24 Mayıs 2016 Salı

Rüzgarın Oğlu - Race (2016)

Rüzgarın Oğlu - Race (2016)


Fransa, Almanya, Kanada ortak yapımı olan ve yönetmenliğini Stephen Hopkins'in yaptığı Biyografi, Dram, Spor filmi türündeki Rüzgarın Oğlu - Race (2016), 27 Mayıs 2016 günü vizyona giriyor.

Rüzgarın Oğlu - Race (2016) Anna Waterhouse, Joe Shrapnel
Senaryosunu Joe Shrapnel ve Anna Waterhouse birlikte kaleme aldıkları Biyografinin görüntü yönetmenliğini Peter Levy üstlendi. 

Rüzgarın Oğlu - Race (2016) Yapımcı, Yönetmen Stephen Hopkins
134 dakika süren filmin yapımcılığını ise aynı zamanda filmin yönetmenliğini de yapan Stephen Hopkins ve Louis-philippe Rochon yaptı. 

Rüzgarın Oğlu - Race (2016) Oyuncu Kadrosu: 

Stephan James (Jesse Owens), Jason Sudeikis (Larry Snyder), Eli Goree (Dave Albritton), Shanice Banton (Ruth Solomon), Carice van Houten (Leni Riefenstahl), Jeremy Irons (Avery Brundage), William Hurt (Jeremiah Mahoney), David Kross (Carl 'Luz' Long), Jonathan Higgins (Dean Cromwell), Tony Curran (Lawson Robertson), Amanda Crew (Peggy), Barnaby Metschurat (Joseph Goebbels), Vlasta Vrana (St-John), Shamier Anderson (Eulace Peacock), Jesse Bostick (Ken Seitz)...

Rüzgarın Oğlu - Race (2016) Jeremy İrons Almanya'da

Rüzgarın Oğlu - Race (2016) Konusu:

Jesse Owens ailesinde üniversiteye gitme şansı bulan ilk kişi olmuştur. Sevgilisi Ruth'a ve küçük kızına veda ederek üniversiteye gider. O yıllarda zencilere karşı olan davranışlara göğüs germek, hem çalışıp hem okumak durumunda olması, ayrıca başarı standardını yüksek tutmaya çalışması genç Owens'in omuzlarına çok yük bindirmiştir.

Rüzgarın Oğlu - Race (2016), Stephan James
Ohio State Üniversitesi'nde yeteneği ile atletizm antrenörü Larry Snyder'ın gözüne çabuk giren ve onunla arkadaş olan Jesse, 2 sene sonrasında takımını sırtlamıştır. 1936 yılında Berlin'de yapılacak olan Olimpiyatlara katılabilmesi için bir takım kurulması gerekmektedir. Olimpiyatlarla ilgili Almanya'yı bir boykot söz konusudur. Baş sebebi ise Hitler'dir. 

Rüzgarın Oğlu - Race (2016) Jeremy İrons, William Hurt
Olimpiyat komitesinde Komite Başkanı Jeremiah Mahoney ve milyoner sanayici Avery Brundage bu konuyu tartışmaktadır. Hatta Brundage Almanya'ya gider. Geçen uzun zaman ve tartışmalar sonunda 1936 Berlin Olimpiyatları'na gidecek olan takımın hazırlanması kararı çıkar. 

Rüzgarın Oğlu - Race (2016) Hitler
Jesse ve takım arkadaşları Adolf Hitler Almanyası'na gittiklerinde ise ırksal ve siyasi anlamda bir baskıyla karşılaşırlar. Nitekim Hitler ari ırkın üstünlüğünü ispatlamak ve tüm dünyaya göstermek istemektedir. İmdb Puanı: 7.0 İmdb Linki: tt3499096

Rüzgarın Oğlu - Race (2016)  - , Jason Sudeikis, Stephan James, Shanice Banton 


9 yorum:

  1. Biraz klasik geldi konu ve isim olarak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Jesse Owens tarihe mal olmuş bir sporcu. Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. Ooo yönetmenin ismini duyup hizaya geçmemek olmaz herhalde. Tam benlik bu film

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hopkins yılların yönetmeni, tecrübesini en iyi şekilde kullanmış gibi. Filmi tam izleyemedim o yuzden 'gibi' dedim. Ayakları yere basan bir film olmuş. İyi seyirler diliyorum. :)

      Sil
  3. konusuyla merak uyandıran bir film.. Baskıların nasıl sonuçlar getirdiğini izleyip görmek gerek..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derisinin rengi nedeniyle insanlara baskı yapıldığını en çok ABD'nde gördüm ben. Filmlerden tabi! Çok zor zamanlar geçirmişler. Filmdeki merkezi konulardan biri de bu ırk düşmanlığı ve Jesse Owens'in aldığı tavırlar...
      Teşekkür ediyorum Nahide Hanım. Sevgiler diliyorum bende.:)

      Sil
  4. Hitler döneminden hiç hazetmesemde illaki o yılları anlatan filmler beni bir şekilde cezbediyor. Bu filmde notlarımın arasındaydı ama buralara düşmeyeceği için mecburen interneti bekleyeceğim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye genelinde 40 civarında kopyası varmış Race filminin. Sayı oldukça az... Filmi İngilizce olarak izlemeye çalıştım. Hitler dönemi filmin sonlarında yoğun olarak gösteriliyor. O kısımlarını keyfi kaçmasın diye izlemeden bıraktım. Sağlam oturaklı bir film izlenimi bıraktı bende. Şimdiden iyi seyirler diliyorum :)

      Sil
  5. Biyografi serüveni devam ediyor, Walt disneyin masalsı akımı gibi ;)
    Hopkins yönetmen koltuğunda hııım? Düşünebilirim açıkcası ;)
    Mayıs-haziran vizyon sağlam sanki Zülal!?

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön