1 Ocak 2017 Pazar

Hızlı ve Tüplü (2016)

Hızlı ve Tüplü (2016) 

Hızlı ve Tüplü (2016) Afiş
"Pekmez tahinsiz, delikanlı Şahinsiz Olmaz!"
19 Mayıs 2017 günü vizyona girecek olan Komedi türündeki Hızlı ve Tüplü (2016) filmi, Şahin marka araba tutkunu olan iki gencin yaşadıklarını konu alıyor.
Yönetmenliğini Yusuf Güven ve Necmi Yıldırım'ın üstlendiği 96 dakika süren yerli filmin senaryosu, Necmi Yıldırım'ın öyküsünden Neşe Karataş tarafından senaryolaştırıldı.

Hızlı ve Tüplü (2016) Bilal Akif Yörük ve Hüseyin Berker Soyçiçek

Hızlı ve Tüplü (2016) Filminin Konusu

Ustalarının izinden giden çalışkan tamirci çırakları Gökhan ve Metin, paralarını birleştirerek tek hayalleri olan Şahin marka bir otomobil alır. Arabayı modifiye yapmaya karar verirler. Araba yarışlarına meraklı olan iki arkadaş sonrasında lüks markalı araçlara karşı yarışmak için heveslenirler.
Çekimleri Konya sokaklarının tarih kokan havasında gerçekleştirilen filmde, drift yapan değişik türlerdeki modifiyeli araçlar, özellikle araba sevdalılarının ilgisini çekecek.

Hızlı ve Tüplü (2016) Şahin ,BMW ye karşı

Hızlı ve Tüplü (2016) Oyuncuları

Filmin oyuncu kadrosunda; Bilal Akif Yörük, Hüseyin Berker Soyçiçek, Özgür Teke, Nazlı Yağmur Genç, Haldun Boysan, Selahattin Taşdöğen, Mehmet Ali Tuncer, Halil Esen ve Sinem Ertuğrul yer alıyor.

Drift Nedir?

(Kaynak Vikipedia)
Drift, aslında bir sürüş tekniğidir ve otomobil sporları arasında motor sporları içerisinde anılır. Drift, gerçek anlamda bir motor sporudur. Drift sporunda viraja, arkadan kayma açısının öne göre daha fazla olması ve sürücünün virajın açısına göre aracını ayarlaması sonucu oluşan, viraj içerisinde ilerleyerek, gerektiğinde direksiyona ters kontralar vererek (Örn. viraj sola ilerliyor ise direksiyonu sağa çevirerek) araç sürme tekniğidir.
Driftte kullanılan bu teknikler, otomobilin yürüyen aksamına, otomobilin teknik altyapısına göre değişiklikler gösterir. Bunlar; Acemi Teknikleri ve Ağırlık Transferi Teknikleri'dir. Burada geçen tekniklerin uygulanabilmesi için, araçların motor gücünün 120 PS/BHP'den fazla olması gerekir. Özellikle 4 tekerden çekiş sistemi olan araçların 150 PS/BHP'nin üstünde olması gerekir. Kaliteli, hızlı geçişleri olan bir şanzımanda drifti kolaylaştırır. Çünkü araç yüksek devirde olduğu zaman daha çok zorlanır ve daha çok gitmeye çalışır, bu sebeple lastikler dönmeye devam eder. Ancak düşük devirde drift denenirse, araç ters spin atabilir. Düşük devirde drift, genelde dizel motoru olan araçlarda yapılabilir. Çünkü ortalama dizel devir limiti 4000 rpm'dir. Ama dizel araçlar drift yaparken çok tercih edilmez.

6 yorum:

  1. Bakayim amazonda varsa izleyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle yoktur Derya Hanım, Türkiye'de bile bu hafta vizyona girmesi kesinleşmedi.

      Sil
  2. Hızlı ve Tüplü ha..:) Erkeklerin araba tutkusunu sanırım hiç anlayamam..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmde otomobil dünyasına ait tüyolar vardır eminim. Bir zamanlar fren sisteminin yağıyla ilgili bir sorun yüzünden arabayi kaldırıma carptirarak durabilmistim. Ucuz atlamistim... Filmi birazda bu yüzden merak ediyorum.
      Tesekkur ediyorum.😊

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Hızlı ve Tüplü filminin fragmanlarını izledim. Oyuncu Hüseyin Berker Soyçiçek'in canlandırdığı rol çok hoşuma gitti. Dediğiniz gibi eğlenceli bir filme benziyor.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön