4 Eylül 2016 Pazar

Sully (2016)

Sully (2016)

Clint Eastwood'un yönettiği Biyografi, Dram türündeki Sully (2016) filmi 9 Eylül 2016 günü gösterime giriyor. "Highest Duty" isimli kitaptan uyarlanan filmin senaryosunu Todd Komarnicki yazdı. Adı geçen kitabın yazarları ise Chesley Sullenberger ve Jeffrey Zaslow. Yaşanmış bir olaya dayanan ABD yapımı film 96 dakika sürüyor.


Filmin başrollerini Tom Hanks (Chesley 'Sully' Sullenberger rolünde), Aaron Eckhart (Pilot Jeff Skiles), Laura Linney (Lorraine Sullenberger), Anna Gunn (Dr. Elizabeth Davis) ve Sam Huntington (Jeff Kolodjay) paylaşıyor.

Tom Hanks, Sully (2016) filminde kahraman pilot "Sully" rolünü canlandırıyor.

Sully (2016) Konusu: 

Pilot Chesley Sullenberger'in kullandığı uçak kalkışından kısa bir süre sonra kuş sürüsüyle karşılaşır. Motorları arızalanan uçak şehrin üzerindeyken düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Pilot cesur bir karar alarak yolcu uçağını Hudson Nehri'ne indirmeye karar verir.

Hudson Mucizesi

Hudson Mucizesi olarak adlandırılan bu kazanın ardından Pilot "Sully" Sullenberger soruşturmaya tabi tutulmuş, İşini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Filmde bu soruşturmaya da yer veriliyor. 





11 yorum:

  1. Clint Eastwood'un filmlerini çok severim, ilk kez ilkokuldayken İyi, Kötü, Çirkin ile tanıştım herkes gibi:) o gün bugün çok severim, çok yol aldı, harika bir yönetmen oldu. Bu yaşında hala üretken olması da taktire şayan. Hele ismi aklımda kalmadı hem yönetmen, hem başrolde oynadığı Grand Torino'ya bayıldım. Çok yaşlı ya her an kötü bir haber gelecek diye üzülüyorum. Dün bir resmine rastladım da ölse de belleğimizde hep ağzının kenarında purosu, kısılmış gözlerle güneş yanığı yakışıklı, 'cool' yüzü, savurduğu pelerini, havası batsın haliyle kalacak:((
    Çok teşekkürler Zülal'cim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gran Torino çok güzel bir filmdi. İzleyeli yıllar oldu ama filmin tamamı aklimdadır. Clint Eastwood'u çok güzel anlatmışsınız, bayıldım resmen :) Çok teşekkür ediyorum Müjde abla.:)

      Sil
  2. Tom Hank'in yaşlanmış hali bile yakışıklı.:) Hiç kötü bir film de oynadığı görmedim eminim ki güzel bir film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki gün önce Tom Hanks'in Kral İçin Hologram filmini izledim. Oyuncunun senaryo seçerken çok titiz davrandığını düşünüyorum. Akılda kalıcı karakterleri oynuyor hep. Bir de iyi oynuyor tabi. Seyrine doyum olmuyor. Teşekkür ediyorum Emelcigim:)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Yaşanmış olayları ve kişileri anlatan filmleri ben de seviyorum.:) Teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Tam Can'lık bir filme benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın bir tarihte gerçekleşen olayı anlatmışlar Sully filminde. Olay gerceklestığınde İnternette forumlarda kuşların ucak motoruna girmeleri nasıl engellenebilir tartışmalarına katılmıştım. :) İzlenesi bir film bence:) Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  5. Fragmanı oldukça güzel benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmanı bende izledim. Kamera arkası görüntülerde vardı izlediklerim arasında. Bu tür filmleri seviyorsanız izleyin derim. Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  6. Haftasonu sinemaya Tom Hanks'i izlemek için gitmeliyim çünkü vizyondan her an kalkabilir. Tom Hanks'in oynadığı herhangi bir filmin kötü olduğunu görmediğim için bu da güzel film olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön