3 Ekim 2017 Salı

Babam (2017)

Babam (2017)


Yönetmenliğini Nihat Durak'ın üstlendiği Babam (2017) adlı film 6 Ekim 2017 vizyona giriyor. Dram türündeki filmde, kendisini işine veren bir babanın zihinsel engelli oğluyla arasında yaşananlar duygusal bir dille anlatılıyor.
Çetin Tekindor'un başrolünde olduğu Babam filminin çekimleri Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde gerçekleştirildi ve 6 haftada tamamlandı.
Filmin diğer bir oyuncusu da ilk sinema filminde rol alan Melisa Şenolsun. Şenolsun ‘Babam’ filmi için; kendisinde özel bir yeri olduğunu, derdi hatta dertleri olan bu naif filmi izleyicinin beğeneceğini düşündüğünü söyledi.

Vizyon Tarihi: 6 Ekim 2017
Yönetmen: Nihat Durak / Senaryo: Nihat Durak, Nail Pehlivan / Görüntü Yönetmeni: Ege Ellidokuzoğlu / Müzik: / Dağıtımcı: UIP / Yapım: Durak Film, TAFF / Türkiye / 2017 / Süre: ' / Dram
Oyuncu Kadrosu
Çetin Tekindor (Yusuf), Melisa Şenolsun (Feride), Berker Güven (Arif), Erkan Kolçak Köstendil, Cezmi Baskın, Seray Gözler, Ali İhsan Varol, Güner Özkul, Yasemen Büyükağaoğlu, Cansu Fırıncı, Ebru Şahin

Babam (2017) Konusu

Yusuf Tunalı, batmakta olan sardalya konserve fabrikasını kurtarmaya çalışırken, karısının ölümüyle zihinsel engeli bulunan oğlu Arif'le baş başa kalır. Oğlunu, zihinsel durumu sebebiyle yıllardır kabullenememiş Yusuf için bu durum büyük bir sınav olacaktır.
Babam (2017) Melisa Şenolsun genç bir öğretmen adayı olan Feride'yi canlandırıyor.
Genç öğretmen Feride, atanamadığı için Yusuf'un fabrikasında işçi olarak çalışmaya başlar. Arif, Feride'nin ilgisiyle kabuğundan çıktıkça, Yusuf'un da Arif'e olan bakışı değişir. Yusuf, Feride ve Arif'in yaşadıkları, çevrelerinde olup bitenler, bu üç insanı birbirine daha da yakınlaştırır. Yusuf'un içinde tuttuğu duygular, Feride ve oğlu Arif'in etkisiyle gün yüzüne çıkmaya başlar. Başındaki dertler ve sorumluluklar Yusuf'un kendisinden hiç beklenmeyecek sürpriz kararlar almasını gerektirir.
Babam (2017) Çetin Tekindor ve Berker Güven
Son Güncelleme: 23.10.2017

6 yorum:

  1. Merakla beklediğim filmlerden biri. Çetin Tekindor varsa beğenilir diye düşünüyorum. Emeğinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin fragmanını izlediğimde etkilendim. Filme mendille mi gitsek diye düşünmeden edemedim. Daha önce Tekindor'u izleyip sinemada ağlamışlığım var :)
      Teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Neden bilmiyorum ama bana babam ve oğlum kadar etkili bir film gibi geldi ilk gördüğümde. Galiba Çetin tekindor ve baba kavramı bir araya girince böyle bir beklenti içine girdi. İzleyeceğiz ve göreceğiz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerinize katılıyorum. Fragmanı ilk izlediğimde ekolu oğlum sözünü duyunca gözlerim doldu açıkça söylemem gerekirse. Birde konunun merkezinde engelli bir genç var ki etkilenmemek mümkün değil. Babam ve Oğlum kadar ilgi görür mü orasını evet, izleyince göreceğiz. :) Teşekkür ediyorum.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Frafman çok güzel olmuş, merak uyandırıyor.
      Teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön