Dağıtım / Yapım: İsmail Güneş Film / Türkiye / 2016 / Süre: ' / Dram, Tarihi
Oyuncular
Murat Han, Ayşe Akın, İbrahim Kendirci, İpek Tuzcuoğlu, Fatih Ayhan, Meriç Başaran, Ali Kemal Yılmaz, Aylin Manukyan, Roza Hovannisyan, Cem Çelebi, Alperen Acar, Mehmet Usta, Mehmet Şahin, Abdullah Şekeroğlu

Kervan 1915 (2016) Konusu

Rusların Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı topraklarına girmesiyle Osmanlı Hükümeti 1915'te Ermeni tehcirini onaylar. Ermeni halkının Ruslara destek verme ihtimalini ve Ermeni isyanlarını önlemek isteyen hükümetin bu kararından sonra Giresun'daki Ermenilerin Halep'e götürülmesi için bir ihale düzenlenir. İhaleye katılanlar arasında Katırcı Salim ve kötü niyetli Murat bulunmaktadır. İhaleyi alan Salim onlarca kişiden oluşan kafileyi yola çıkarır. Kafilede yer alan Hayganuş ise sakıncalı olmasına rağmen ailesini bir arada tutmak istediği için hamile kız kardeşi ve yaşlı annesini de gizlice yanına almıştır. Hayganuş'un kızı Suzan ve Salim'in güvendiği adamı Ahmet arasında ilk görüşte aşk yaşanır. Savaş yüzünden göç yolu çetecilerin tehdidi altındadır ve 1000 km'lik zorlu yolculukta aşılacak dağlar kafiledekilere sağlık sorunları yaşatmaya başlar. Havanın sertleşmesiyle birlikte Katırcı Salim ve ekibinin işi de hayli zorlaşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön