1 Nisan 2016 Cuma

Suikastci-Nie yin niang (2015)

Suikastçi-Nie yin niang (2015) 

1 Nisan 2016 günü ülkemizde gösterilmeye başlanacak olan Suikastçi-Nie yin niang (2015) filminin yönetmenliğini Hsiao-hsien Hou yaptı. Diğer bir adı The Assassin olan filmin senaryosunu Cheng Ah, T'ien-wen Chux, Hsiao-hsien Hou birlikte yazdılar. Tayvan, Çin, HongKong ve Fransa ortak yapımı olan The Assassin, Aksiyon, Dram türünde ve 105 dakika sürüyor. Müziklerinde Giong Lim'in imzası bulunan yapımın görüntü yönetmenliğini ise Pin Bing Lee yaptı.

Suikastçi-Nie yin niang (2015) Oyuncu kadrosu: 

Qi Shu (Nie Yinniang), Chen Chang (Tian Ji'an), Satoshi Tsumabuki (The Mirror Polisher), Shao-Huai Chang (Chiang Nu), Nikki Hsin-Ying Hsieh (Huji (as Hsieh Hsin-Ying)), Ethan Ruan (Xia Jing (as Juan Ching-Tian)), Zhen Yu Lei (Tien Xing (Yinniang's amcası)), Fang Mei (Yinniang' büyükannesi), Dahong Ni (Nie Feng), Jacques Picoux (Lady Tian's öğretmeni), Fang-yi Sheu (Princess Jiacheng / Princess-Nun Jiaxin), Chun Shih, Mei Yong (Yinniang' annesi), Yun Zhou (Lady Tian).


Suikastçi-Nie yin niang (2015) Filminin Konusu: 

Filmin konusu Çin'de 9. yüzyılda geçiyor. 7 yüzyılda Yüce Mahkeme tarafından alınan bir kararla sınırlara garnizonlar kurulmuştur. 2 yüzyıl sonra bu garnizonlardan olan Weibo kendini güçlü il ilan edip mahkeme ile ters düşmüştür. Bu kargaşa ortamında bir rahibe tarafından suikastçi olarak yetiştirilen Yinniang, yıllar önce ayrılmak zorunda kaldığı memleketine geri gönderilir. Rahibe ustası ondan hem kuzeni olan hem de kendisine ait bir yeşim taşının eşini taşıyan Tian Ji'an'ı öldürmesini ister. Rahibe neden ölmeleri gerektiğinin açıklamasını da yapar: Yöneticiler yozlaşmış ve zalimdirler. Siyahlar giyinen suikastçi Nie Yinniang yaşadığı yere döndüğünde gizemli görünen tüm ayrıntılar geriye dönüşlerle, yavaş yavaş izleyiciye açıklanır.


Film hakkında Yorumum: 

Filmi izlemek için vakit ayırmakta zorlandığımı söyleyerek başlamak istiyorum. Yarısına kadar izleyebildim. Bu nedenle 'spoiler var' korkusu yaşatmayacağımı söyleyebilirim.
Film siyah beyaz olarak başlıyor. Şahsen bu şekilde devam etmesini dilerdim. Ancak 10 dakikalık bir gösterimden sonra renklenerek devam ediyor.
Filmin konusunu anlamak için yarım saat hatta 45 dakika izlemek durumundasınız. Yönetmen filmi yavaş yavaş enjekte ediyor. Hatta sessizce kelimesi bile doğru karşılık olabilir. Oyuncuların ne söyleyeceğini merakla bekleyip ağızlarının içine bakıyorsunuz.
Görsel anlamda fotoğraflık kareler sunuluyor.
Aksiyon sahneleri yok mu diye soranlara kısaca var diyeceğim.
Suikastçiyi oynayan başroldeki Qi Shu ise ninja misali hareket ediyor. Evlerin içine giriyor, tüllerin arasından insanları izliyor, dinliyor. Ancak kendini göstermek istediğinde insanlar onu görüyorlar. Dolaştığı yerlerde insanları tedirgin ettiğini bariz bir şekilde görüyorsunuz. Filmin kahramanları yürürken; ağaçların arasını, tavanları, kısaca her yerde onu arıyor. Filmdeki oyuncular kadar sizde paranoyak olup acaba çatının neresine gizlenmiş olabilir diye araştırırken buluyorsunuz kendinizi.
Son Söz: 
The Assassin, tüm dünyadan kopup sizi hiç bir şeyin rahatsız edemeyeceği bir ortamda yani sinemada izlenir.
İmdb Puanı: 6.5 İmdb Linki: tt3508840

The Assassin

8 yorum:

  1. İzlenmesi gereken bir film daha.

    YanıtlaSil
  2. Zülal! hayırlı olsun, tasarımın güzel olmuş ki... yenilikler yapacağım dedin dedin, ardı arkası kesilmedi, çok beğendim, emeği geçenlerin ellerine sağlık ;)

    Dedikten sonra...

    Filme gelince... yavaş olanları sevmiyorum, bilirsin çekik gözlere zaafım var ama Çin işi ki bu :) gerçi Kore de pek beceremiyor filmleri! Tarzları değişik film konusunda uzak doğunun, yavaş ilerliyor, kaliteli bu oyuncu diyorsun hatta yönetmen falan konu işlenişi çok durağan oluyor, bir türlü standardı tutturamıyorlar, dizi de iyiler ama filmde maalesef, yerli filmlerimiz bile daha iyi gözümde :)

    Senin yaptığın benzetmeler de dikkatimi çekti, güzel yorumlamışsın, kalemine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fenomen :) Yazı yazıp ilan edeceğim. Pek yakında!
      Suikastçi'yi izleyip bitirdim. Sonu beni memnun etti. Yarısından sonra ki görüntüler o manzaralar off diyorum! Güzel bir coğrafyada çekmişler... Ama herkesin hoşlanacağını sanmıyorum. Dediğin durağanlık izleyiciyi zorlayabilir. Güzel yorumun için teşekkür ediyorum. :)

      Sil
    2. Takipteyiz zülal! merakla bekliyorum yazını hatta yazılarını :) pek yakındalara arkası yarınlara başladınız ya hadi hayırlısı :)))
      Bu filmi de not ettim o zaman ;)

      Sil
    3. Fenomen, film dünyası zorluyor beni. Haftada 12 film vizyona girermiymiş!!! Yaza kadar 'pek yakında', 'az sonra' gibi cümleler çook duyarsınız benden şimdiden söyleyeyim :))

      Sil
    4. Eee normal zorlanmam Zülal! film dünyasını takip etmek kolay mı??? :))) gelsin bakalım, duyalım... canın sağ olsun :))

      Sil
  3. Canım blogunun tasarımı harika olmuş, yepyeni paylaşımların olsun :) bu arada tasarımı Sosyal Medya Kafe yapmış sanırım, kendilerinin hazırladığı tasarımları çok beğendiğimi söylemeliyim :) Emeklerinize sağlık...

    Filme gelince Çin filmlerini pek sevmem ama macera sever biri olarak ilgimi çekti :) ayrıca film anlatımın, analizlerin çok bilgi verici.
    Teşekkürler Canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz uğraştırdım Sosyal Medya Kafe'yi ama tema içime sindi. Gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Beğenmene ayrıca sevindim.
      Şu an filmden bir sahne masaüstümde, görseli çok hoşuma gitti. Çok teşekkür ediyorum. Sevgiler. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön