3 Kasım 2016 Perşembe

Albüm (2016)

Albüm (2016)

Genç yönetmen Mehmet Can Mertoğlu'nun yazıp yönettiği Komedi türündeki Albüm (2016) filmi 4 Kasım 2016 tarihinde vizyona giriyor. Türkiye, Fransa ve Romanya ortak yapımı olan filmin görüntü yönetmenliğini Marius Panduru yaptı. Çekimleri Kayseri ve Antalya'da gerçekleştirilen Albüm filmi 105 dakika sürüyor. Filmin dikkat çeken özelliklerinden biri yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi olmasıdır. Kara Komedi olarak tanımlayabileceğimiz film katıldığı festivallerden ödüller kazanmıştır. Bu ödüllerin detayları yazımın devamında olacak.

Oyuncular

Şebnem Bozoklu (Bahar Bahtiyaroğlu rolünde), Murat Kılıç (Cüneyt Bahtiyaroğlu), Zuhal Gencer, Rıza Akın (Rıfat), Muttalip Müjdeci (Polis Şefi), Müfit Kayacan (Cemal), Cem Zeynel Kılıç (Yasin), Sencer Sağdıç (İhsan), Mihriban Er (Selma) ve Binnaz Ekren (Saadet)

Albüm (2016) Konusu

Antalya'da yaşayan Bahar ve Cüneyt Bahtiyaroğlu çifti, 10 yıllık evlilikleri boyunca çocuk sahibi olamamıştır. 30'lu yaşların sonlarına doğru evlatlık edinmeye karar verirler. Evlatlık aldıkları bebekle ilgili albüm oluşturmaları gerekmektedir. Amaçları, ileride çocuk büyüdüğünde onları kendi öz anne ve babası sanmasını istemeleridir. Sahte albüm çalışmalarına ise hamilelik ve doğum döneminden başlarlar.

Albüm Filmi ödülleri: 

Albüm (2016) filmi toplamda 9 ödül kazandı. Bunlardan bazıları şöyle:
55. Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası Yenilikçilik Ödülü (2016)
23. Adana Film Festivali En İyi Yönetmen / En İyi Senaryo / En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü
22. Saraybosna Film Festivali En İyi Film Ödülü
33. Kudüs Film Festivali - FIPRESCI En İyi İlk Film Ödülü

4 yorum:

  1. Değişik bir konusu var. Komedi filmlerini seviyorum =).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladığım kadarıyla Albüm filmi susuz komedi. Ciddi bir konunun etrafında şekillenmiş...
      Teşekkür ediyorum Zehracığım :)

      Sil
  2. Değişik bir filmmiş.Konusu önemli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün film oyuncuları ve yönetmen Mertoğlu tv'de filmle ilgili konuştular. Cocuğu olmayan ailenin sosyal hayattaki konumu bile aileyi olumsuzluğa itiyor benzeri bir cümle kurdular. Böyle bir dışlanma söz konusu ise hakikaten vahim bir durum var ortada...
      Teşekkür ediyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön