1 Ağustos 2016 Pazartesi

Before I Wake (2016)

Kabustan Gelen (2016)

Mike Flanagan'ın yönettiği Korku, Dram, Fantazi türündeki Before I Wake (2016) isimli film 5 Ağustos 2016 günü vizyona giriyor. Senaryosunu Mike Flanagan ve Jeff Howard'ın yazdıkları Türkçe ismi "Kabustan Gelen (2016)" olan ABD yapımı film 97 dakika sürüyor. Filmin diğer ismi olan olan 'Somnia' filmde açıklandığı üzere 'hayal' anlamına geliyor.
Filmin oyuncu kadrosunda ise Kate Bosworth (Jessie rolünde), Thomas Jane (Mark), Jacob Tremblay (Cody), Dash Mihok (Whelan)… yer alıyor.


Before I Wake - Kabustan Gelen (2016) Konusu:

Jessie ve Mark Hobsen sosyal hizmetlere başvurarak kimsesiz olan 8 yaşındaki Cody'yi evlat edinirler. Cody onlara gelene kadar birkaç ev değiştirmiştir. Sosyal görevli sebeplerini tam olarak açıklamamakla birlikte kaldığı ailelerin çocuğu terk ettiklerini söyler.

Before I Wake (2016), Jacob Tremblay

Sessiz, sakin ve uyumlu bir çocuk olan Cody'nin tek sorunu geceleri uyumayı reddetmesidir. Kelebekleri çok seven Cody geceleri uyumamak için enerji içecekleri içmektedir. Bunu fark eden yeni ailesi uyuması için içeceklere yasak koyar. Cody'nin korkusu ise uyuduğunda ortaya çıkan 'Kanter Adam'dır. Jessie ve Mark Cody'nin uyumasını sağlar. Ancak o uyuduğunda yeni kaybettikleri çocukları Sean ortaya çıkar. Şaşırtıcı olan ölen küçük oğullarına dokunabilmeleridir. Bu gerçeklik duygusunun ve Cody'nin gördüğü rüyaların şeklinin değişip korkunç bir hal alması ise gecikmez. tt3174376

Before I Wake (2016), Kate Bosworth

Before I Wake (2016) Yorumu:

Sakin bir akışı olan filmin yönetmeni Mike Flanagan klasik korkutma yöntemlerini kullanmadan biraz da işin içine dram ve fantastik öğeler katarak orta halli bir yapım ortaya çıkarmış. Rüya ve kâbuslarla beslenen filmin merak edilen 'rüyaların sebebi ve çocuğun bunları nasıl başardığı' sorularına cevap ise filmin sonunda verilmiş.
Daha önce 'Gizli Dünya - Room (2015)' filmini izleyenler için Cody karakteri tanıdık gelecektir. Zira Jacob Tremblay tıpkı Room filminde olduğu gibi Kabustan Gelen - Before I Wake (2016) filminde de başrolde karşımıza çıkıyor.

Room filmi için afişin üzerini tıklayabilirsiniz.

10 yorum:

  1. Afişi çok etkileyici. Konusunu okumamış olsam da sırf bu afiş için izlemek isterdim. Konusu da güzel bir filme benziyor. Tamamen korku olmaması çok güzel. En azından benim için. Eskiden çok severdim korku filmlerini tek başına bile izlerdim. 2005 yılın da oğlumu dünyaya getirdikten sonra yaşadığım o zaman çok korktuğum, şimdi düşününce çok komik gelen bir olay yüzünden artık izleyemiyorum 😂. Ama bu filmi izlemeyi çok istiyorum 😄. Yorumuna sağlık Zülal. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu afişi bulmak için biraz uğraştım aslında ve beğenmene sevindim. :) Olayı merak ettim tahminde de bulunamıyorum. Ancak geçenlerde vizyona giren Ich Seh Ich Seh isimli bir filmde ikiz çocukların annelerine yaptıklarını görünce hangi tahtaya tıklayacağımı şaşırmıştım. Bu film için orta halli bir yapım diyebilirim. Konuda bahsi geçen fantastik karakter 'Kanter Adam' beni korkutmadı, sanıyorum seni de korkutmaz. :) Cok teşekkür ediyorum :)

      Sil
    2. Olay o kadar komik ki hala anlatır anlatır güleriz. İnan bana asla tahmin edemezsin 😄. Ama anlatması uzun. Komikte olsa sonuçta korku filmi izlememe engel bir film oldu işte. Bazen izleyeyim diyorum ama elim kumandanın tuşun da her an değiştirebilirim diye. Yok olmuyor daha başında nefesim kesiliyor. İzlememek en iyisi 😄

      Sil
  2. Birikmiş filmler. Haberim olmayanlara rastlayınca seviniyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vizyon tarihi gelen her filmi yazıyorum. Ses getiren filmler çok yazıldığı için zaten duyuluyor. Duyulmamış ama vizyona girme şansı bulan böyle filmlerde çıkıyor arada. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Etkileyici bir film. Aklımda kalacak. İlk fırsatta izleyeceğim. Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Giriş paragrafını okuyunca hemen oraphan canlandı gözümde, merak ettim aslında, o fantastik süslemeler beni heyecanlandırıyor 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orphan'ı merak edip fragmanına baktım şimdi. Oradaki çocuk kahramanı çok agresif gördüm. Before i wake filmindeki çocuk kahraman pamuk gibi, bir de kibar durmadan özür diliyor:)

      Sil
    2. O çocuk kahraman felaket bir şey zülal, nolur bir izle 😂😂😂

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön