17 Kasım 2016 Perşembe

Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı (2016)

Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı (2016)



Mike Flanagan'ın yönettiği Korku, Gerilim türündeki ABD yapımı film Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı (2016) 18 Kasım 2016 günü gösterime giriyor. Senaryosunu Mike Flanagan ve Jeff Howard'ın yazdığı, orjinal ismi "Ouija: Origin of Evil (2016)" olan 99 dakikalık filmin görüntü yönetmenliğini Michael Fimognari yapıyor. 2014 yapımı olan Ouija - Ölüm Alfabesi filminin devamı niteliğini taşıyan film 1960'lı yılları konu alıyor.

Ölüm Alfabesi 2016 Annalise Basso ve Lulu Wilson 


Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı (2016) Konusu

1967 yılında Los Angelas şehrinde yaşayan Zander ailesi babalarını bir trafik kazası sonucu kaybetmiştir. Anne Alice Zander evde gerçekleştirdiği ruh çağırma işinden para kazanmakta iki kızının geçimini sağlamaktadır. 1960'lı yılların teknolojik araçlarından yararlanıp düzmece olarak ruh çağıran anne aynı zamanda iki kızından yardım almaktadır. 


Klasik yöntemlerden uzaklaşarak "Ouija" isminde ruh çağırma tahtası alan anneleri tek başına kullanmaması gereken bu tahtayı tecrübe ederken eve gerçektende bir ruh gelir. Küçük kızları Doris'i etkileyen ruhun varlığını önce anlamayan sonra ölen kocalarının ruhu olduğunu düşünen aile durumu kabullenir. Ancak abla olan Lina, kötüye doğru giden bu durumdan rahatsız olarak yardım almak için rahip Tom Hogan'a gider. tt4361050

Ölüm Alfabesi 2016 Henry Thomas, Elizabeth Reaser ve Lulu Wilson 


Filmle İlgili Notlar ve Yorum

- Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı (2016) filmi, saç ve giyim stilleriyle, kullanılan eski model arabalarla, fon müzikleriyle 1960'lı yılların yaşam tarzını yansıtıyor. Evlerde ve dükkanlarda yayın yapan televizyonlar aya gitmekle ilgili yayınlar yapıyor.
- Çekimlerin büyük bir çoğunluğu iki katlı, ayrıca bodrum katı olan müstakil bir evde yapılmış.
- Filmin başrolünü paylaşan ve 9 yaşındaki Doris’i oynayan Lulu Wilson bakışları ve konuşma tarzıyla korkutmayı başarıyor (korkutma işi sadece onun üzerine yıkılmış gibi)…
- Paranormal bir konuyu, ailenin ölen babalarına olan özlemini sabote ederek kullanan kötü ruhları anlatan film zaman zaman gerilim türünün hakkını veriyor.

Ölüm Alfabesi 2016 Henry Thomas ve Lulu Wilson 


Mike Flanagan Yönetmen

38 yaşındaki yönetmen Mike Flanagan’ın doğum yerini öğrendiğimde neden korku filmleri çektiğini anladığımı düşündüm. Flanagan orada ikamet etti mi bilmiyorum ama cadılarıyla ünlü olan Salem, Massachusetts onun doğum yeri! 
Yönetmenlik haricinde senaryo yazan, editörlük ve görüntü yönetmenliği de yapan Mike Flanagan’ın yönettiği filmler şöyle sıralanıyor:

Film Adı
 Yılı
     Tür
İmdb Puanı
Absentia
2011
Dram
   5.8
Oculus- Göz
2013
Korku, Gizem
   6.5
Hush
2016
Korku, Gerilim
   6.6
2016
Dram, Fantastik
   6.1
Ouija: Origin of Evil
2016
Korku, Gerilim
   6.4

Tabloda bulunan "Before I Wake" filmine ve yorumuna ulaşmak için ismin üzerini tıklayabilirsiniz. 

Ouija: Origin of Evil  (2016) Oyuncuları ve Rolleri

Annalise Basso (Lina Zander, Abla rolünde)
Elizabeth Reaser (Anne, Alice Zander)
Lulu Wilson (Çocuk, Doris Zander)
Henry Thomas (Rahip Tom Hogan)
Parker Mack (Mikey)
Halle Charlton (Ellie)
Alexis G. Zall (Betty)
Doug Jones (Ghoul Marcus)
Kate Siegel (Jenny Browning)
Sam Anderson (Mr. Browning)
Chelsea Gonzalez (Gloria)
Lincoln Melcher (Jack)
Nicholas Keenan (Walter)
Michael Weaver (Roger Zander)
Ele Keats (Ellie'nin Annesi)
John Prosky (Dr. Fuller)
Lin Shaye (Lina Zander 2013)

10 yorum:

  1. İzlersem gece hayatta uyuyamam 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film havaya girip izleyince birazcık geriyor. Öyle çok değil ama. :)

      Sil
  2. Lise yıllarında inanılmaz çok seyrederdim bu tür filmleri. Şimdilerde daha tarihi ve toplumsal olaylara kaydı ilgim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel gidişat dediğiniz gibi oluyor. En azından benim için de bu böyle. Vampirli fantastik filmleri sever izlerdim ama artık ilgimi çekmiyor dramlara, biyografilere yöneldim bende :)

      Sil
  3. Korku filmi sevenler için güzel bir alternatife benziyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölüm Alfabesi filminde aslında en çok sevdiğim kısım 1960'lı yıllarının havasının yansıtılmasıydı. Retro sevenlere hitap ediyor diyebilirim. Aldığı İmdb puanı da filme uygun olmuş bence...
      Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  4. Lisedeyken bir kere ruh çağırdık ve gerçektende parmağımın altındaki fincan kendiliğinden oynadı. Sonra çok korktuk ve bir daha denemedik. Bu filmi bir tarafım çok izlemek istiyor, bilemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençliğimde ruh çağırma tecrübesini bende yaşadım :) Hatta çocuktum galiba. Ama gerçeklik hissinden çok uzaktım. Fena halde Derya'dan şüphelendim! Film zevki kişiden kişiye değişir ama filmi izlerken bulunulan ruh halide önemli tabi. Teşekkür ediyorum Melike hanım :)

      Sil
  5. Ruh çağırma çok ilginç bir konu ama bilmem ki izleyebilir miyim tek başıma yani Bücürük'ü saymazsam:)))))brrr:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence rahat izlersiniz. Senaryo anlamında sağlam ilerleyen bir film. Aceleye getirilip atlanan kafalara takılan mantık hatası göremedim ben. Bücürük deyince aklıma geldi bazı filmlerde kedileri korku malzemesi olarak kullanırlar. Ölüm Alfabesi'nde öyle bir şey yok.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön