26 Şubat 2016 Cuma

Zebani (The Stranger) 2014

ZEBANİ  (THE STRANGER) 2014

Yönetmenliğini ve senaristliğini Guillermo Amoedo'nun üstlendiği Gerilim, Korku ve Gizem öğeleri taşıyan film 93 dakika sürüyor. 26 Şubat 2016 günü vizyona giren Zebani - The Stranger (2014) filminin yapımcısı Eli Roth, yapımcı ülke ise Şili.  Puerto Octay, Los Lagos, Şili'de çekilen filmde önemli rollerde Lorenza Izzo (Ana), Ariel Levy (Caleb), Cristóbal Tapia Montt (Martin), Luis Gnecco (Komiser De Luca), Nicolás Durán (Peter)Aaron Burns (Memur Harris), Elvis Gonzalez (Jack) yer alıyorlar.



Guillermo Amoedo Hakkında:

Uruguay'lı genç yönetmen (1983 doğumlu) Guillermo Amoedo genellikle Korku, Gerilim türünde filmler yapıyor. ‘Zebani 2014’ filmi kendi kategorisinde film festivallerinde başarı elde etmiş ve ödül ve ödül adaylıkları bulunuyor. Yönetmen bir sonraki projesinde Amerikalı oyuncu Keanu Reeves ve yine güzel Lorenza Izzo ile birlikte 'Knock Knock' filmini çekti.

Zebani - The Stranger (2014) Filminin Konusu:

Yabancı bir adam Kanada'da bulunan bir sahil kasabasına yıllar önce izini kaybettiği karısını bulmak için gelir. Karısının yıllar önce öldüğünü öğrenir. Bir gece yarısı karısının mezarına gider. 16 yıl önce olanları düşündüğü sırada saldırıya uğrar. Saldırıyı yapanlardan birisi komiser De Luca'nın oğludur.  Yabancıyı kurtaran genç Peter, onu kendi evine götürerek iyileştirmek ister. Yabancı ise ölmek istemektedir!
Komiser De Luca, oğlunun öldürdüğünü sandığı adamın yaşadığını öğrenince Peter ve Yabancı'nın peşine düşecektir. De Luca, Yabancı'nın normal olmadığını anladığında ise kasaba, diğer insanlar için kan gölüne dönüşecektir.
İmdb Puanı: 4,9   İmdb Nosu: tt2238470



15 yorum:

  1. Başlık, afiş, gerilim, gizem... Bunları hemen seçtim yayından. Ama imdb puanı çok düşük?
    Hareketli bir filme benziyor Zülal bunu merak ettim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmdb puanının düşük olmasının haklı bir nedeni var Dağınık. Film, Korku gerilim ve gizem konusunda zayıf kalmış. Korku türündeki sinema filmlerini yeni keşfeden genç yaştaki izleyiciler için etkisini bilemiyorum. Muhtemelen onlar için etkileyici olacaktır. Çok film izleyince vasat geliyor diyeyim.:)

      Sil
    2. Yeni başlayanlar için ideal diyorsun ;)

      Sil
  2. Zülal!!! izledin mi bunu pek vasat diyorlar, ön yargı oluştu, IMBD de baya düşükmüş dimi :)))
    Emeğine sağlık ki! Knock knock da vasattı söyleyeyim, KEanu var diye niyetlendim lakin cık cık cık :))) Ama zevkler tabi ki ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenomen, kesin ve net söylüyorum bu film sana göre değil :) Gülüyorum ama ciddiyim. Biraz tv filmi tadında gibi diyeceğim. Film kurgu olarak güzel gidiyor, ama korkutmuyor, gizem kısmı da hemen çözülüyor zaten...
      Knock Knock filmini, yapılan yorumlara güvenerek izlemedim. Her yerde karşıma çıkıyor ama :))

      Sil
  3. imdb puanı çok düşük geldi bana konusu ilgi çekici halbuki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şili filmi olunca özellikle merak etmiştim ve izleme şansı buldum. Filmin konusunu dağıtıma verirken merak edilsin diye bir noktayı özellikle yazmamışlar. O noktaya ben de dikkat etmeye çalıştım ama yine de dayanamayıp ipucu vereyim: 'Buffy' tarzı :)

      Sil
  4. Başlık dikkat çekici.. Ama izleyebileceğimi sanmıyorum. Pek ürpermek istemem sanırım..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zebani filminde adamın yere dökülen kanını içen siyah bir kedi vardı... Bir o sahnede gözlerim büyüdü o kadar. Ama yanıklı, kanlı sahneler, yaraların göründüğü sahneler var. Onlar ürpertebilir. Ben, yazabilmek için izledim Nahide hanım. Yoksa pek tarzım değil korku gerilim türleri. Aynı düşüncedeyiz bu anlamda;) Sevgiler:)

      Sil
  5. Bugün yazdıkların içinde en ilgimi çeken bu film ama biraz temkinliyim hayır gerilimdi korkuydu pek cesaret edemiyorum bu türlere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik olabileceğini düşünerek izledim ama pek sarmadı beni. Oysa geçen yıl Güney Amerika'dan Venezüela'dan bir film girmişti vizyona onu izlemiş beğenmiştim. Kan, yara vsaire araçlar kullanılmadan da korkabiliyormuşuz diye düşünmüştüm. Orta karar bir film ama güzeldi. Bir gün canın korku filmi çekerse diye adını buraya yazıyorum. :)) The House of the End Times 2013

      Sil
  6. Geçen gün görmüştüm ben de bunu ama izlemedim neyse izlemeyeyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek'e bir bir önerdim şimdi. İmdb si 6,9 Araftaki Ev 2013
      Benim blogdaki linki:
      http://www.filmgundemi.com/2015/06/vizyondaki-filmler_25.html
      Sevgiler :)

      Sil
  7. Bu film benim için fazla ürpertici galiba :) bir de çok güzel değil sanırım, puanı oldukça düşükmüş.

    YanıtlaSil
  8. ne yalan diyeyim başlığa sevinç nidalarıyla girmiştim ki IMDB puanını görünce, yine mi imdb dedim. gizem, gerilim kurgularını severim. film açısından kararsız kaldım ama, vakit bulduğum bir gün bakacağım. hiç değilse fikir edinmiş olurum. :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön