15 Haziran 2017 Perşembe

Hjartasteinn (Heartstone) (2016)

Gençlik Başımda Duman (2016)

İzlandalı yönetmen Gudmundur Arnar Gudmundsson'un yazıp yönettiği Hjartasteinn (Heartstone) 2016 isimli Dram türündeki film 16 Haziran 2017 günü vizyona giriyor. Konusu bir balıkçı köyünde, yaz mevsimi dilimi boyunca geçen filmde, yetişkinliğin eşiğindeki iki ergen erkek çocuğun kendini keşfetme ve büyüme sancıları anlatılıyor.
Gençlik Başımda Duman (2016)

Çocukluğu balıkçı köyünde geçen yönetmen Gudmundsson, filmine çekim mekânı olarak, Borgarfjordur Eystri isimli fiyortlarıyla ve muhteşem manzaralarıyla dikkat çeken bir köyü kullanmış. Dünyaca tanınmış oyuncuların olmadığı filmde yer alan oyuncuların çoğu için ilk film olma özelliği taşıyan ve yönetmenin de ilk filmi olan "Gençlik Başımda Duman (2016)" için bir oyuncu kampı kurulmuş. Gudmundur Arnar Gudmundsson'un çektiği filme, çocukluğunda yaşadığı olayların girdiği bir rüya ilham kaynağı olmuş. Bu nedenle filmin kısmende olsa biyografik özellikler taşıdığını söylemek yanlış olmaz.
İzlanda'nın Edda Ödüllerinden 9'unu alan film, Venedik ve Şikago Film Festivallerinin de dahil olduğu festivallerden deyim yerindeyse 'bol ödülle' dönmüş.
İki ay önce İstanbul Film Festivali'nin konuğu da olan Gençlik Başımda Duman 2016 filmi, Başka Sinema Salonlarında izlenebilecek.
Heartstone 2016 Fragman

Vizyon Tarihi: 16 Haziran 2017
Orjinal Adı: Hjartasteinn (Heartstone) / Yönetmen - Senaryo: Gudmundur Arnar Gudmundsson / Görüntü Yönetmeni: Sturla Brandth Grovlen / Müzik: Kristian Eidnes Andersen / Danimarka, İzlanda / 2016 / Süre: 129' / Dram
Oyuncular: Baldur Einarsson (Thor), Blær Hinriksson (Kristjan), Diljá Valsdóttir (Beta), Katla Njálsdóttir (Hanna), Jónína Þórdís Karlsdóttir (Rakel)

Gençlik Başımda Duman Konusu (2016)

Gençlik Başımda Duman (2016)
Gençlik Başımda Duman (2016)
İzlanda'nın küçük bir balıkçı köyünde yaşayan ve gençlik yıllarının başında olan iki arkadaş Thor ve Kristjan yaz tatilini birlikte geçirmektedir. Aile ortamlarının iyi olmaması yüzünden arkadaşlıklarına sığınan ve türlü oyunlar bulan iki arkadaşın hayatına Hanna ve Beta isminde iki kız girer. Thor, Beta'ya aşık olmuş, Kristjan ise Thor'dan uzak kalmasının acılarını yaşamaya başlamıştır. Kristjan'ın acı çekmesinin sebebi en yakın arkadaşı olan Thor'a karşı beslediği duyguları keşfetmesidir...
Çalkantılarla geçen yaz mevsiminin sonunda oyun alanlarını terk etmenin ve yetişkinliğe adım atmanın vakti gelir. tt4613254
Gençlik Başımda Duman (2016)
Gençlik Başımda Duman (2016)

3 yorum:

  1. İlginç bir konusu var, izlemek isterim :))

    YanıtlaSil
  2. Basimda bir ergen bir de ergenlik adayi varken bu film fazla mi gelir 😊

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön