29 Haziran 2016 Çarşamba

Küçük Şövalye Trenk (2015)

Küçük Şövalye Trenk (2015)

Yönetmenliğini Anthony Power'in üstlendiği Almanya, Avusturya yapımı, Animasyon filmi Küçük Şövalye Trenk (2015) 1 Temmuz 2016 günü vizyona giriyor. Senaryosunu Gerrit Hermans'ın yazdığı Animasyon 75 dakika sürüyor. Orjinal ismi "Ritter Trenk" olan filmde, Şövalye Trenk'e Georg Sulzer, Şövalye Wertolt'a Johannes Zeiler ve Şövalye Hans'a ise Axel Prahl sesiyle hayat veriyor. Filmin diğer bir ismi ise "The Little Knight".
 ***
Filmin senaryosu, Alman yazar Kirsten Boie tarafından yazılan ve çok satan kitap serisi Küçük Şövalye Trenk'in hikâyelerinden uyarlandı. Yazar Kirsten Boie'nin 'Ritter Trenk' değil ama Türkçeye çevrilmiş başka kitapları bulunuyor.


Küçük Şövalye Trenk (2015) Konusu:

Filmin hikâyesinin geçtiği Ortaçağ'da ejderha sorunu çıkınca Duke bununla baş etmek için bir turnuva düzenler. Turnuvanın kazananı bir dilek hakkına sahip olacaktır. O sıralarda babası haksız yere zindana atılan 10 yaşındaki köylü çocuk Trenk babasını kurtarabilmek için kılıç kullanmayı ve savaşmayı öğrenmek durumunda kalır. Ejderhayla savaşmaya hevesli olan Trenk'in arkadaşı Zink turnuvaya katılmış ancak başarılı olamamıştır. Köyünü koruyacak erkek kalmadığından Trenk ve arkadaşları bu işe soyunurlar. Kötü Sir Wertolt ejderhayı kapana kıstırmıştır. Trenk ve arkadaşları ejderhayla baş etmeye çalışırken ejderha hakkında bilinmeyen bir şey keşfederler. tt3500068

2 yorum:

  1. Yine hiç haberim yok Avusturyalilarin ise karistiklarindan :)bizim çocuklar sever bunu.

    YanıtlaSil
  2. Sevimli bir filme benziyor. Sizin orada kale ya da şato gibi bir yapı vardı. Filmdeki atmosferi yaşayabilirsiniz gibime geliyor. :))

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön