20 Nisan 2017 Perşembe

Blue (2017)

Blue (2017)

Blue filmi, ülkemizde 90'lı yıllarda rock müzik yapan Blue Blues Band'ın üyeleri Kerim Çaplı ve Yavuz Çetin'in hikayesini beyazperdeye taşıyor.
Blue (2017) Poster

Mehmet Sertan Ünver'in yönettiği Belgesel, Müzik türündeki Blue (2017) isimli film 21 Nisan 2017 günü vizyona giriyor. Senaryosunu Mehmet Sertan Ünver ve Suzan Güverte'nin oluşturduğu filmin görüntü yönetmenliğini Nil Kara ve Gökhan Kalan yapıyor. Yapımcılığını Suzan Güverte'nin üstlendiği film 100 dakika sürüyor. Yeni sona eren 36. İstanbul Film Festivali'nde dünya gösterimini yapan ve Ulusal Belgesel Yarışma bölümünde yer alan "Blue" filmi Mansiyon’a almıştı.

Blue (2017) Konusu

Belgeselde, 90'lı yılların Türkiye'sinde sahne performanslarıyla efsane haline gelen Blue Blues Band'ın hayatını kaybeden üyeleri Kerim Çaplı ve Yavuz Çetin'in yolculuğu yer alıyor. Kerim Çaplı müzik hayatında Jimi Hendrix ve The Monkees'le birlikte sahne almış. Yavuz Çetin ise yaşadığı bipolar bozukluk yüzünden Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar etmiş.
Blue (2017) Kerim Çaplı, Yavuz Çetin

Belgeselde, Blue Blues Band'ın üyeleri olan Sunay Özgür ve Batu Mutlugil'in yanı sıra Kerim Çaplı ve Yavuz Çetin'in arkadaşları, müzisyenler ve yakınları o günleri anlatıyor.
Filmde müzisyenlerin performansları orjinal kayıtlar eşliğinde izleyenlere sunuluyor. tt5331594

2 yorum:

  1. Hiç bilmiyordum merak ettim bu müzisyenleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli rock müzik yapan şarkıcılardan dinlediğim şarkılar var ama çok tarzım olmadığı için bana da yabancı geldi. Blue Blues Band aşina ama müzisyenlere uzağım. Fragmanı izledim. Harika buldum.
      Başka Sinemanın Rexx ve Moda Sahnesinin seanslarına baktım yok görünüyor. Belki de güncelleme yapmadılar ama büyük ihtimalle film Kadıköy oynamıyor.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön