26 Nisan 2017 Çarşamba

Dalida (2016)

Dalida (2016)

Fransız yönetmen Lisa Azuelos'un yönettiği Fransa yapımı Dalida (2016) 28 Nisan 2017 günü sinemalarda gösterime giriyor. Biyografi türünde olan filmde ünlü şarkıcı Dalida'nın hayatı anlatılıyor. Dalida'nın kardeşi ve yapımcısı olan Orlando'nun yazdığı kitaptan filme uyarlanan ve senaryosunu Lisa Azuelos kaleme aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Antoine Sanier yapıyor. Film 124 dakika sürüyor.

Mısır'da İtalyan anne babadan olan ve çocukluğu Kahire'de geçen Dalida'yı İtalyan oyuncu Sveva Alviti canlandırıyor. İtalyan oyuncu Riccardo Scamarcio'yu ise şarkıcı Dalida'nın kardeşi Orlando rolünde izleyeceğiz.
İki İtalyan oyuncu: Sveva Alviti ve Riccardo Scamarcio
Gençliğinde Mısır güzeli seçilen Dalida (sahne ismi), 23 yaşında Paris Olympia'da ilk konserini verdikten sonra şöhreti yakaladı. İzleyen yıllarda dünyanın en ünlü şarkıcıları arasında yer aldı. Dalida'nın şarkılarını dinleme fırsatı bulacağımız filmde, 20 yüzyılın ikinci yarısında müzik dünyasında yaşanan gelişmelere tanıklık edeceğiz. Dalida'nın gerçeklere dayanan bu yaşam öyküsünde, içsel arayışlarla gittiği Hindistan'la ilgili bir bölümde bulunuyor. tt5039860


12 yorum:

  1. Dalida'nın çok güzel müzikleri var. Filminin olduğunu ilk burada gördüm. İzlemek gerek
    Teşekkürler bilgilendirme için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dalida, nisan ayının başlarında İstanbul Film Festivali bünyesinde de gösterilmişti. Filmi tanıtmak vizyona girdiğinde nasip oldu.
      Ben teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Aaaaa!!!Çok sevindim. Ben lisedeyken Gigi Lamorosso isimli bir plağını almıştım, o zamanlar 45'lik dediğimiz küçük plaklar vardı. Epey sonra intihar ettiğini okumuştum gazetelerde çok üzülmüştüm. Onca şöhret, başarılı bir hayat ama niye yaptığını hep merak etmişimdir belki filmde anlarız. Mekanı cennet olsun. Çok teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45'liklere ben yetişemedim. :)
      'Hayat artık çekilmez hale geldi. Beni affedin.' Dalida'nın son sözleri bunlar olmuş.
      Kardeşinin yazdıkları kaynaklık etmiş filme, sanırım merak edilen birçok konu filmle birlikte açıklık kazanacaktır.
      Ben teşekkür ediyorum, sevgiler diliyorum :)

      Sil
    2. Abimin evinde hala duruyor o 45'likler...ah Zülal'ciğim güzel günlermiş o günler..huzur vardı memlekette..sevgiler:)

      Sil
    3. Plaklar yıllar geçtikçe değer kazanıyorlar, rahmetli dedemin üzerine Osmanlı pulu yapıştırılmış taş plakları hala memlekette durur. Sahibinin Sesi'nin çıkardığı plakları da vardı aklımda yanlış kalmadıysa. Çocukken o plakları abimle birlikte gizlice gramofona koymuş ama çalıştıramamıştık. :)
      Plakları dinleyemediysek bile güzel bir anı olarak yer etmiştir bende. :)

      Sil
  3. Alviti Dalida rolüne gayet güzel seçim olmuş. Dalida hikayesiyle beni etkileyen sayılı kadınlardandır görüp de yorum yapmadan geçemedim muhakkak izleyeceğim bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dalida filminin fragmanında Sveva Alviti'nin yakın plan performansını izledim. Yüz ifadesi çok hoşuma gitti Dilek. Hatta postun tanıtımı için twitter'da o fotoğrafı paylaştım.
      Filmi izlemeyi bende düşünüyorum. Ölüm yıl dönümünün yaklaştığı şu günlerde filmiyle yad edeceğiz Dalida'yı.
      Sevgiler diliyorum :)

      Sil
  4. Çok severek dinlerdik çok üzülmüştüm öldüğünde:( hatırlanması harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güçlü bir sesi ve çok güzel şarkıları var Dalida'nın. Film hakkında yazarken açtım dinledim. İnsanın böyle bir güzelliği yok etmek istemesine inanası gelmiyor...
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  5. İzlemek lazım ama o kadar da çok izlenilecek var ki :))))) İnşallah izlerim :))) Teşekkür ederim :))) Öneriler için....

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön