5 Nisan 2017 Çarşamba

A United Kingdom (2016)

Aşkın Krallığı (2016)

Değerli madenlere sahip olan Bostvana Cumhuriyeti'nin sömürgeden kurtulma sürecine tanıklık edeceğimiz "Aşkın Krallığı" isimli yapımda Seretse ve Ruth'un aşk hikâyesine odaklanılıyor.
Aşkın Krallığı (2016)
A United Kingdom (2016) Poster
Yönetmenliğini Amma Asante'nin üstlendiği Romantik, Dram, Biyografi türündeki Aşkın Krallığı (2016) / A United Kingdom (2016) filmi 7 Nisan 2017 günü vizyona giriyor. Senaryosunu Guy Hibbert'in yazdığı, görüntü yönetmenliğini Sam McCurdy yaptığı gerçek bir hikâyeden uyarlanan film 111 dakika sürüyor. İngiltere, Fransa ortak yapımı olan filmin müziklerinde Patrick Doyle'un imzası bulunuyor.

Aşkın Krallığı (2016) Konusu

1947 Londra’sında başlayan filmde kız kardeşiyle bir misyoner gecesine giden Ruth orada Seretse Khama ile tanışır. Hukuk okuyan Seretse ve memur olan Ruth ilk görüşte birbirlerinden hoşlanır. Ruth sonraki görüşmelerinde Afrikalı Seretse'nin Bechuanaland kralının varisi olduğunu öğrenir. Amcasının yetiştirdiği Seretse ülkesine çağrılmıştır. Gençler ailelerinin karşı çıkmasına karşın küçük bir törenle evlenir, peşinden Afrika'ya gider. Barış yanlısı çifti Bechuanaland'da zor günler beklemektedir. İki farklı ırkın bir arada olmasını istemeyenler tarafından dışlanırlar. Bunların arasında İngiltere Hükümeti ve Güney Afrika devletleri de bulunmaktadır. Sonradan bağımsızlığını ilan edecek ve Bostvana adını alacak ülke, altın, elmas ve uranyum rezervlerine sahiptir. İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yapılan hesapların merkezinde olan ülke ve birbirlerine âşık olan çift, toplumsal ve politik anlamda, sürgün dâhil birçok zorlukla karşılaşır. tt3387266 ⓭
A United Kingdom (2016) Seretse Khama ve Ruth


Notlar

✐ Film, Susan Williams'ın 2006 yılında yayınlanan "The Colour Bar" isimli kitabından senaryolaştırıldı.
Aşkın Krallığı (2016) filminin çekimlerinde Seretse ve Ruth’un Bostvana'da gerçek hayatta yaşadıkları ev kullanıldı.
Aşkın Krallığı (2016)
A United Kingdom (2016) David Oyelowo ve Rosamund Pike


Aşkın Krallığı (2016) Oyuncuları

Rosamund Pike (Ruth Williams rolünde)
David Oyelowo (Seretse Khama)
Tom Felton (Rufus Lancaster)
Jack Davenport (Sir Alistair Canning, Güney Afrika'nın İngiliz hükümet temsilcisi)
Terry Pheto (Naledi Khama, Seretse'nin küçük kardeşi)
Abena Ayivor (Ella Khama)
Jessica Oyelowo (Lady Lilly Canning)
Vusi Kunene (Tshekedi Khama, Seretse'nin amcası)
Laura Carmichael (Muriel Williams, Ruth'un kızkardeşi)
Nicholas Lyndhurst (George Williams, Ruth'un babası)
Anastasia Hille (Dot Williams, Ruth'un annesi)
Arnold Oceng (Charles)
Charlotte Hope (Olivia Lancaster)
Jack Lowden (Tony Benn)

4 yorum:

  1. Film ilgimi çekti ama öyle yoğunum ki izleyebilir miyim bilmiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin konusu hayli ilginç bence. Yapımcı ülke Ingiltere, kendi somurgeleriyle ilgili bir film yapmışlar. Objektif olmuslar mıdır bilmiyorum ama başroldeki Ruth karakterine hayran kaldım. 10 gündür tanıdığı bir adamın peşinden her şeyi bırakıp hayatına Afrika'da bulunan bir ülkede devam etmeye kalkışması büyük cesaret ister.
      Umarım izleyebilirsiniz / izleyebilirim:)

      Sil
  2. Ooooo, hayran oldum. Bayılırım, bayılırım bu tür romanlara, filmlere. Çok teşekkür ediyorum Zülal'ciğim, sinemalara geldi sanırım, ben netflix'te ya da digitürk'te bulabilirsem izlerim artık ya da o sitelere gelmesini beklerim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzdan sonra merak edip Aşkın Krallığı filminin imdb'de oluşan puana baktım. 6.7 puanı var. Fena değil bence. Dram ve romantik türündeki filmlerden hoşlananlar sıkılmadan izleyebilir diye düşündüm Müjde Abla :)
      Teşekkür ediyorum. Sevgiler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön