13 Ekim 2016 Perşembe

Auf Einmal (2016)

Ansızın (2016)

Aslı Özge'nin yazıp yönettiği Almanya, Hollanda ortak yapımı olan Auf Einmal (2016) filmi 14 Ekim 2016 tarihinde vizyona giriyor. Görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen'in üstlendiği, Türkiye'de Ansızın (2016) ismiyle gösterilecek olan film 112 dakika sürüyor. Diğer adı All of a Sudden (2016) olan Dram türündeki yapım, yönetmenin üçüncü uzun metrajlı filmi ve Almanca olarak yazıp yönettiği ilk film olma özelliğini taşıyor. 
Ansızın (2016), Berlin Film Festivali'nden Label Europa Cinemas Özel Mansiyon Ödülü, 2016 İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde FIPRESCI Prize kazananı oldu. 


Oyuncular 

Sebastian Hülk (Karsten rolünde), Julia Jentsch (Laura), Hanns Zischler (Klaus), Sascha Alexander Gersak (Andrej), Luise Heyer (Judith), Lea Draeger (Caro), Natalia Belitski (Anna), Christoph Gawenda (Stephan), Atef Vogel (Avukat)


Ansızın (2016) / Auf Einmal (2016) Konusu

Küçük bir kasabada yaşayan Karsten’in dairesinde neşeli bir parti gerçekleşmiştir. Karsten'in dairesindeki parti bittiğinde, Anna dışındaki tüm konuklar ayrılır. Kimsenin tanımadığı bu gizemli kadına hayranlıkla yaklaşan Karsten'ın sağlam temeller üzerine oturttuğu hayatı, bir zayıflık anında kontrolünden çıkıp felakete dönüşecektir. Almanya'nın bu küçük kasabasında hayal kırıklığı öfkeyi ateşleyecek, adalet ikiyüzlülüğün arkasına gizlenecek ve sonunda gerçek kötülük yüzünü gösterecektir.
***
Ansızın (2016) filminin genel açıklaması yukarıdaki şekilde. Temelde, evinde ölen kız yüzünden, yaşadığı çevre tarafından, masum olmasına rağmen suçlanan, dışlanan bir adamın öyküsü anlatılmaktadır. 


Aslı Özge, Ansızın filminin Yönetmen/Semaristi

Yönetmen Aslı Özge'nin uzun metrajlı filmleri 

- Köprüdekiler (2009) Dram 
- Hayatboyu (2013) Dram 
- Ansızın (2016) Dram

2 yorum:

  1. bence beğeniyle izlenilecek bi film ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmen Aslı Özge'nin 'Köprüdekiler' filmini izlemiştim. Benim tarzım diyebileceğim bir yapımdı. Yönetmeninden dolayı Auf Einmal filmi merak edip izleyeclerim arasında yerini aldı.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön