23 Aralık 2015 Çarşamba

Vizyondaki Filmler 25 Aralık 2015

VİZYONA GİRECEK FİLMLER 25 ARALIK 2015

Aralık ayının son haftasında aralarında Belgesel, Tarihi, Savaş, Biyografi ve Spor türleri bulunan 10 film seyircisiyle buluşacak. Bazı tür filmlerle sık karşılaşmıyoruz bu nedenle vurgu yaptım. Bu haftaki Vizyondaki filmler 25 Aralık 2015 listesinde, Japonya ile ortak çekilen Ertuğrul 1890 filminin yanı sıra 4 yerli yapım daha var:  Delibal 2015, Saklı 2015, Toz Bezi (2015) ve Kar Korsanları (2015). Vizyona girecek yabancı filmlerin isimleri ise şu şekilde sıralanıyor. The Lobster, Buz ve Gökyüzü, Barselona'da Bir Yılbaşı Gecesi,  Son Efsane ve Kırılma Noktası.Sinemaya gideceklere şimdiden iyi seyirler diliyorum. Bu yılın son film yazısı olması nedeniyle sinemasevenlere ayrıca mutlu yıllar dilemek istiyorum.


  • Ertuğrul 1890 - Kainan 1890 (2015)

Türkiye ve Japonya ortak yapımı olan filmi Mitsutoshi Tanaka yönetti, senaryosunu ise Eriko Komatsu yazdı. 132 dakika süren Dram, Tarihi, Savaş türündeki filmin kadrosunda ise Masaaki Uchino, Kenan Ece, Shiori Kutsuna, Alican Yücesoy, Uğur Polat ve Tamer Levent rol aldılar.

Filmin Konusu:

Japonya ve Türkiye’nin ilişkilerinde tarihi öneme sahip iki olay filme konu olmuş. İlk olayda Ertuğrul firkateyninin yaşadığı deniz kazası, ikinci olayda ise yakın tarihte Irak'ta mahsur kalan 215 yolcunun, dönemin başbakanı Özal'ın talimatıyla uçakla Irak’tan çıkarılması anlatılmış. 
İmdb Puanı ve linki: 8,4  http://www.imdb.com/title/tt3512072/?ref_=fn_al_tt_1

Vizyona Girecek Filmler 25 Aralık 2015

  • The Lobster (2015)

Yunanlı yönetmen Giorgos Lanthimos tarafından çekilen 118 dakikalık filmin senaryosunu Giorgos Lanthimos ve Efthymis Filippou birlikte yazdılar. Yunanistan, İrlanda, Hollanda, İngiltere, Fransa, ABD ortak yapımı olan "The Lobster" Bilim-Kurgu, Komedi, Romantik, Gerilim türlerinde. İrlanda'da çekilen filmin başlıca rollerinde Jacqueline Abrahams, Roger Ashton-Griffiths, Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden, Olivia Colman, Anthony Dougall, Ben Whishaw ve Lea Seydoux yer alıyorlar.

Filmin Konusu:

Bu filmde yalnız olmak yasak! Espri yapıp distopik çöpçatan filmi demek geliyor içimden. Filmin Avrupa yapımı bir Komedi olduğunu tekrar hatırlatayım ve birçok ödül aldığını da unutmadan yazayım. Şimdi, filmin konusu şöyle:
Alternatif bir gelecekte geçen ve ilişkisi olmayan insanların tutuklandığı ve ceza olarak bir otele kapatılıp kendisine bulunacak eşi beklemek zorunda oldukları bir filmle karşı karşıyayız. 45 gün sonunda eşleştirildikleri kişi ile ilişkileri başarısız olursa güç sahipleri bunu cezasız bırakmıyorlar. Başarısız olanları ölümcül tehlikelerle dolu bir ormana sürgüne gönderiliyorlar.
Şu anki İmdb Puanı ve Linki: 7,5  http://www.imdb.com/title/tt3464902/?ref_=fn_al_tt_1

  • Buz ve Gökyüzü - Ice and the Sky (2015)


Yönetmenliğini ve senaristliğini Luc Jacquet'in üstlendiği Belgesel, Fransa yapımı ve 89 dakika sürüyor. Orjinal adı "La glace et le ciel" olan filmde Claude Lorius ve Michel Papineschi rol alıyorlar.

Filmin Konusu:

Claude Lorius, 82 yaşında bir bilimadamı, buzul bilimci. Hayatını buzullara adamış. Filmde buzullarla ilgili birinci ağızdan ilginç hikâyeler ve gerçekler var. Buz ve Gökyüzü filmi aynı zamanda görsel bir şölen vaad ediyor.
imdb puanı: 6,8  http://www.imdb.com/title/tt4466550/

  • Son Efsane - The Program (2015)

Yönetmenliğini Stephen Frears'ın üstlendiği filmin senaryosu John Hodge ve David Walsh'a ait. David Walsh, Lance Armstrong hakkında yazdığı kitaplarla da tanınıyor. İngiltere, Fransa ortak yapımı olan film Biyografi, Spor, Dram türlerinde ve 103 dakika sürüyor. Diğer bir ismi "Icon, L'ultima leggenda" olan filmde Jesse Plemons, Ben Foster, Chris O'Dowd, Dustin Hoffman, Guillaume Canet, Lee Pace ve Bryan Greenberg önemli rolleri paylaştılar.

Filmin Konusu:

Amerikalı bisiklet sporcusu Lance Armstrong'un ilgi çeken yaşamını konu edinen filmde, İrlandalı bir gazeteci olan David Walsh, sporcunun başarılarında dopingin etkili olduğunu düşünmektedir. Konunun peşini bırakmaz ve delil aramaya başlar. Yapımda, Armstrong'dan 7 kez Tour de France gibi prestijli bir yarışta kazandığı ödüllerin geri alınmak istenmesi süreci de izleyiciye aktarılanlar arasında.
İmdb Puanı ve Linki: 6,5  http://www.imdb.com/title/tt3083008/?ref_=fn_al_tt_1

  • Delibal (2015)

Dram, Romantik türündeki yerli yapım Delibal'ın yönetmenliğini Ali Bilgin yaptı. Senaryosunu Yıldırım Türker'in yazdığı filmin oyuncu kadrosunda ise Çağatay Ulusoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Nazan Kesal, Hüseyin Avni Danyal ve Laçin Ceylan rol aldılar.

Filmin Konusu:

İstanbul'da çekimleri gerçekleştirilen filmde iki üniversite öğrencisi arasında gelişen romantik bir aşk hikâyesi anlatılıyor.


  • Kar Korsanları - Snow Pirates (2015)


Yönetmenliğini ve senaristliğini Faruk Hacıhafızoğlu'nun üstlendiği Dram, Tarih türündeki film 83 dakika sürüyor. Başlıca rolleri ise Taha Tegin Özdemir, Yakup Özgür Kurtaal, Ömer Uluç birlikte paylaştılar.

Filmin Konusu:

Kars'ta 12 Eylül 1980 darbesinin ardından yaşanan ağır kış şartlarında kömür çok değerlidir ve sadece bir iki devlet görevlisi ulaşabilmektedir. Serhat, İbo ve Gürbüz kızakları ile karaelmasa ulaşmak için harekete geçerler. Bu günlerde üç arkadaş dayanışmanın gücünü de keşfedeceklerdir. tt3259424
İmdb Puanı: 6,3 

  • Toz Bezi - Dust Cloth (2015)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Ahu Öztürk'ün yaptığı filmde Asiye Dinçsoy, Nazan Kesal, Serra Yılmaz, Mehmet Özgür, Gökçe Yanardağ ve Didem İnselel başlıca rolleri üstlendiler. Çekimleri Maltepe-Gülsuyu'nda yapılan Dram türündeki yerli yapım 98 dakika sürüyor. 22. Altın Koza Film Festivali'ne katılan filmin yapımcıları Antalya Film Festivali'nde sansürle ilgili yaşanan olumsuzluklara karşı duruş sergileyerek projelerini festivalden geri çekmişlerdi.

Filmin Konusu;

Filmde, temizlik yaparak hayatını kazanan iki kadının hayatlarının nasıl geçtiğini göreceğiz. Yoksulluk içinde yaşarken zengin evlerini temizleyen Hatun bir ev almak için para biriktirmeye çalışmaktadır. Nesrin ise onu terk eden kocasının ardından 5 yaşındaki çocuğuyla kalmıştır. Farklı hayalleri olan iki kadın işe gidip gelirken aynı vagonu kullanmakta ve birbirlerine yoldaşlık etmektedir. tt3995416

  • Barselona'da Bir Yılbaşı Gecesi - Barcelona Christmas Night (2015)


Yönetmenliğini Daniel De la Orden'ın üstlendiği, senaryosunu Daniel González, Eric Navarro ve Eduard Sola'nın birlikte yazdığı, İspanya yapımı Romantik film 95 dakika boyunca izleyicisi ile birlikte olacak. Orjinal adı; "Barcelona, nit d'hivern" olan filmin dili Katalanca ve İspanyolca. Yönetmenin filmografisine baktığımda 2 yıl önce 'Barselona'da Bir Yaz Gecesi' filmini çektiğini gördüğümde ister istemez üçleme mi yapıyor sorusu geliyor aklıma. Filmin oyuncu kadrosunda ise; Vicky Luengo, Aina Clotet, Clara Segur, Àlex Maruny, Alexandra Jiménez, Aina Clotet, Berto Romero gibi isimlerin rol aldığını görüyoruz. 

Filmin Konusu:

Madrid ve Barcelona arası farklılıkların mizahi bir dille yansıtıldığı filmde, Noel'de 12 günlük sürede birden fazla çiftin ilişkilerine konuk olacak, onların acı, tatlı, romantik, komik, vahşi sevgilerine/aşklarına tanıklık edeceğiz. tt3917316
İmdb puanı: 7,3 

  • Kırılma Noktası - Point Break (2015)

Yönetmeliğini Ericson Core'un üstlendiği Almanya, ABD, Çin ortak yapımı olan filmin senaryosunu ise Kurt Wimmer, Rick King ve W. Peter Iliff birlikte yazdılar. 113 dakika süren Gerilim, Spor, Aksiyon, Suç türündeki filmin önemli rollerinde ise Teresa Palmer, Luke Bracey, Tobias Santelmann, Édgar Ramírez ve Ray Winstone yer aldılar. Point Break, 24 yıl aradan sonra tekrar çekilmiş ve izlemesi cesaret isteyen tehlikeli sahneleri olan bir film olarak karşımıza çıkacak.

Filmin Konusu:

Geçmişi pek aydınlık olmayan genç Johnny FBI ajanı olmuştur. Kendisine California'da gizli bir görev verilir. Johnny, yetenekli sporculardan oluşan hırsızlık çetesine sızarak, bağlı oldukları suç şebekesini açığa çıkarmalıdır. Çete lideri Bonhi ve Tyler ise Johnny'yi etkileyip kafasını karıştırmakta gecikmezler.
İmdb Puanı: 5,1

  • Saklı - Secret (2015)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Selim Evci'nin üstlendiği Romantik Dram türündeki yerli film 102 dakika sürüyor. 'İki Çizgi' filminin yönetmeninin elinden çıkan filmde İlhan Şeşen, Settar Tanrıöğen, Türkü Turan, Pelin Akil ve Ümit Çırak başlıca rolleri paylaşıyorlar. Vizyondaki Filmler 25 Aralık 2015 listemizin son filmi olan Saklı 2015, son anda vizyona girecek filmler listesine dâhil oldu.

Filmin Konusu:

Mahir (İlhan Şeşen), kendi halinde ve vakur kişiliği ile bilinen başarılı bir müzisyendir. Müzik kariyeri ise gençlik yıllarına kadar dayanmaktadır. Ali beyin kızı aynı zamanda kızının arkadaşı olan üniversite öğrencisi Duru ile aralarında bir yakınlaşma başlar. Duru'nun babası Ali Bey orta sınıf, muhafazakâr aile babasıdır. İki kızına karşı kuralcı aynı zamanda baskıcıdır. Yakınlaşan Duru ve Mahir'in yaş ve aile yapısı açısından farklı jenerasyondan olmaları her ikisini birden rahatsız etmektedir. tt4938820
İmdb Puanı; 6,4

30 yorum:

  1. The Lobster'ın konusu oldukça ilginçmiş merak ettim :)

    Ve İlhan Şeşen'i o rolde düşünemedim...
    Çok güzel anlatmışsın!
    İzlediğinde de yorumlarını bekliyorum :)))

    YanıtlaSil
  2. The Lobster, bu listede bulunan filmler içinde izlemek istediklerimin başında geliyor... Saklı filminin fragmanını izledim. Şeşen bir çok filmde oynamış bir oyuncu, filmde önceki rollerinde olduğu gibi pozitif bir enerji yayar mı bilmiyorum. Sonuçta tepki alabilecek bir rolü üstlenmiş görünüyor. Fragman üzerinden konuşuyorum. Filmi izleyip görmek lazım... İnşallah izleyebilirim, teşekkürler ve sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de Lobster'a kitlendim :D Ve Şeşen hakkında tam olarak da böyle düşünüyordum sen güzel açıklamışsın :)
      İzlediğinde paylaş lütfen! Mutlaka benden önce izlersin :)
      Yazı için biz teşekkür ederiz asıl ;)

      Sil
    2. Ne zaman izleyeceğim meçhul ama sanırım The Lobster'ı daha önce izlerim... Ya da akışına bırakalım :)

      Sil
    3. Hadi izle de yaz Zülal :) Fazla merakta bırakma beni :D oyuncular da çok iyiymiş...

      Sil
    4. Haberseyri'nde genellikle vizyona girecek filmleri yazıyorum. İzlediğim bir film hakkında yazdığımı hatırlamıyorum açıkçası. Ama senin hatırına yıl bitmeden bir Lobster yazısı yazacağım. Bu ikinci sözüm oldu:) İlki mim. Aklımda ve hala konu düşünüyorum.:) Sevgiler...

      Sil
    5. Evet Zülal ben de sana onu sorcaktım, böyle yazıp yazıp meraklandırıosun beni :D yorum yazmıosun neden? :)
      Ben yorumlarını da çok merak ediyorum :)

      Sil
    6. Konu birazda blogumun kafamdaki konsepti ile ilgili Dağınık. Filmler, ama henüz sinemalarda yayınlanmamış olanları kendime yol edindim diyeyim. İzlediğim o kadar çok film var ki bir başlasam duramam gibime geliyor. Ama farklı dallarda yazmam lazım. Blogumun keyfini her telden çaldığımda alıyorum. Her telden derken yemek, hobi, video, fotoğraf gibi konulardan bahsediyorum.
      A bu arada The Lobster'ı bugün izledim!.. Of diyorum. Yarın kaleme alacağım inşallah.

      Sil
    7. Aaa Zülal gerçekten mii? Nasıl kıskandım :)))
      Ben de diyorum hiç izlediklerine denk gelmiyorum :D ama çok da merak ediyorum Zülal napcaz :))))
      Yorumlarda mı yazsan da ordan takip etsek ;) Bir şekilde paylaş bizimle :D

      Sil
  3. Ertuğrul en merakla beklediğim film diyebilirim. İki tane daha film var merakımı cezp eden bunlar, Ölüm ve Ötesi ile Barcelona'da Bir Yılbaşı Gecesi. Benim İspanyol, Fransız ve İtalyan Sinemasına ekstra ilgim var sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barselona'da Bir Yılbaşı Gecesi filminin İspanyollar tarafından yapılan yorumlarını okudum. Madrid ve Barselona kentlerinin yaşam şekillerindeki farklılıklardan dem vurulduğunu gördüm. Filme yansıması olmuş bu farklılıkların. Şahsen merak ettiğim; filmi izlersem bu farkları fark edebilecek miyim?
      Akdeniz ülkelerinin filmlerini seviyorsun! Bu hafta bir de Yunan filmi var :)

      Sil
  4. Ertuğrul'u merak ediyorum ben de malum çekiklerle ortak yapılmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul 1890 yazısını hazırlarken aklımda seninle birlikte Fenomen'de vardı;))
      Tarihi bir film ve içine yakın tarihi de almışlar nasıl kotardıklarını merak ediyorum ben de... Sevgiler diliyorum.

      Sil
  5. Ertuğrul 1890'ı bir aydır sabırsızlıkla bekliyorum.Vakit yaklaştı.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cuma günü izlemeyecekseniz hafta sonuna daha bir gün var. Geçmez şimdi bu saatler :))

      Sil
  6. Sanırım bu filmler 2015'te vizyona girecek son filmler olacak... 2016'ya sayılı günler kaldığını bu yayınla beraber bir kez daha farkettim..:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son olarak ifade edince biraz buruk geliyor, bir çok blog yazarı yılın son yazılarını yazıyor. Amaa yeni başlangıçlara az kaldı.;) 2015 te bir çok konuda tecrübe edindik. 2016 ya daha donanımlı gireceğiz ;)

      Sil
    2. Sondan söz edince ben de burkuldum şimdi ama 2016 daha güzel gelsin diye umuyorum. 2015 zaten çok yordu bizi... Umarım 2016 iyi başlangıçlarla gelir.. Umut, olacaklara kapı açar...
      Sevgiler.. Mutlu yıllar..

      Sil
    3. Dilekleriniz için amin diyorum. Mutlu yıllar:)

      Sil
  7. 2015 de uğurluyoruz bu şekilde:)) bakalım izlenimlerin nasıl olacak:) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayılı günler hatta saatler kaldı yeni yıla:) Umarım 2016 ülkem ve hepimiz için bir önceki yıldan daha iyi bir yıl olur. Sevgiler diliyorum.

      Sil
  8. Özellikle Ertuğrul 1890 çok merak ettiğim bir yapım.
    Yine çok faydalı bir post olmuş. Ara ara uğrayacağım bu yazıyı okumak seçeneklere bakmak için.
    Teşekkürler
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihimiz açısından çok üzücü bir olay konu edinilmiş filme. Şahsen ortak bir film yapılmasına çok sevindim. Görsel işin içine girdiğinde daha geniş kitlelere ulaşılıyor ve bilgi sahibi olunuyor çünkü...
      Yorumunuz için ben teşekkür ediyorum. Sevgiler diliyorum :)

      Sil
  9. merhabalar :)
    Benim arasında en cok merak ettiğim delibal oldu nıye onu da tam bılmıyorum ama sanırım afişlerdeki sözlerden ötürü " kendine iyi bak,, çünkü ben beceremedim..." bilmiyorum artık hangısıne kısmet olur bı sonrakı fılmım ama teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afişteki erkek oyuncu Çağatay Ulusoy'da aşina gelmiş olabilir. Bir dizide oynamıştı, ismini hatırlayamıyorum şu an dizinin. Ama afişteki sözler de duygu dolu, anlamlı sözler, o da etkilemiş olabilir. Dediğiniz gibi kısmet. Ben de teşekkür ediyorum.:)

      Sil
    2. medcezır de oynadı cok sevdıgım bırı degıldır aslında ılgı duymam oyle pek ama afıstekı yazılar daha anlamlıydı benım ıcın sanırım :)

      Sil
  10. Ertuğrul filmini merak ediyorum büyük bir ihtimalle gideceğim.Delibal filmi klasik bir aşk filmine benziyor ve bu tür filmlerden artık sıkıldım bu sene fazlaca gördüm o yüzden...Gözlerim farklı işler arıyor artık..Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her filmin aşağı yukarı bir hedef kitlesi var. Her yeni jenerasyon için benzer filmler çekiliyorb... Bir süre sonra dediğiniz gibi klişelerden sıyrılmak istiyor insan. Bakalım Ertuğrul 1890 nasıl bir film çıkacak izleyenlerin eleştirilerini okumak için sabırsızlanıyorum... Sevgiler diliyorum.

      Sil
  11. Zülal Hanım,
    Ben de Ertuğrul filmine gideceğim kısmetse. Yerli yapımların özellikle sinemaya gidip desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.Ama Delibal'a gitmeyeceğim :)
    Ne güzel bir sayfanız var. Emeğinize sağlık. Takibe aldım sizi, ilginizi çekerse benim de şirin bir bloğum var,beklerim.
    Mutlu seneler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de destekleme düşüncesindeyim. En son Çağan Irmak'ın yönettiği bir filme gitmiştim yerli yapım olarak.
      Bir de ağır yapımların tv de gösterilmesi uzun sürüyor. Cem Yılmaz'ın da oynadığı Çanakkale konusunun işlendiği Water Diviner filmini hala bekliyorum mesela. Sinemada kaçırmamak lazım bazı filmleri... Size de mutlu seneler diliyorum. Teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön