22 Aralık 2016 Perşembe

Siyah Karga (2016)

Siyah Karga (2016)

Fransa'dan başlayarak Türkiye üzerinden İran'a gitmeye çalışan Sara'nın hikayesinin anlatıldığı yol filmi beraberinde katırcıları da beyazperdeye taşıyor. Daha önce festivallerde gösterilen Siyah Karga (2016) 23 Aralık 2016 tarihinden itibaren sinemalarda gösterime girecek.
M. Tayfur Aydın'ın yazıp yönettiği aynı zamanda yapımcısı olduğu Dram türündeki Siyah Karga - Black Crow filmi 98 dakika sürüyor. Filmin görüntü yönetimini Emre Konuk yaparken müziklerinde ise Selim Demirdelen'in imzası bulunuyor.

Siyah Karga (2016) Afiş

Siyah Karga (2016) Konusu

Fransa'da yaşayan İran asıllı oyuncu Sara babasından gelen mektup üzerine memleketine dönmeye karar verir. Vatanı olan İran'da canlandırdığı bazı sahneler nedeniyle yasaklı olan oyuncu ülkesine dönmek için illegal yolları kullanmak durumundadır. Türkiye sınırına yakın bir köyde bulunan ailesine ulaşmak için turist rehberi Yılmaz'la birlikte Hakkari'ye kadar gider. Yolun bundan sonrası için katırcılarla birlikte yolculuk etmek zorunda olan Sara zorlu doğa koşullarının yanında başka sorunlarla da karşılaşacaktır. Kendisiyle birlikte kervana katılan Mehmet'le birlikte hem Türk hem de İran askerlerine yakalanma korkusu bu tehlikelerden biridir. tt5588328

Siyah Karga (2016) Notlar

✎ Filme adını veren "siyah karga" izleyicinin karşısına anlatılan bir öyküyle çıkıyor.
✎ Siyah Karga - Black Crow (2016) filmi İstanbul Film Festivali’nde ana yarışma bölümünde dünya prömiyerini yaptı. 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali ve Uluslararası Antalya Film Festivali'nde yarıştı. Siyah Karga filmi saydığım festivallerden, bu yıl 4. sü düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde Emre Konuk'la En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazandı.
✎ Siyah Karga filmi, yönetmen Tayfur Aydın' ın İz/Reç  (2011) filminden sonra çektiği ikinci film olma özelliğini taşıyor. Her iki filmde de doğu insanının yaşadığı zorlu yaşam koşullarına yer veriliyor.
Black Crow 2016
Siyah Karga (2016) Katırcılar

Siyah Karga (2016) Oyuncuları

Şebnem Hassanisoughi, Aziz Çapkurt, Murat Toprak, Sedat Culum, Mehmet Ünal, Aydın Orak, Medya İzgi, Mahmut Bilen, Ayhan Eren, Tahsin Kaytar

5 yorum:

  1. Filmin ismi çok güzel geldi bana. Fragmanını izledim zor bir film olmuş gibi Şebnem Hassanisoughi dizilerden tanıyorum ama sinemada hiç izlemedim o da İran asıllı değil mi? Yanlış bilmiyorsam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah Karga filmi sayesinde Şebnem Hassanisoughi'yi ayrıntılı tanıma şansım oldu... Doğru biliyormuşsun, oyuncunun baba tarafı İranlı, anne tarafı ise Türkmüş.
      Doğa şartları oyuncuları zorlamış olmalı. Karlı sahnelerde varmış galiba...
      Teşekkür ediyorum Zehracığım :)

      Sil
  2. Şebnem Hassanisoughi yükselişteki bir oyuncu ve açıkçası gayet başarılı buluyorum kendisini onun hatrına izleyeceğim gibi :)

    YanıtlaSil
  3. Siyah Karga filminin oynadığı sinema salonları:
    Barış Manço Kültür Merkezi Pink Avcılar, İstanbul
    Yeşilçam Sineması Taksim, İstanbul
    Majestic Taksim, İstanbul
    Movapark AVM Cinemova, Mardin
    Dicle Sineması Söke, Aydın
    Yayla Sineması Polatlı, Ankara
    Diyarbakır Cinemall, Diyarbakır
    Batman Park Cinemal, Batman

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön