19 Aralık 2016 Pazartesi

Dönerse Senindir (2016)

Dönerse Senindir (2016)


"Hayatınızın aşkını geri kazanmanın yolları bu filmde..."
Yönetmenliğini Erol Özlevi'nin üstlendiği Romantik, Komedi türündeki Türk filmi Dönerse Senindir (2016) 23 Aralık 2016 günü vizyona giriyor. Senaryosunu Gizem Elçi ve Oğulcan Türe'nin yazdığı 109 dakika süren yerli filmin görüntü yönetmenliğini Ömer Kılınç yapıyor. Filmin müziklerinde ise Murat Çekem, Ozan Tügen ve Deniz Doğançay'ın imzası bulunuyor.


Dönerse Senindir (2016) Konusu:

Şarkıcı olma hayalleri kuran Selin, hazırladığı demoları yapım şirketlerine göndermekte ve haber beklemektedir. Beklediği haber geldiğinde yapım şirketiyle anlaşma imzalar. Fotoğrafçı olan Mehmet, sevgili oldukları Selin'e destek olup yanında durur. Ancak bir süre sonra iki sevgilinin yolları ayrılır. Ayrılığı kabullenmeyen Mehmet Selin'i geri kazanmak için arkadaşı Defne'den taktiksel yardım almaya başlar. Ancak Selin'in yeni bir erkek arkadaşı olması işleri zorlaştıracaktır. tt6289394

  

Dönerse Senindir (2016) Oyuncuları

Murat Boz (Mehmet rolünde), İrem Sak (Selin), Yasemin Allen (Defne), Uraz Kaygılaroğlu, Serhat Özcan, Burak Sevinç

Dönerse Senindir Filmine Hemşirelerden Tepki Geldi!

Medyada, hemşirelerin ve Murat Boz'un birlikte bulunduğu sahnelerle ilgili fotoğraflar yayınlanmış, filmin fragmanında yine hemşirelerin bulunduğu bir sahne yer almıştı. Filmde hemşireleri rencide eden görüntüler olduğunu dile getiren sağlık çalışanlarından gelen tepkiden sonra film hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Tepki sahipleri arasında Ebe ve Hemşireler Derneği (EHEMDER) ve Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği (112 sanırım bu dernek kapsamında yer alıyor) de bulunuyor.
Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'in basına yaptığı açıklamayı buraya alıntılıyorum:
“Başrol oyuncularının hayran kitlesine de bakıldığı takdirde de bu filmi ağırlıklı olarak çocuk ve gençlerin izleyeceği görülebilmektedir. Cinsel içerikli bu görüntülerin ağırlığını çocuk ve gençlerin oluşturduğu bu kitlede hemşirelere karşı nasıl bir çirkin algı oluşturacağını ve gelecekteki tavırlarına nasıl yansıyacağını da değerlendirmek gerekmektedir”
Cinsel içerikli bu görüntülerin hemşirelik mesleğinin onurunu ve saygınlığını zedelemenin yanında tüm sağlık çalışanlarına yapılan bir hakaret olduğunu ifade eden Memiş, müstehcenlik suçunun unsurlarının da filmde yer aldığını söyledi.
Sadece suç işlenmekle kalınmadığını belirten Memiş, “Başta çocuklarda olmak üzere tüm toplumda hemşirelik mesleğine karşı yanlış ve önyargılı bir algı oluşmasına sebebiyet verilmektedir" dedi.
"Bu algının gelecekte nasıl çirkin sonuçlar doğurabileceğini de göz ardı etmemek gerekir. Bu nedenle hemşirelerle ilgili bu çirkin sahnelerin söz konusu filmden çıkarılmadıkça filmin gösterime girmemesini, ayrıca yayınlanan görüntüler ve fotoğraflar dışında henüz bilgi sahibi olamadığımız sahnelere karşı önlem olarak da söz konusu filme +13 yaş sınırı getirilmesini istedik"
Metin Memiş, söz konusu filmle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını da bildirdi. Memiş, söz konusu filmde hemşirelik mesleğini rencide edici, gerçekle ilgisi olmayan sahnelere yer verildiğini, filmde kullanılan cinsel içerikli görüntülerin hemşirelere ve hemşireler nezdinde tüm sağlık çalışanlarına karşı Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesindeki hakaret suçunun unsurlarını taşıdığı gibi 226. maddedeki müstehcenlik suçunu da barındırdığını kaydetti.

6 yorum:

  1. Sağlıkçı olarak ben de kızdım valla :( Yanlış mesajlar vermemek gerek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izlemedim ama fotoğrafları ve fragmanı gördüm. Murat Boz'un küçük yaşlardaki hayran kitlesini düşünce tepkilere hak verdim. Filmin izleme yaşı konusunda sınırlayıcı bir ibare konulmalı bence.
      Meslek çalışanı kadınları düşünerek empati kurulduğunda rahatsız olmamak elde değil...

      Sil
  2. hemşirelerin giyinişi konusunda oldukça eleştirildi.. olumsuz yönden de olsa ismini fazlasıyla duyurdu.. bence bu film bu yüzden tutar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Boz'un şimdiye kadar oynadığı iki filmin toplam izleyici sayısı 3.300.000 kişi. Sayısını bilmiyorum ama film yine hatırı sayılır bir kopya sayısıyla start alacaktır. Sevilen şarkıcının hayran kitlesinin yanında, üstüne bir de bu haberler eklenince izleyen sayısı kaç milyonları bulur tahmin bile edemiyorum...
      Teşekkürler Ömer :)

      Sil
  3. Merak etmistim bu filmi benim için iyi oldu çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film, Romantik türü sevenlere hitap ediyor...
      Ben teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön