31 Mart 2016 Perşembe

Yitik Kuşlar 2015

Yitik Kuşlar - Lost Birds (2015)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Aren Perdeci ve Ela Alyamaç'ın üstlendiği Yitik Kuşlar 2015 filmi, 1 Nisan 2015 günü vizyona giriyor. Dram türündeki film 90 dakika sürüyor.

Yitik Kuşlar - Lost Birds (2015) Oyuncu Kadrosu:

Heros Agopyan (Bedo), Dila Uluca (Maryam), Takuhi Bahar (Kinar), Sarkis Acemyan (Grandpa Yetvart), Arto Arsenyan (Father Mesrop), Bercuhi Berberyan (Maria Kraft), Kirkor Dinckayikci (Headmaster Sarkis), Hovsep Karagozyan (Nubar), Ahmet Uz (Mahmut Efendi), Anahit Varis (Armine Yaya), Bogos Çalgıoğlu (Garnik Efendi).


Yitik Kuşlar - Lost Birds (2015) Konusu:

Maryam ve Bado zaman zaman ailelerinden gizli olarak besledikleri kuşun yanına gitmektedirler. 1915 yılında, bir sabah, yaşadıkları Anadolu’daki bir Ermeni köyünden kuşlarına bakmak için kaçarlar. Çok güzel mavi bir kuşları vardır. Döndüklerinde ise köylerinde kimseyi bulamazlar. Garip bir şekilde herkes ortadan kaybolmuştur. Kuşlarını da alarak yola koyulurlar. Artık onları zorlu bir macera beklemektedir, acaba kaybettikleri ailelerine kavuşmaları mümkün olacak mıdır? Onlara kavuşana kadar nerede kalacaklardır?
İmdb Puanı: 8.4 İmdb Linki: tt4326646

Yitik Kuşlar filmi 2015 yılının Ağustos ayında gösterime girmiş ancak son gün gösterimden kaldırılmıştı.

13 yorum:

  1. Güzel bir filme benziyor.Vizyona girecek filmleri blogunuzdan zevkle takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Bu filmi merak ediyordum bende... Buraya gösterime gelirse (ki gelmeyeceğini düşünüyorum) gitmeyi düşündüklerimden...
    Bakalım bugün gelmişmi :)
    Yorumuna sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film dağıtımı çetin bir konu. 'İş yapmaz' dendi mi bitti. Dramlar bu konuda şanssız oluyor. Komedi olsaydı iş değişirdi ama :) Teşekkür ediyorum.

      Sil
  3. Bazen bir filmin ismi, bazen bir sahnenin fotoğraf karesi yetiyor beni o filme çekmeye.. Yitik Kuşlar filminde her ikisini de yakaladım. konusu da çok etkileyici.. İzlemeye değer.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dram temasını daha ismiyle dahi veriyor film. Filmde kullanılan bazı objeler kişisel eşyalardan oluşuyormuş, çok eski anılar da bir şekilde katılmış filme. Bu bilgiyi de şimdi hatırladım. Yorumunuz vesilesi ile aktarıyorum okuyanlara.
      Şahsi kanaatim, dönem filmi sevenler memnun kalır diye düşünüyorum. Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  4. Ayrıca yeni blog teması çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.. Şans getirsin..

    YanıtlaSil
  5. Aaa neden kaldırıldı ki, Ermeni mevzusu mu acep? merak ettim ;) İzledin mi Zülal?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izlemedim ama şahsi düşüncem Ermeni mevzusu olmadığı yönünde. Oscar adaylığı vardı filmin, sanırım aday adaylığı gibi konuma geldi kabul edildi. Ama sonrasında kaldı. Zamanlama-gişe başarısı ile ilgili bir düşünce ile hareket edilmiş olabilir. Benim ki sadece tahmin.
      Çocukların 1915 Anadolu'sunda ailesiz kaldıklarında ne yaptıklarını çok merak ediyorum.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. O da olası zülal! Aklımda film 😉

      Sil
  6. Aldığı puanın hakkını verir mi acaba? Hikaye ilgimi çekti, türü benlik olmasa da not aldım izleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmdb puanı tahmin ediyorum ki izleyenlerin sayısı arttıkça oturacaktır. Şu ana kadar 50 kişi oylamaya katılmış.
      Filmin hazırlık aşamasında tizizlikle çalışıldığını okumuştum. İzleme fırsatım olmadığı için çokta yorum yapamıyorum. Ama Yitik Kuşları'ın izlemek istediğim filmler arasında yerini aldığını söylemeliyim.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön